Vow to Fashion

sreda, januar 04, 2017

5 years of VIVA LA VIDA BLOG


5 LET BLOGA, JUHUHUHUHU! 

Kje bi sploh začela? Zadnje objave se samo zahvaljujem, ampak tega ni nikoli preveč. 

Ne morem verjeti, da sem prvo objavo na blogu napisala prav 5 let nazaj. 

Novoletna želja? Ja, nekako. Čeprav je v meni rasla že dlje časa... uh, koliko poguma sem potrebovala, da sem se odločila, da odprem svoj blog.

Kaj me je skrbelo?

Ko sem začela pisati blog nisem imela pojma o pojmu. Haha, resnično nisem imela pojma kako se piše objave, o čem točno bom pisala, kako se slika, kaj lahko od bloga pričakujem, kaj sploh pomeni biti bloger v Sloveniji, ali obstajajo kakšne koristi od tega, ali lahko s tem služiš...

Praktično nisem o bloganju vedela ničesar, samo želela sem nekaj ustvarjati in pisati.

Kljub temu, da nikoli nisem napisala najboljšega eseja v šoli, da mi je slovenščina še vedno "španska vas" kar se tiče pravil in slovnice... No čeprav mi je španski pueblo zelo domač, haha pa vendarle, sem se želela izražati na svoj način.

In ker imam rada modo, kozmetiko in rada ustvarjam, pišem... se mi je zdel to super način, da se malo zaposlim.

(kot da matura, izpit za avto, izpit za zumbo - začetki poučevanja Zumbe ter fant, takrat niso bili dovolj)

Zakaj sem imela srečo?

Zato, ker sem začela pisati blog v letih, ko v Sloveniji ni bilo veliko blogov. Bilo jih je nekaj stalnih, nekaj na novo... sicer pa sem jih spoznavala sproti. 

Vsekakor je to prednost, da sem se lahko praktično neodvisno razvijala in iskala svojo smer bloganja. Punce, vedele ali ne. Začela sem z blogom še preden je "obstajal" instagram oz. 1 leto preden sem ga sploh imela, haha.

In zakaj nesrečo?

Ker nisem imela nikogar, ki mi karkoli razložil. Ni bilo blogerskih nasvetov - kot jih danes pišemo za vas - mlade blogerje, vsaj prvi 2 leti ni bilo nobenih sodelovanj (ko sem začela, sploh nisem vedela, da kaj takšnega obstaja). 

Sedaj je lažje. Ker vidite kako vse skupaj poteka, približno vidite kako se piše, slika, tudi same blogerke vam delimo ogromno nasvetov.

Je pa težje, ker je večja "konkurenca" in imajo starejše blogerke že utečene odnose z firmami in PR podjetji in je težje priti "vmes". 

Vsekakor sem tu da vam pomagam, jaz tega nisem imela in vem da je težko.

Kaj mi je blog dal?

Uh, kaj mi ni dal! Dal mi je svobodo, veselje, srečo, ogromno novih poznanstev, ogromno izkušenj, naučil me je da sem bolj samozavestna, samosvoja, da stojim za svojimi besedami, da je včasih treba reči NE - če neko sodelovanje ni dobro, da se je treba postaviti zase...

Predvsem pa mi je dal res res res lepe izkušnje in mi odvzem ogromno prostega časa. 

Ampak to je to, to je nekaj kar delam za dušo in kar me izpopolnjuje. Vsekakor sem ponosna na vse dosežke Viva la vide, ne morem verjeti da sem dejansko ena izmed bolj prepoznavnih slovenskih blogerk - po mnenju revij itd.

Vsekakor pa nikoli nebi rekla da je kateri blog NAJBOLJŠI, ali NAJVEČJI - ker ima vsak blog svoje bralce in svoje "oboževalce". Vse se trudimo, da blog naredimo unikaten in zato se jih NE DA PRIMERJATI.

Res je vsak blog - zgodba zase in tako je prav. Upam, da tako tudi ostane, da se ne bomo preveč kopirali.

Kratek povzetek vsakega leta...


5 LETO,

Instagram : 9.890 sledilcev
Facebook : 4.761 všečkov
Ogledi bloga : 745.000 cca.

Ah, in spet se zahvaljujem. Blog seveda, ne obstaja v pravem pomeni brez bralcev. Res sem vesela, da smo vse več v kontaktu - hvala bogu za instagram sporočila in facebook sporočila. Čeprav ste mi nekatere pisale tudi na mail, kar me res veseli, vzame še več časa.

Ne morem verjeti, da je moj blog tako uspel praktično iz "nič". To si vzamem za uspeh, še posebej ker s tem nisem imela popolnoma nobenega znanja prej, tudi nisem bila znana v medijskem svetu - nisem bila manekenka niti model - poziranje sem se morala priučiti, haha - filmarji bi rekli, da sem "naturšček", nisem pisateljica in tudi ne profesionalna fotografinja.

Vse to sem se naučila, všeč mi je da je še vedno veliko stvari, ki jih lahko izboljšam - ampak na svoj način, vsekakor si ne želim mainstream bloga ampak želim, da bo vedno obdržal svojo drugačnost.

Res sem brez besed, ko me imate nekatere za "vzor" in me na dnevni ravni podpirate. UAU.  Sem mislila, da smo/so slovenke bolj zaprte (dobro, jaz sem neka čudna izjema, haha) in me veseli, da se podpiramo in si pomagamo.

Brez besed, hvala ker me osrečujete in vesela sem, da me prebirate. (skačem do neba, brez heca - sem skoraj kot Domen P.)

Tisočkrat hvala in ostanite z mano že naprej! <3

Katja,

z velikim nasmeškom na obrazu in inhalatorjem v roki (spet sem bolna, haha)

15 komentarjev:

  1. Čestitke že za 5. obletnico! <3

    5 let je pa res lepo obdobje :) In še kako verjamem, da je bil začetek težek, glede na to, da marsikdo ni vedel za blogersko sceno. No, ampak zdaj si tu, uspelo ti je marsikaj in verjamem, da se ti bo v nadaljnem letu zgodilo še veliko lepih stvari!

    Še naprej ustvarjaj s takšnim zagonom kot si do zdaj! :) <3

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala za komentar! <3

      Najlepša hvala, ja ja gremo dalje vse do medalje!

      Izbriši
  2. Avtor je odstranil ta komentar.

    OdgovoriIzbriši
  3. Te rada preberem, pogrešam pa napredovanje v sloveničnem smislu. Fotografsko si vedno boljša na primer, slovenica ti pa precej manjka. Mogoče je to moja poklicna deformacija, saj sem slavistka. Lahko pa ti povem, da ni težko, samo malo je potrebno obnoviti pravila iz konca osnovne šole in srednje. Me ne motijo pogovorni vložki, temveč "slovenke" se piše z veliko, samo eden od primerov. Vse lepo še naprej, pa brez zamere!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Živjo!

      Hahah, ja kot sem napisala - se tega zavedam in priznam, da sem tu malce lena in da zelo rada pišem bolj pogovorno.

      Mi je pa všeč, če me popraviš, sem tip človeka - ki si to hitrejše zapomne kakor če berem pravila, tega se verjetno ne bom lotila ker imam svojih knjih že vrh glave, mi je pa všeč če me popravi nekdo, ki je iz tega "foha".

      Ti me kar popravi, ni nobene zamere :* <3

      Izbriši
    2. Če sem popolnoma iskrena, bi lahko tvoje napake popravljala kar precej časa. Osnove kot so "ne bo" in "nebo" sta dve različni zadevi, "ne bi" ni nikoli "nebi", potem sklanjatve... Mi je žal, da nisi pripravljena vložiti niti ene uro tedensko, bi bila mnogo boljši zgled mladim. Danes je znanje slovenščine splošno slabo. Zaradi družbenih omrežji in na žalost tudi blogov. Tako se trudiš biti boljša, da me čudi tvoj odpor do izboljšanja še na tem področju. Z odgovorom si me krepko razočarala. Tudi v pravnem poklicu boš slovnico še krvavo rabila, verjemi.

      Izbriši
    3. Razumem, odgovor ni bil mišljen žaljivo - samo pravim, da imam trenutno preveč dela, da bi se poglobila v to.

      Potem si me pa čisto narobe razumela - moj blog ni mišljen, da je pisan v popolni slovenščini, je prostor kjer se sprostim in kjer ne rabim paziti na meje in na pravila.

      Mislim, da bodo mladi od mene pobrali - zelo pomembne vrednote, žal pa nisem prava oseba da od mene pobirajo znanje slovnice.

      Ne morem biti perfect v vsem :) In to tudi "učim".

      Vsekakor si me narobe razumela in me razočarala, ker ne razumeš kaj želim povedati.

      Ampak, kakorkoli - vem da si mislila dobronamerno in se ne mislim kregati ker hočem samo good vibes na blogu :)

      Vsekakor pa bi se rajši dobila na kakšen čaju s tabo in da mi v živo poveš kakšna pravila - je veliko bolj zabavno in bi se bila pripravljena potruditi za to.

      Se zavedam tega in se držim tega, ko se moram. Blog pa je moj kotiček za sprostitev in (ja priznam) je slovnica zadnja stvar na katero pomislim ko pišem objavo.

      Mislim na sporočilo in vrednost objave. Mislim pa, da me bodo tisti, ki bodo želeli že razumeli.

      Pa ali bo pisalo nebo ali ne bo :D

      <3

      Samo ljubav! Sem pa za slovnični čaj!

      Izbriši
  4. Še 1x čestitke! Želim ti, da še naprej ustvarjaš blog v svojem stilu, ki je meni res nekaj posebnega in požiram tvoje objave!😀 Tvoji nasveti so več kot dobrodošli in všeč mi je, da si vzameš čas tudi za druge bloge in jih komentiraš. Res si carica, v vseh pogledih.😉❤️

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Tebe, bi pa prav rada enkrat spoznala! :)

      Hvala ti miljonkrat.

      <3

      Izbriši
    2. Tudi jaz tebe. 🙂 Upam, da se res kdaj srečava.😉

      Izbriši
  5. Cestitam!!! Reees super blog, vsec mi je :))

    OdgovoriIzbriši
  6. Congratulations for 5 years. Nice post friend! Kisses.
    rampdiary
    Bridal blog

    OdgovoriIzbriši
  7. Super objava, čestitam za pet let in me prav zanima, če bom sama lahko leta 2021 napisala podobno :) Moram pa povedati, da preden sem sama začela blogati, sem prebrala veliko tvojih objav, da sem malo dobila občutek, kako stvar izgleda, si bila v veliko pomoč! <3

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti <3

      Uh, 2021 kako se daleč sliši! :D

      Hvala ti, me veseli da so ti pomagale :)

      Izbriši
  8. Čestitke za 5. obletnico!
    Keep on writing, da bom mela še v prihodnosti materiala za prebirat, ker tvoje objave obožujem. <3

    OdgovoriIzbriši

Thank you all for your comments, I read them all and I always try to visit your blogs if u have them.

They really mean a lot to me,

Katja

 
© Design by Neat Design Corner