Vow to Fashion

sreda, december 07, 2016

BMW Vikend : 320i GT na testu


Današnja objava je namenjena avomobilu. Kljub temu, da tega ne omenim ravno velikokrat, mi je avtomobilistični svet zelo pri srcu.

Sama sem naredila izpit za avto praktično takoj, ko sem ga lahko in s svojim avtomobilom sem že kar nekajkrat zaokrožila po centralni Evropi.

S fantom sem se večkrat udeležila raznih dogodkov, ki se tičejo te industrije in nikoli ne bom pozabila svojega prvega IAA - sejma v Frankfurtu. Ravno tam, sem se prvič bolj resno srečala z BMW-ji.

Ste vedeli kaj pravzaprav pomeni BMW?

Bayerische Motoren Werke. BMW-ji prihajajo namreč prav iz Bavarske.


Moram priznati, da nikoli nisem bila prav posebna navdušenka nad BMW-ji.

Vizuelno so mi sicer zelo všeč, ampak nikoli me niso pretirano pritegnili.

Vse do sedaj.

Kaj sem vozila?

Od petka pa do ponedeljka sem bila ponosna imetnica BMW 320i GT modela in z njem sem (skupaj s fantom) naredila okoli 1000 km.

Vsekakor sva ga želela preizkusiti v vseh mogočih razmerah in na vseh mogočih cestah. Od avtoceste, do vaške ceste, makedama, ovinkov na Gorjancih, itd.



Kaj mi je bilo všeč?

Seveda avto kot avto. Pri modernejših modelih se vedno malo "ustrašim" vse nove opreme in dodatkov, še vedno pa si je treba v glavo vbiti da je to ravno tako avto kot katerikoli drug. 

Še vedno je treba gledati v ogledala in paziti na pešce. Kljub vsem 4 različnim kameram, ti to ne uide.

1. Všeč mi je bilo to, da sem se v avtu počutila tako sigurno. Avto je res izjemno trden in stabilen na cesti. V ovinke te tudi pri najvišji hitrosti nič ne zanaša. Fenomenalno. 

2. Čuti se da je GT (gran turismo). Kar pomeni, da je več kot popoln za daljše izlete in vožnje, ker je avto dokaj nizek.

3. PROSTOR. V avtomobilu je res ogromno prostora. V prtljažniku, zadaj... počutila sem se kot v londonskem taksiju, kjer je zadaj res ogromno prostora, noge sem praktično lahko stegnila.

4. MOČ. Prav moj BMW je imel 180 konjev. Kar je fenomenalno, ko pride do prehitevanja. Vsekakor mala malica, tudi ko je gužva.

5. Udobje in luksuz. BMW je ena izmed znamk, ki to za višjo ceno MORA ponuditi nekaj več. In ravno to me je zanimalo... Kaj je to "nekaj več" kot ostale  znamke?

Udobje. Luksuz. Že samo volan (čeprav je dodatna oprema - M) je res eksluziven. Všeč mi je, da so ostali na tej velikosti volana, ponekod se manjšajo in so prav takšni kot v formulah.

Skratka, avto je drugačen kot tisti - v katerih se vozim skoraj vsak dan in čeprav jim nič ne manjka... se takšnega luksuza nebi branila.

Predvsem pa občutka varnosti, ker je avtomobil tako masiven.




Kaj o avtomobilu pravi moj fant, sicer televizijski in filmski režiser, producent in skladatelj glasbe in navdušenec nad avtomobili August Adrian Braatz?
Bmw 320iGT xDrive
"Trojka" Gorjance suvereno prevozi, pri čemer mu pomaga štirikolesni pogon, pri BMW-ju imenovan xDrive. Na ovinkih tuki pri višji hitrosti ne pride do zdrsov, ni pa to avto, ki bi ga imel za vikend izlete na Col.
320iGT je granturismo, za dolge poti. Je izjemno udoben, nekaj nad 1000€ vredna investicija v zvočnike sistema Harman Kardon se definitivno splača, športna oprema M pa doda dokaj hladni notranjosti malo športnega pridiha. 
Pametni sistemi v avtomobilu ti vožnjo naredijo tako lahko, da se moraš opomniti, da je to avto in da rabi voznika.
Presenečen sem bil na izgledom, v živo zgleda "hatchback" prav prikupno, sam mi je to najlepši izmed BMW-jevih, serija 5 GT pa že zgubi na prikupnosti.
Za konec bi pohvalil ročni, "paddle shift" menjalnik, ki ti za trenutek da občutek znamenitega F1 menjalnika, da pa ta občutek postane še bolj pristen pa pomaga, da je menjalnik 8-stopenjski!
Če imate okoli 50 tisoč evrov na razpolago in iščete družinski avto za potovanja, vam BMW 320iGT xDrive nudi dovolj prostora in udobja, da se ne boste spraševali kdaj pridete do cilja, ker bo vožnja tako prijetna!
AAB



Najlepša hvala ekipi BMW Slovenija za takšno izkušnjo, avtomobil me je zelo navdušil in mislim, da je moj avto kar malo ljubosumen na vso pozornost - ki sem jo izkazovala temu avtomobilu.

Čudovita izkušnja, ki si jo bom zapomnila.

Lep pozdrav,

Katja



1 komentar:

Thank you all for your comments, I read them all and I always try to visit your blogs if u have them.

They really mean a lot to me,

Katja

 
© Design by Neat Design Corner