Vow to Fashion

ponedeljek, maj 16, 2016

Polzja krema za obraz


Ne dolgo časa nazaj sem o zdravilni polžji slini prebrala nekaj člankov na internetu ter blogih kolegic. Kaj pravzaprav pomeni - da je krema/gel narejena iz polžje sline in kakšne koristi ima?

Lansko leto, ko sem se oglasila na negi obraza pri Darji (več o tem tukaj!) mi je razlagala o svoji terapiji s polžki, ki lezejo po tvojem obrazu in njihova slina naj bi bila čudežna. Zacelila naj bi brazgotine od opeklin, mozoljev, strije itd. 

Darja me je definitivno prepričala, ker je profesionalka, pa vendarle se polžkov na obrazu... khm, ne ravno branim, ampak sem preveč "boječa" ko pride do podobnih živali. Na obrazu, si jih ravno ne želim.

Ampak krema...? OK!


Kaj pravijo izdelovalci kreme?

Hialuronska kislina je sestavni del kože (spojnice, zrkel).

V Koža ima zelo pomembno vlogo, saj " privlači vodo", kar omogoča dobro hidracijo, ki se neposredno odraža v njeni trdnosti.



Menijo, da gube, nastanejo zaradi pomanjkanja hialuronske kisline.

Vitamin C pomaga pri obnovi vezivnih vlaken. Je tudi močan oksidant.


Ta kremni gel zmanjšuje in mehča brazgotine , ki izhajajo iz strij, madeže, gube, opekline...

Izboljša pigmentne madeže, omogoča vrnitev naravne barve, Odstrani odmrle kožne celice.



Hrani je z naravnim kolagenom in elastinom, gladi kožo in jo mehča zahvaljujoč alantoinu.

Sestavine : veliko vode (je zelo gelastna, lahkotna krema), kolagen, elastin, zeleni čaj, hialuronska kislina, vitamin B2...

Zanimivost

Posebne lastnosti polžjega ekstrakta, iz katerega pridobivajo sestavine za proizvodnjo kozmetičnih pripravkov, so odkrili v Južni Ameriki. Francoski zdravnik je tam ugotovil, da so delavci, ki so se preživljali od nabiranja polžev, imeli nenavadno nežne roke in so se jim hitro pozdravile drobne praske in druge poškodbe. Na podlagi laboratorijske analize ekstrakta polžje sluzi je ugotovil, da je sluz zelo bogata s snovmi, ki so pomembne za zdravje kože, kot so alantoin, kolagen, elastin, glikolna kislina...


Moje mnenje

Krema je zelo lahkotna. Pravzaprav ni krema, ampak je gel. Diši sveže, kar močen vonj, ampak me ne moti.

Uporabljala sem jo na področjih, ker sem imela ranice. Mozoljčke, suho kožo, pigmentne madeže, ki so ostali od kakšne rane... In moram priznati, da mi je bilo najbolj všeč to - da nič ne peče! Velikokrat kreme povročijo pekoč občutek na koži, ker niso dovolj naravne, pri tej se to ni zgodilo.

Lahko potrdim, da so mozoljčki izginili hitreje in da se je koža lepo zacelila. Nebi je uporabljala kot dnevno kremo, ampak tisti - z več težavami, pa definitivno.

Je vredna preizkusa, sploh za malce starejše dame, ljudi z brazgotinami, strijami, verjamem da bo pomagala - ker so sestavine res super.

Prav čudežna kremica je!


Cena : 15,99 eur 

Kar se mi res ne zdi veliko, glede na sestavine in učinek kremice. Sploh, če jo uporabljate samo za določen predel obraza, telesa... vam bo dolgo zdržala!

Katja

In vaše izkušnje? Že poznate polžjo slino?

4 komentarji:

  1. Ali se lahko uporablja za akne?

    Lp

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Živjo!

      Mislim, da je definitivno primerna tudi za akne, ker pomaga pri celjenju ran na koži :)

      Lp,

      Katja

      Izbriši
  2. Zivjo, super objava :). Zanima pa me ali so sestavine primerne tudi za obcutljivo kozo, ki je tudi aknasta? Ker ce so kaksne take bolj agresivne sestavine hitro postane koza rdeca...:/
    Hvala :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Živjo!

      Iskreno povedano, se mi ne zdi da bi bile sestavine takšne, da bi dražile kožo...

      Sem jo uporabljala na predelih kjer imam suho in rdečkasto kožo in me ni nič peklo, čisto nič :)

      Izbriši

Thank you all for your comments, I read them all and I always try to visit your blogs if u have them.

They really mean a lot to me,

Katja

 
© Design by Neat Design Corner