Vow to Fashion

četrtek, maj 12, 2016

Favourite matte lipsticks


O matte šminkah sem že pisala, pa vendarle še nisem naredila konkretne objave s swatchi in mojimi TOP matte šminkami. V zbirki jih imam kar nekaj, ena najljubša pa manjka - ji bom posvetila celotno objavo! Stay tuned!

Torej, prvi dve sta zagotovo MAC šminki. Vredni svojega slovesa in denarja.

All fired up in Diva. Definition najbolj dolgoobstojni, odlično pigementirani in preprosto - fantastični. Če jih še niste preizkusile, toplo priporočam. 

I love matte lipstick lately! They are such a hit! I wanted to prepare this post for you, because I do own some really pretty lipsticks....

First of them are from MAC cosmetics - love the long-lasting colour and pigmentation. Mac is Mac. Worth every cent. 

ALL FIRED UP AND DIVA <3


Bell HypoAllergenic in Maybelline

Obe sta mi zelo pri srcu, definitivno sta si tudi sorodni duši. Podobni pri pigmentaciji, ki je odlična in pri tem - da nista tako suhi kot MAC šminke. Kar mi je res všeč, ker pri Macovih včasih potrebujem še balzam - pa se nato ves ta matte učinek razgubi. 

Bell se mi zdi čudovita kot "poskusna" šminka, za vse ki še ne veste ali vam je ta učinek in občutek na ustnicah sploh všeč. Matte učinek je zelo suh in pri nekaterih lahko povzroči razpokane ustnice (pri meni kdaj pa kdaj) in da ne boste za prvo matte šminko odštele celo premoženje, vam priporočam, da preizkusite kakšno cenejšo (prav tako odlično), da vam ne bo žal :)

Bellovo kupite tukaj (klik!) in v Tuš Drogerijah, Nami in Maxiju. Maybelline pa v drogerijah/Muller.

Zelo mi je všeč, da se dobijo matte šminke tudi po nizkih cenah, Bellova stane okoli 5 eur in pigmentacija je popolnoma primerljiva z Macovimi. Nebi mogla reči, da so kaj slabše.

Maybelline stane nekaj evrov več, pa vendarle ni tako zasoljena cena kot pri Macovih. Prav tako odlična in zelo lepo diši.

The second one is from BELL HYPOALLERGENIC <3 I love that brand, it is perfect for people with sensitive skin and people that are allergic to something. 

The price is so low, around 5 euros for really highly pigmented lipstick which is also not that dry as the one from Mac. They are quite similar to Maybelline lipsticks too!


Pupa - lip fluid

Pupa me je s tem produktom povsem kupila. Odlična matte šminka, nora dejansko 24-urna obstojnost in hitro sušenje.

The best izdelek, imam na wishlisti še kar nekaj odtenkov... nekateri so zelo podobni Kylie Cosmetics, ki je postala pravi hit. Čeprav so za moje pojme cene zelo zasoljene + poštnina. Ne, nikakor ne bom dala 50 eur za matte lip fluid.

Pupin stane okoli 15 eur, kar se mi zdi zmerna cena, če jo primerjam s kvaliteto.

Nosim jo v tej objavi tukaj (klik!).

Pupa stole my heart with this shade and this collection. Perfect shades, long-lasting lipstick - really could last 24 hours! And they have some quite similar shades to Kylie cosmetics. But their price is too high if you ask me. No thanks!

Price is around 15 euros. 


Šminke sem preizkusila tudi na rokah, da jih lahko primerjate. Nekatere so res odlične, medtem ko BOURJOIS velvetki - ki jih imam sicer zelo rada, zelo zelo grdo smrdijo po plastiki, čeprav so res obstojni in pigmentirani. Velikokrat se tudi naberejo v gube na ustnicah, tako da so daleč od popolne šminke - čeprav prvih nekaj ur - izgledajo božansko na ustnicah. 

I am also big fan of Bourjois velvet lippies, but they have this plastic smell I really hate. And they are too dry. But I wear them a lot anyway...


Kot vidite, so pigmentacije različne. Pri nekaterih je dovolj 1 nanos in je barva takšna kot je na šminki.

The difference between pigmentations... 


Pa vaše najljubše matte šminke?

Jih sploh nosite? :)

And your favourite mattes? :)

Katja


17 komentarjev:

  1. Odtenki so prav po mojem ukusu! Pa ko gre za bold lips mi je itak bolj všeč če je mat šminkica. Če boš kdaj na Hrvaškem, ti preporočam da poiščeš Aura mat šminke. Celo 26 odtenkov obstaja, sicer pravijo da je mal odstopanja v pigmentaciji med posameznimi, ampak mene so zaenkrat ful navdušile. :)
    Iva

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Živjo!

      Veš, da sem jih gledala v Beogradu,... Moram si jih drugič bolj natančno ogledati! :) <3

      Hvala za nasvet!

      Izbriši
  2. Tile odtenki so pa drugače res čisto zate :) Jaz te kar ne bi bila navajena v kakšni nude :D Drugače pa seveda M.A.C. <3 Sem ravno včeraj skoraj kupila tisto Retro Matte, ki naj bi bile najbolj obstojne (glede na to, da sem sama kupila Satin, ki pa je najmanj, haha carica jaz), ampak je bila slaba izbira odtenkov, tako da me bo šminka še malo počakala :D Ali pa jaz njo :D Je pa ravno odtenek Diva že nekaj časa na moji WL! Se vidi, kako dobro je pigmentiran.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja, haha tudi jaz sem si ful čudna z nude barvami zadnja leta :D

      Jaaaa, nujno moram matte probati od Maca, čisto druga zgodba :)

      Izbriši
  3. Boolaaaani odtenki! <3 Mava podoben okus, hihi. :P
    Meni so od mat šmink tudi najboljše MAC in Bourjois velveti. :D Bom pa mogla preverit še te od Maybelline. Pa zdaj te nove Maybelline tekoče, ko je Sara zadnjič dala na IG, vivid nekaj. :D
    Me mika, da bi si kupila All Fired šminko, ampak kolebam med tem in Impassioned odtenkom (se mi zdita kar podobna). :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja, še tiste novo bo nujno treba preizkusiti :)

      Hahah, meni je all fired up top - jo res največ nosim!

      Izbriši
  4. Krasna izbira! Kje lahko kupim pupino šminko? Se pa več kot strinjam glede vonja bourjois velvetkov, tudi meni je obupen in grozno smrdi.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala!

      Pupo se dobi v Maxi marketu, drugače pa tudi na salma.si

      Ja... škoda, ker šminke so super :)

      Izbriši
  5. Pupa je ohhhhh <3 Drugače pa mam tisti svinčnik od Golden Rose, dej kakšnega sprobat, za tiste par € so res odlični! :D Sicer pa se komaj v zadnjem času navdušujem nad mat šminkicami, prej se sploh nisem počutila neki dobro z njimi, zdej sem se pa navadila in so mi...top! Veliko boljše kot bleščičkoti!

    OdgovoriIzbriši
  6. Meni je ful zanimivo, kako so mi mat šminke res všeč, mat laki pa me kar nekako ne prepričajo. :D Super zbirko imaš! :) (Natalija)

    OdgovoriIzbriši
  7. Hej! Priznam, šmink nisem nikoli kaj veliko uporabljala, pred kratkim pa sem "odkrila" matte maybeine šminke in si eno le kupila...takoj sem se zaljubila vanjo! Nato sem kupila se dve in potem se dve kikovi...aa top! Maybelinove so se mi zdi malce bolj obstojne (tudi po kosilu!), kiove pa so malce bolj mazljive/mehke in je potreben kar kak nanos vec, ampak rezultat je prav tako fantasticen ;) Naslednja na WL je seveda Macova šminka, saj o njih res berem same pohvale!
    Btw - super blog! ;)
    Pozdravček, S.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ooo, hvala za tako izčrpen komentar! <3

      Ja, Maybelline so bolj suhe kot Kiko!

      Mac pa le sprobaj! <3

      Izbriši
  8. Heej na novo sem odkrila tvoj blog and i like it bigg time :) glede šminkic pa tud meni sta all fured up in bellova najljubsi, res zdrzita cel dan. Poskusi se Rimlove the one, res super žametna tekstura in noro dobra obstojnost pa se cena je super. Lp

    OdgovoriIzbriši
  9. Skrbnik spletnega dnevnika je odstranil ta komentar.

    OdgovoriIzbriši

Thank you all for your comments, I read them all and I always try to visit your blogs if u have them.

They really mean a lot to me,

Katja

 
© Design by Neat Design Corner