Vow to Fashion

sobota, april 02, 2016

Hemptouch kozmetika


Hemptouch zgodba

Hemptouch kozmetiko ustvajajo slovenci. Slovenci z občutljivo kožo, za katero niso našli dobre kremice, mazila oz. zdravila. Glavna sestavina je KONOPLJA. Veliko ljudi ima pomisleke, ko pride do te sestavine, pa vendarle se je velikokrat izkazalo, da deluje! In to kako!

Zgodba me spominja na 4kidsandus zgodbo, o kateri sem že pisala  tukaj! (klik). Obožujem SLOVENSKO in NARAVNO kozmetiko. Tako, da je moje navdušenje nad takšnimi izdelki še posebej veliko, čeprav sama nimam večjih težav s kožo.

Več o zgodbi si lahko preberete na njihovi spletni strani (tukaj!). 


Konopljina vitaminska krema za obraz 

Od kreme sem pričakovala kar veliko. Tako, da ji nisem prizanašala.

Sestavine (glavne) :

• Q10 
• hialuronska kislina 
• cvetovi konoplje
• cvetovi vrtnic
• bogata olja 
• vitamin E

Moje mnenje

Embalaža me je zares navdušila. Obožujem kremice, s takšno embalažo. Vse skupaj se mi zdi veliko bolj higiensko in lažje doziraš količino kreme, ki jo potrebuješ.

Same pohvale! 

Zdaj pa k glavnemu delu!

Krema je fantastična. Prav fantastična. Vonj ima enak, kot ostali izdelki - blag, po konoplji. 

Tekstura je kar kompaktna, gosta - koži da res prijeten občutek po celem dnevu (uporabljam jo bolj zvečer) , lepo jo nahrani - ne samo navlaži.

Se pa zelo hitro vpije, tako da sama dodam še kapljico arganovega olja, da mi je za čez noč "dovolj".


Čudežna krema!

Kar se tiče celjenja mozoljev in ran. Nevem zakaj, ampak sem imela zadnje tedne obupno kožo. Suho okoli obrvi in nosu, okoli brade pa 4 velike mozolje. Super. Ravno to rabim ob vseh alergijah in napadih astme. 

Po 2 dneh uporabe kremice, so se mozoljčki čisto posušili in rdečica je izginila. Neverjetno je zacelila moje rane. Ne morem 100% trditi, da je bila kriva ta krema - ker uporabljam tudi druge izdelke, pa vendarle se mi zdi, da je bila. Prej so se mi takšne rdeče rane celile kar nekaj dni, tale krema pa je celoten proces pospešila in me rešila rdečih pik.

Cena za kremo je : 23 eur

Zdi se mi čist OK, glede na to da so sestavine naravne, vsebuje konopljino olje, je narejena v Sloveniji... za količino 50 ml je cena sprejemljiva in mislim, da si jo bom tudi sama ponovno privoščila, ko mi zmanjka zaloge.



Hemptouch balzam za ustnice

Balzam za ustnice, mi je bil od vseh izdelkov najmanj všeč.

Zakaj mi je bil všeč?

Je preproste teksture, ni masten - naredi lahek zaščitni sloj na ustnicah. Vonj je zelo nežen - čisto po konoplji, vendar ne pretirano. Všeč mi je bil, ker se ne topi preveč.

Kaj me je zmotilo?

Njegov plus je tudi njegov minus. Lahko bi se malo bolj topil in naredil debelejši sloj na ustnicah, nekaterim je lahka tekstura všeč (meni kakor kdaj), velikokrat pa bi rada ustnice zaščitila vsaj za nekaj ur, da se ne rabim mazati vsakih 30 min in mi je bil "premalo". Imam zelo suhe ustnice in mi ni zadostoval.

Cena je okoli 7 eur. 

Zdi se mi kar visoka. Vem, da so sestavine popolnoma naravne, vendar vseeno. 

Je pa res, da je idealen izdelek za vse tiste, ki res ne smete uporabljati nič sintetičnih sestavin itd. Za vas bo popoln!


Mazilo za suho in občutljivo kožo

Mazilo je namenjeno vsestranski uporabi. Lahko si z njim pomagate pri suhi koži na obrazu, občutljivi koži na obrazu, telesu... nekateri z njem zdravijo rane in poškodbe... skratka, je produkt ki ga morate imeti doma. Ali od te znamke, ali pa od kakšne druge. Takšna mazila so čudežna! <3

Nimam kritik. Tokrat samo pohvale. Zakaj?

Mazilo lepo diši, po konoplji, spet podoben vonj kot balzam za ustnice. Je zelo zelo zelo trdo! Tako, da je potrebno mazilo malo segreti s prsti, da se stopi potem pa ga poljubno uporabiti na željen predel.

Sama vse takšne zadevice testiram na mojem razdraženem nosu, ko sem prehlajena. Je moj najboljši pokazatelj tega, ali je kremica res naravna. Ko sem prehlajena imam nos čiiisto rdeč, suhe kože in razdražen. Če si ga ne mažem 24/7 se mi potem koža čisto osuši in posledice čutim še 2 tedna. Zato VEDNO uporabljam takšna mazila (tudi od 4kidsandus je odlično) in takšna mazila so edina stvar, ki me rešuje - da me ne pokoplje od pekočega občutka okoli nosu.

Če krema vsebuje sestavine kot so alkohol itd. moja koža TAKOJ reagira in res ni prijetno. To mazilo je test odlično opravilo in takoj sem videla, da ga bom uporabljala non stop.


Cena je super! Stane okoli 13 eur, kar se mi zdi za kremo s takšnimi sestavinami - TOP in ugodno. Glede na to, da se porablja ekstremno počasi... res priporočam!

Res me zelo veseli, da je v Sloveniji vse več navdušenja nad naravno kozmetiko. Slovensko kozmetiko. 

Definitivno jo podpiram in spodbujam! <3



16 komentarjev:

  1. Jaaaaa vitaminska krema meni je odlična, ampak a veš, da jst jo sicer zj uporabljam 3 mesece kot dnevno kremo zvečer pa 4 kids and us in ful imam lepo in čisto kožo. Ekspresno hitro se vpija, ne pomnem, katera navarvna krema se je tako hitro vpila. Meni je odlična in sem vesela, da smo
    že dve, ki nama je všeč. In embalaža je tako higienska in pumpica je super. Tudi jaz jih podpiram zeloooo!!!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hudo!

      Moram še jaz probat to kombinacijo - čisto naravno vse <3

      Ja, meni je prav pozdravila te mozoljčke, ki sem jih imela te dni, res magična!

      The best, tudi mene veseli :*

      Izbriši
  2. Super objava! Si me zelo navdušila nad preizkusom te kozmetike. Izdelke konoplje v takšni obliki še nisem preizkusila, zato sem kar firbčna, čeprav vem, da izdelki vsekakor delujejo. Cena pri balzamu je res nekoliko previsoka za moje pojme, embalaže teh izdelkov so pa res prečudovite. To, da je vedno več naravne in dejansko delujoče kozmetike me res veseli in vsekakor to podpiram, hkrati pa se veselim novih znamk z naravno kozmetiko in testiranja. Čudovite fotografije! xx

    OdgovoriIzbriši
  3. Oh wow, še en slovenski produkt. Odlično, podpiram!

    OdgovoriIzbriši
  4. Živijo, ravno iščem kremo za obraz za pomlad/poletje, sicer imam suho kožo in čez zimo uporabljam hranjive kreme in olja, za poletje pa potrebujem vlažilno, lažje teksture, da se hitro vpije in ne maši itd. Se ti zdi, da bi bila ta primerna?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Potem imaš podobno kožo kot jaz! :)

      Tale je definitivno malo tudi hranilne, se pa vpije v nekaj minutkah, res hitro :)

      Mislim, da bi bila - sicer ni popolnoma samo vlažilna in tako osvežujoča, ampak meni je ful všeč, definitivno pa ne maši por in se zelo hitro vpije :)

      Meni ful hitro pozdravi tudi rdečice, ki ostanejo od mozoljčkov itd. tako da kar se tega tiče je super, nič ne peče na ranah :)

      Izbriši
    2. Super, hvala :)

      Izbriši
  5. Zelo izcrpna objava. Tudi sama obozujem naravno kozmetiko. Ce primerjamo ceno z drugimi kremami, ki so bolj umetne in obljubljajo cudeze bom rekla tako.... raje dam velik za naravno kozmetiko kot pa velik za nekaj umetnega. Je za sprobat. Nisem se... za konopljo je splosno znano, da ima veliko pozitivnih ucinkovin.

    OdgovoriIzbriši
  6. obožujem naravno kozmetiko. cena res ni ravno poceni, samo raje dam veliko za naravno kozmetiko kot pa za neko umetno zadevo, ki je dobra za nekaj, pa 10x slabša za kaj drugega. Naravno je zdravo :) super objava

    OdgovoriIzbriši
  7. Tudi jaz podpiram. Res je super

    OdgovoriIzbriši
  8. Pozdravljeni,
    Nekje v postu sem zasledila, da naj bi se kremica lahko uporabljala tudi na koži, ki je podvržena dermatitisu. Zanima me ali ima kdo kaksno izkušnjo pri uporabi kremice in ima preoralni dermatitis?
    Najlepša hvala za odgovore 😁

    OdgovoriIzbriši

Thank you all for your comments, I read them all and I always try to visit your blogs if u have them.

They really mean a lot to me,

Katja

 
© Design by Neat Design Corner