Vow to Fashion

petek, marec 11, 2016

BB in CC krema razlike


Že nekaj časa sem želela napisati podrobno objavo o tem kaj pravzaprav je BB in kaj CC krema. Nujne glavne razlike in podobnosti. 

Ker imam pri sebi ravno obe kremi znamke Bell HypoAllergenic in sta mi zelo všeč - sem se odločila, da vam primer razložim na teh kremicah.


BB krema - Beauty Balm (balzam lepote)

Gre za kremo, ki kožo tonira, jo vlaži in jo rahlo obarva. BB kreme naj bi po pravilih imele tudi SPF faktor. Poznamo pa tudi ANTI-AGE BB kreme.

BB krema od vseh "abecednih" krem zagotavlja najmanjšo prekrivnost, tako da je priporočljiva predvsem za ženske, ki nimajo večjih težav s kožo oz. si želijo rahle, blage prekrivnosti.

Bellova kremica mi je zelo pri srcu. Uporabljam jo čez vikend, ko nisem veliko naličena, ko športam... Všeč mi je, da je tako zelo lahka, da je sploh ne čutim in mi ne da nobenega občutka, da koža "ne diha".

BB kremo lahko kupite tukaj (klik) ali v TUŠ poslovalnicah/Maxiju/Nami.


CC krema - Correcting cream (korekcija barve, polti)

Od predhodnice se loči predvsem po tem, da je tekstura ŠE lažja. Prekrivnost pa naj bi bila pravilno malce večja, saj je znana po tem da prekriva rdečico in nepravilnosti (tiste majhne). Zanimivost je, da naj bi CC kreme obraz posvetlile hkrati pa poskrbele, da ima tisti "naraven sijaj". 

Sicer meni osebno, se ne zdi logično - da je krema zelo lahka in bolj prekrivna kot BB,... 

Bellova kremica mi je všeč. Med njima ne začutim neke "blaaazne" razlike, ampak lahko bi rekla, da je CC res za odtenek bolj prekrivnejša. 

Definitivno so cene nekaterih krem ogromne. Za kremo, ki ni ne vlažilna krema niti dober puder, ne mislim odšteti več kot 15 eur, to je čisto moje osebno mnenje.

Bellove kremice stanejo okoli 8 eur, kar se mi zdi izjemno ugodno, glede na to, da so res kvalitne.

Kupi Bell HypoAllergenic CC kremo tukaj (klik!) ali na ostalih prodajnih mestih naštetih zgoraj. 

Pa vaše mnenje o kremicah? So že "out"? Ali jih še uporabljate?

Katja



12 komentarjev:

  1. Hello from Spain: fabulous beauty products. We keep in touch

    OdgovoriIzbriši
  2. Še vedno nisem nič preverila pri Bell, ampak bom obljubim, ker sem ti to že nevem kdaj napisala..problem je v tem, da nisem več tako pogosto v drogeriji.Se mi pa kul bere CC krema. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nujno moraš! :)


      Probaj highlighter, da malo primerjaš s tvojim :D

      Izbriši
  3. Super uporabna objava, veliko žensk se sprašuje kaj je sploh razlika med BB ali CC. :)
    Pri meni verjetno ne bodo nikoli out saj so za mojo mastno kožo veliko boljša alternativa pudrom. Ponavadi uporabljam za vsakodnevno ličenje kar CC kremo, puder pa bolj redko za kakšne večerne izhode, malo boljše priložnosti ipd. ;)

    OdgovoriIzbriši
  4. uuu super objava ;) dejansko tudi jaz nisem vedela bistvene razlike med BB in CC kremico ;) zaradi tvojih objav je nakup kozmetike res lažji ;)

    OdgovoriIzbriši
  5. Glede na tvoj opis moram preizkusiti tudi CC kremo ter Bell kozmetiko, saj sem jo zasledila v kar nekaj tvojih objavah. Hvala za razjasnitev razlik med BB in CC kremicami, nikoli nisem vedela v čem se razlikujeta ;)

    OdgovoriIzbriši

Thank you all for your comments, I read them all and I always try to visit your blogs if u have them.

They really mean a lot to me,

Katja

 
© Design by Neat Design Corner