Vow to Fashion

torek, januar 19, 2016

10 nasvetov za dvig samozavesti




Zakaj pišem to objavo?

Zadnja leta ugotavljam, da je na svetu ogromno čudovitih žensk - z izjemnimi lastnostmi, edina stvar - ki jih ovira pri njihovih načrtih oz. sanjah pa je POMANJKANJE SAMOZAVESTI. Jaz pod to besedo razumem vse kar je povezano z zaupanjem vase, prepričanjem da zmoremo in predvsem odločnostjo, da smo edinstveni in da nam na tem svetu ni podobnega.

1. Odkrite kdo ste

Ugotovite kdo v resnici ste. Kaj je tista "začimba" v vas, ki vas dela posebne, edinstvene, unikatne? Kaj lahko ponudite svetu, kar drugi ne morejo?

2. Postavite si meje

Včasih nam je težko reči "NE", vendar zato še nismo slab človek. To samo pomeni, da imamo svoje meje in svojo samozavest. Ne bojite se povedati svojega mnenja, tudi če se kdaj ne strinjate z drugimi.

3. Spoštovanje

Tukaj preprosti stavek pove vse: Človek mora najprej spoštovati sebe, šele nato je sposoben spoštovati druge ljudi. Premislite o tem.

4. Napake so dovoljene

Vsi smo samo ljudje. Vsem kdaj ne uspe v nečem. Vendar to še ni razlog, da odnehate. Saj veste... slajše so tiste zmage, za katere se bolj trudimo.

5. Sprejmite se

Vsak izmed nas je drugačen. Naučite se sprejemati sami sebe. Priznajte si, da ste edinstveni. Seveda je to najpomembnejše za vašo samozavest.

6. Bodite velikodušni

Dobra dejanja naj bodo usmerjena tudi k drugim. Če boste zanje naredili kaj lepega, bodo to cenili in spoštovali – in spoštovanje drugih je pomembno za samozavest. Dobro se z dobrim vrača! 


7. Ne glejte se preveč v ogledalo
Za dvig samozavesti morate biti urejeni, vendar ne obsedeni s svojim videzom in drobnimi napakami. Če ni ogledal, se zanašate na svojo »ponotranjeno« podobo samih sebe, in ne veste, da imate nekaj kilogramov preveč – takoj, ko greste mimo ogledala, pa se podoba poruši, kajti naletite na svoj pravi videz. Dokler niste dovolj močni, da znate sprejeti svoje napake ali v njih najti tudi lepo plat, na ogledala torej raje pozabite.
8. Bodite urejene
Pravijo, da videz ni vse, a zagotovo je potrebno biti urejen, če se hočemo dobro počutiti in imeti o sebi dobro mnenje. Dvig samozavesti bo takojšen, če si boste privoščili prho, umili lase in se naličili,... se lepo oblekli.

 Ženske vedo, kakšno spremembo naredi obisk frizerja ali nakup novega oblačila – takoj se počutijo bolje. Ne sprašujte se torej, kako do samozavesti, doma, leže na kavču, v stari trenirki, temveč raje naredite nekaj za svoj videz. Tako boste bolj všeč sebi in drugim.

9. Telovadite
To, da telovadba sprošča hormone sreče - ve že vsak vrabec na veji. Zato, vas pozivam, da VEČ "migate" in videli boste spremembe. Na telesu, v duhu in v kondiciji. Vadba še nikoli ni bilo škodljiva. (ne govorim o poškodbah!)

Ko smo že pri tem, če katero zanima Zumba pri meni, naj mi piše na mail : grudnikkatja@gmail.com (Ljubljana - Vič). Sem 100% prepričana, da vas bom spravila v dobro voljo! :P
10. Imejte se radi, pocrkljajte se
Ženske poznamo tiste nakupe "za dušo". Pa kaj potem, vsake toliko se je treba pocrkljati - kam pa bomo vlagali svoj denar, če ne nekaj tudi vase in nase? Nič ni narobe, če si kdaj privoščimo kakšen dražji parfum, če pač ne moremo brez tega vonja, ali pa čevlje - na katere nikakor ne moremo pozabiti.

Poljubčki & pozitiva! 

Upam, da so vam takšne objave všeč. Vem, da naj bi bil blog v celoti namenjen modi in kozmetiki in vsem lepem - pa vendarle, velikokrat čutim da moram na moje spletno platno (haha!) dati več kot samo to.

Z ljubeznijo,

Katja

13 komentarjev:

  1. A pokrkljajte se vključuje sladoled, Katja? ;)

    OdgovoriIzbriši
  2. oH to so pa take besede za mojo dušo in z vsemi se strinjam, a moja najljubša zagotovo bo pod št.10 Imejte se radi, če nimaš najprej rad sebe, težko izpolniš vseh tistih 9 zapovedi pred to:), če se pa imaš je pa tk na izi rečt NE:):)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. <3

      To mi je všeč pri tebi, da to zagovarjaš (tudi če ne rečeš) se to zelo zelo lepo čuti) <3

      Izbriši
  3. A lahko napišeš še kakšen nasvet o tistih, ki same sebe prevečkrat pocrkljamo in smo potem vedno broke? :D
    Sicer pa super objava. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hahahah, to je pa Kristina (la dolce vita) pisala ravno pred kratkim! :) <3

      Izbriši
  4. To je za napopat na ogledalo da si vsak dan preberes ze zjutraj in si ustvaris dan po svoje :))) oz. polepsas:)))

    OdgovoriIzbriši
  5. Super objava, nasveti na katere se je dobro večkrat spomnit... :)
    drugače pa fajn blog tudi na splošno :)
    me pa zanima, kateri koledar (če se mi prav zdi, da je koledar) z mislimi imaš in kje ga da kupiti?
    lepo pisanje še naprej
    Eva

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti Eva! :) <3

      Je ja, za vsak dan ena misel. Dobila sem ga za darilo, mislim pa da ga lahko najdeš v Mladinski knjigi/ Felixu skoraj za ziher :)

      Hvala ti še enkrat,

      Katja

      Izbriši
  6. Super objava Katja <3 Zelo priročna, definitivno pa moram več začeti delati na točki 9 ;P xx

    OdgovoriIzbriši
  7. Beautiful photo!
    Kisses from germany, Sophie♥

    OdgovoriIzbriši

Thank you all for your comments, I read them all and I always try to visit your blogs if u have them.

They really mean a lot to me,

Katja

 
© Design by Neat Design Corner