Vow to Fashion

torek, oktober 20, 2015

Melvita haul : argan, jojoba oil and floral waters


Kako zelo močno sem se zaljubila v Melvitine produkte, ste najbrž že opazile. 
O mojem prvem srečanju z njihovimi izdelki si lahko preberete tukaj (klik na objavo).

Melvita mi je predstavila lepoto in moč olj! Pred tem, olj sploh nisem uporabljala (razen za lase) in moja vlažnost kože (v %) je bila zelo slaba. 37 % kar pomeni izsušeno kožo.

Ob večmesečni uporabi olj vsak dan zvečer, poleg kreme ... Se je moja vlažnost kože izboljšala. NA 76%!


Arganovo olje - zakaj ga tako poveličujemo?

To, da je argan vir lepote in mladosti - že vsi vemo. Ampak zakaj?

Drevesa so resnično nekaj posebnega, saj je zanje značilno, da lahko, tudi ko enkrat odmrejo, čez 7 let ponovno oživijo. Arganova drevesa igrajo pomembno ekološko vlogo, saj preprečujejo širjenje puščave, ker ohranjajo vlažnost in rodovitnost prsti, ki je bistvenega pomena za kmetijstvo, s katerim se ukvarja lokalno prebivalstvo. Leta 1999 je UNESCO arganovo drevo razglasil za del svetovne dediščine.

Pridelava je tradicionalna

Za izdelavo arganovega olja se uporabljajo jedrca olivam podobnih plodov, ki jih drevesa rodijo enkrat na leto. Nabiranje arganovih sadov poteka med junijem in avgustom. To delo je od nekdaj opravljajo zgolj ženske. Za en liter olja je potrebnih okoli šestnajst ur ročnega dela in okrog 40 kg sadežev. 

Arganovo olje vsebuje ogromno vitamina E, bogato pa je tudi z maščobnimi kislinami omega-3 in omega-9. Vse tri sestavine so ključne za zaščito kože. Vitamin E (tocopherol) je močan antioksidant, ki deluje proti prostim radikalom, Omega 6 ohranja prožnost kože, Omega 9 pa pomaga pri zaščitni funkciji povrhnjice, in sicer tako, da jo ščiti pred izgubo vlage. Arganovo olje vsebuje tudi polifenol, ki ima podobne značilnosti kot antioksidanti.

Kako ga uporabljam jaz?

Olje uporabljam zvečer (vedno!) ob kremi. Kapljico olja, kapljico kreme za popoln mix. Včasih ga uporabljam tudi na telesu, po tuširanju. In res mi je všeč, mojo kožo sploh v zimskih mesecih super navlaži in nahrani. 


O cvetni vodici sem že pisala, zato se zdaj ne bom preveč razpisala. Uporabljam ko kot tonik ali pa čez dan za osvežitev obraza.

Vrtnica mi je res všeč, ker je vonj ravno prav močen in svež.


Cveta vodica Hamamelis (slovensko : nepozebnik)

Nepozebnik ali Hamamelis, je zelo nežen in blag do kože. Poznam tudi šampone z nepozebnikom in vedno je dobrodošel pri občutljivi koži.

Moja koža sicer ni občutljiva, pa vendarle me je tu prepričal vonj. Diši po zelenem čaju in to me je premamilo. Cvetnih vodic nimam nikoli dovolj in čas je, da poleg vrtnice preizkusim še kaj novega.



Jojobino olje - splošni opis

Olje je bogato z vitaminom E. Kar pomeni, da je njihova vloga tudi preprečevanje gub, seveda vlaženje kože. Predvsem pa poznamo jojobo po tem - da je po strukturi maščob, zelo podobna človeški koži. Zato se tudi najhitreje vpija. 

Jojobino olje lahko imamo tudi nekaj let in ne bo spremenilo tekture. Ta podatek se mi zdi še kako pomemben. 

Kako ga uporabljam?

Uporabljam ga za obraz in telo. Podobno kot arganovega. Nekateri ga uporabljajo tudi za lase (preprečuje prhljaj), ustnice... Vendar meni zadošča taka uporaba. 

Res si ne predstavljam več moje nege brez olj, olja so moji koži dodala prožnost, lepšo teksturo in res sem vesela, da sem jih spoznala.

To, da olja mastijo kožo - ne drži. Stereotip, ki je tudi mene odvračal od uporabe.


Katera olja pa vi najrajši uporabljate in kako? :)

10 komentarjev:

  1. Ahh Melvita <3 In pa kar nekaj zanimivih dejstev si dodala, jih nisem vedela. :)
    Imam njihovo olje šipka in mi je super. Pa tudi meni je zelo narastla vlažnost od kar uporabljam Melvito :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Zelo rada prebiram tvoje objave o njej ja :)

    Super! <3

    OdgovoriIzbriši
  3. Oh Melvita:), jst se tudi že odkar sem bila na loccitane negi zvečer, tudi zjutraj kr z oljem pocartam, arganovim in mi res velik ljudi reče da imam lepo kožo. In bi prav rada šla nekam sprobat a je kj narasla vlažnost od maja pa do zj. Kr va olja bi si pokupla in se še sam s tem mazala:), se mi zdi, da so res efektivni:)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja, pri meni se ful pozna res. Melvitina svetolvalka je bila čisto začudena kako se mi je koža zboljšala res, je rekla da malokrat nekdo doseže tako dobro številko :)

      Izbriši
  4. Joj tudi jaz sem butasto mislila nekaj časa, da olja mastijo kožo. Vsakemu bi vbila v glavo- olja in masla so nekaj najboljšega za kožo.
    Sem pa tudi jaz zelo zadovoljna z jojobinim in arganovim, delata čudeže na koži.

    OdgovoriIzbriši
  5. Komaj čakam, da sprobam izdelka s konference, ker sem že toliko dobrega prebrala o Melviti! :)

    OdgovoriIzbriši
  6. I'm in love with natural product as these!
    http://laviecestchic.blogspot.it

    OdgovoriIzbriši
  7. Great products dear!!!
    Kiss
    Ale
    http://alespinkfairytale.blogspot.it/

    OdgovoriIzbriši

Thank you all for your comments, I read them all and I always try to visit your blogs if u have them.

They really mean a lot to me,

Katja

 
© Design by Neat Design Corner