Vow to Fashion

petek, avgust 10, 2018

Pismo 15-letni Katji in rdeča oblekaNajprej naj se zahvalim Aidi, ker je naredila te čudovite fotografije, delo s tabo je nekaj najboljšega! Hvala za to, da me spodbujaš pri mojem delu in mi pomagaš ustvarjati vsebine in skrbiš za to, da vedno poskusim kaj novega na vsakem slikanju, hvala ti. Zlata si, saj veš to!

Draga 15-letna Katja!

Če bi ti lahko 10 let nazaj (z današnjo pametjo in izkušnjami) dala nekaj nasvetov, bi ti napisala tole.

1. Rada bi, da se vzljubiš. Vem, da si ekstra suhica, ampak obline še pridejo. Odkrila boš Zumbo in ritka bo zrastla. Pri 15ih še nikakor nimamo končne postave, zato se ne sekiraj če si suhljatek, ker pridejo časi, ko se ti bodo začeli bureki in pice poznali. In tudi takrat si boš všeč, ker si to TI. In si takšna najlepša. In vem, da ti bo smešno - ko se boš malo zredila, ker se še nikoli v življenju nisi, ampak verjemi mi da bo super.

2. Ne skrbi za matematiko. Vse se bo poštimalo. Tudi če imaš trenutno težave z matematiko, se ne sekiraj. Konec dober, vse dobro. Zdrži še ta 4 leta gimnazije in boš rešena matematike za celo življenje (z izjemno ekonomije in finančnega prava).

3. Normalno je, da s časom izgubiš prijatelje. Ljudje rastemo. Tako dobesedno kot tudi na osebnostni ravni. Nič hudega ni, če se ne družiš z istimi ljudmi, kot si se prej.

Ti si le tako odprt tip človeka, da to ni nič čudnega. Vem, da te bo kakšna izguba prizadela, ampak v življenju boš spoznala še toliko novih ljudi, z nekaterimi se boš poklopila v sekundi in boš imela občutek, da ste skupaj že celo življenje.

4. Eksperimentiraj. Ne boj se. Vem, kako težko je, to ljudje bulijo vate na cesti ker nosiš turban ali bindi. Vem, da je bedno da se sploh ukvarjajo s teboj ... ampak delaj in nosi to kar ti paše. Samo tako boš ti izpopolnjena in srečna.

5. Ne spreminjaj se zaradi drugih. Vsi ljudje imamo napake. In tudi ko jih najdemo, je fino da jih "odpravimo" zaradi sebe in ne drugih. 6. Našla boš moškega svojih sanj, verjela ali ne. Vem, da se ti verjetno zdi smešno, ampak tudi to te čaka. In čudovito bo. Samo malo potrpi. Vse slabe izkušnje in vsa strta srca vodijo do njega.

7. Kar umakni jih iz svojega življenja, brez strahu. Na poti te čaka kar nekaj takšnih ljudi, ki te bodo želeli izkoristiti. Ki te bodo poniževali, te izkoriščali na 1001 način in se deleli da so tvoji prijatelji. Brez slabe vesti, jim daj vedeti - da jih ne potrebuješ v življenju. Boš živela lepše, verjami mi.

8. Začni pisati blog. Ne boš mi verjela kaj vse se ti bo glede njega zgodilo. Kar začni. Vem, da nimaš pojma kaj počneš in da te je strah kaj bodo rekli drugi (čeprav si že zgodaj to prerasla - še dobro!) začni. Življenje se ti bo spremenilo in nekoč boš lahko tudi od tega živela. In to sploh ne slabo, bejba!

9. Boljše, da jih imaš 5 kakor 10. Prijateljev mislim. Tistih pravih. Tistih, za katere si le Katja. Ne tistih, ki to fejkajo in se želijo s teboj le hvaliti in okoristiti. Čuvaj jih.

10. Ne sekiraj se, če kdaj kaj ne rata v prvo. Drugo. Tretje? Šesto? Verjemi mi. Vse to je del tvoje poti in VSE se ti zgodi z razlogom. Tudi če boš kakšno kontrolko na srednji šoli pisala 6x (prokleto razstavljanje!) in tudi če boš na faksu kakšen izpit naredila kasneje kot drugi - ni s tem nič narobe. To se dogaja in je del življenja. In vmes se ti bodo zgodile čudežno lepe stvari ... samo malo bodi potrpežljiva. Vem, da si neučakana ampak potrpi.

11. Družina te ima rada, ni pa nujno - da ti vse privošči. Zlata starša imaš. In najbolj pomembna je njuna podpora. Glede ostalih se ne sekiraj. Nekateri enostavno ne prenesejo tega, da ti gre dobro. Kljub temu, da ti bodo kdaj solili pamet, da nečesa nisi zmožna in te bo prizadelo v dno duše ne odnehaj. Nimajo pojma in definitivno niso oni odločilni za tvoj uspeh in prihodnost ... Vse ti bo uspelo. In za to, boš kriva in zaslužna samo ti sama. Veš kako boš ponosna :)

12. Ples se bo vrnil v tvoje življenje. Vem, kako žalostna si bila ko si ga morala pri 8 letih pustiti - ker si se odločila za violino. Vsega pač nisi zmogla - saj si bila samo otrok.

Ampak ne skrbi, spoznala boš Zumbo in jo začela poučevati.

13. Prav si imela ... Ko si že kot otrok govorila, da bo tvoj fant tujec in da želiš imeti multikulturno družino. Sicer ni iz Dubaja ampak je ravno tako eksotičen. Preko njega se boš naučila celo novega jezika. Sicer ne arabščine kot si želela - ampak nemščine.

14. Jej, moli, ljubi še naprej. Z duhovnostjo boš ostala povezana še naprej. Samo še bolj globoko. In marsikatero stvar v življenju "si boš začarala kar sama". 

15. Naj te ne bo sram, da si vedoželjna. Marsikdo ti bo dal vedeti, da ga ne zanima zgodovina in politika in da je to čudno, da zanima 15 letnico. Ampak midve draga moja, veva da je to najina strast in da se rade izobražujeva vsak dan. Naj te ne bo sram. V tem ni nič slabega. 

16. Uživaj. Prepusti se in uživaj. Čudovite stvari prihajajo.

Slabe stvari ... pa so zato, da kasneje v dobrih še bolj uživamo in da se kaj novega naučimo!Obleka : Zara
Torbica : Michael Kors
Čevlji : Deichmann
Čuču kapa : H&M
Pizza : Dostavljalec pic, ki je šel mimo. Hvala!

4 komentarji:

  1. Prav polepšala si mi večer s tole objavo. Se najdem v njej in sem se odločila, da jo v bližnji prihodnosti tudi jaz poskusim. <3 Super fotke - itak, KOT VEDNO! Čudovita si!

    OdgovoriIzbriši

Thank you all for your comments, I read them all and I always try to visit your blogs if u have them.

They really mean a lot to me,

Katja

 
© Design by Neat Design Corner