Vow to Fashion

ponedeljek, januar 09, 2017

Drage bralke...


Prav lepo pozdravljene! Ta objava je v mojih mislih že kar nekaj časa... potem pa sem prišla na idejo, da končno napišem svoje misli glede te teme in se na to temo razpišem in končno spravim te občutke na "papir". 

Ta objava bo "spet ena izmed tistih filozofskih".

Na moje začudenje, se je izkazalo - da so anti kozmetične in outfit objave zelo dobro brane in so kar popularne. Zdi se mi super, da vas zanimajo tudi te teme, ki stojijo za blogom in za vsem "bliščem". 

Pa pojdimo k bistvu. 


1. Blogerke upamo ... 

Ko pišeš objavo, nimaš pojma kdo vse jo bo prebral. Upaš, da kar se da veliko ljudi. Upaš, da boš z njo komu pomagal, ga navdihnil ali samo polepšal dan.

Pridejo dnevi, ko te inspiracije ni. Sama imam kar veliko srečo in "blogerske krize" v 5ih letih bloganja še nisem imela. Vem pa, da je ogrooomno punc ki so jo imele. Velikokrat je razlog to, da ni "feedbacka". 

In punce odnehajo.

2. Me rada prebiraš? Pusti mi komentar. 

Kakor se sliši preveč direktno... sem sama iskreno in zelo vesela *včasih celo skačem od veselja*, ko dobim kakšen komentar na kakšno objavo. Velikokrat se je zgodilo, da so mi punce (verjetno tudi marsikateri drugi blogerki) v živo omenile, da so nekaj kupile po mojem "priporočilu", na blogu, instagramu, facebooku... nikoder, ne duha ne sluha o tej informaciji.

Všeč mi je, če me "pocukate za rokav", bodisi spletni bodisi pravi na ulici. 

Lepo je videti, da te ljudje spremljajo in ne samo to - lepo je dobiti direkten komentar, da vidiš da ne blebetaš tja v tri krasne.

3. Ali nas lahko kritizirate?

Seveda! Kakor so kritike težje za sprejeti, so ravno tako feedback. Ne maramo nesramnih, neargumentiranih komentarjev. Rade pa imamo kakšno idejo, dobro začinjen komentar kako naj se izboljšamo ter idejo o kakšenm dobrem zapisu.

Dejstvo je, da ima vsaka blogerka svoj način pisanja in bloganja. Sama se zavedam, da moja slovenščina in angleščina nista popolni, nikoli nisem bila tip človeka s popolno slovnico, ampak imam druge dobre lastnosti. 

Zato, se prej zavedajte koga prebirate. Ali prebirate nekoga, ki da veliko na fotografijo, nekoga ki da več na slike ali nekoga, ki da več na vsebino.

100 blogerk, 100 čudi.


4. Lepo je biti cenjen. 

Kljub temu, da uživamo v tem kar počnemo (definitivno pri tem čutimo notranje zadovoljstvo, drugače tega nebi počele)... je lepo, če te bralke cenije.

Lepo je videti, da kakšen nasvet pomaga, da je kakšen nakup nekomu popolnoma zgrešen in da izdelek pač ni za vsakogar...

Lepo je tudi, ko se trudiš za objavo 8 ur ali več in dobiš kakršenkoli feedback.

5. Vas je strah/sram pisati?

Ko sem bila samo "tiha bralka" blogov, sem bolj malo komentirala na druge bloge. Zdelo se mi je, da bom vsiljiva, strah me je bilo priznati - da mi je včasih kakšna stvar popolnoma mimo, no tega še danes nebi napisala direktno - ker nočem prizadeti pisca, si mislim svoje in grem dalje. 

Nerodno mi je bilo priznati, da mi je včasih kakšna blogerka tako zelo všeč, da bi jo rada spoznala v živo, iz firbca da vidim kakšna punca je. 

Ko sem sama v tem, vidim da so te strahovi popolnoma brezvezni in da je res zares lepo dobiti feedback.


6. Te lahko nekaj vprašam?

Na instagramu private in facebooku dobim kar nekaj vprašanj o kozmetiki, outfitu itd...

Tega sem vesela! Sicer nisem kozmetičarka ali kaj podobnega, ampak z veseljem pomagam. Tudi bodočim blogerkam z veseljem dam kakšen nasvet, grem z njo na kavo... no worries! Zato sem tu!

7. Če bi bil blog revija v trafiki, koliko bi vas kupilo to revijo?

Včasih pomislim, brez katerih blogov ne morem... moram priznati, da če bi morala plačati vsak mesec 1 eur za dostop do bloga, bi se sigurno naročila na vsaj 30 blogov (25 od teh slovenskih) brez katerih ne morem in jih rada berem.

Lepo je vedeti te stvari. 

8. Lajki, komentarji... so naš skupni jezik!

Nikoli nevem katera punca na katerem koncu sveta (Slovenije) bere te vrstice. Če ti je objava všeč "klikni" like, da vidim da si prebrala. Če se ti ne da, nič hudega. Ampak ne bom vedela zate.

Komentiraj, sodeluj v debati. Pomagajmo si!


9. Ali si vedela...?

Da so lajki in komentarji samo okoli 90% številke ogledov objave?

Res mi je škoda, da nekatere blogerke zaradi "premalo" feedbacka odnehajo blogati in se preveč ukvarjajo s številkami.

10. Hvala ti.

Ne glede na vse napisano, se TI želim osebno zahvaliti ker me prebiraš. Ko sem začela pisati blog, si nisem niti sanjala, da bom kdaj postala prepoznavna in da me bodo ljudje poznali kot blogerko. Očitno je res vse mogoče, če nekaj delaš s srcem in dušo.

18-letna gimnazijka Katja bi bila izjemno ponosna name in presrečna sem, da lahko počnem nekaj kar me tako veseli in vse te izkušnje delim z vami/tabo!

Na moji blogerski poti nisem šla ravno čez trnje do zvezd, ampak ne bom lagala, da ni bilo ogromno zlobnih jezikov, ki so se ukvarjali z mano in pljuvali po tem, da želim početi nekaj kar me veseli (še zdaj mi ni jasno, kaj imajo ljudje od tega, da se ukvarjajo s tujimi življenji ki jih ne razumejo), takšne ljudi preziram in se mi smilijo, ker so ujeti v svojih "pravilih, mejah" ki veljajo le v njihovih glavah.

Pa dovolj o negativizmu, tega smo vse blogerke izkusile kar nekaj. 

Nasplošno želim skozi blog širiti idejo, da se je potrebno počutiti ODLIČNO v svojem telesu in da je VSE mogoče in da se NE smete ukvarjati s tem, kaj si misli "družba" in da ji definitivno ne smete dovoliti, da bi vam narekovala vaše strahove in cilje v življenju.

Hvala še enkrat in ostanite unikatne. Če pa potrebujete "brco v rit", pa mi pišite in vas z veseljem "nafilam" z pozitivo in nekaj zanimivimi izkušnjami.

Hvala, gracias, thankyou

Katja




42 komentarjev:

  1. Pa Katja sej veš, spet si napisala odlično objavo. ♡ Si res prava motivarotka. Jaz se tudi trudim vedno več komentirati, da lahko ostale vidijo, da berem in spremljam njihov blog. :) Tudi sama sem vesela, ko dobim komentar in nek feedback. Krasna si, keep on the good work. :*

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Trudim se, se pa nekateri ne poglabljajo v vrednost in srce objave ampak v mojo slovnico, hihi.

      Pa jim pustimo veselje! :D

      Ja, madona pa res ugotavljam, da bi lahko postala govornica, hahaha!

      <3

      Hvala tebi Vanja!

      Izbriši
    2. No sej zatipkaš se res hitro, kot jaz v zgornjem komentarju. :D Motivatorka* uups. Haha. :D Ljudje delamo napake in nekateri res nimajo boljšega dela kot iskati slabo tam ko ni potrebno. :)
      Jaz verjamem, da bi bila odlična v tej vlogi! :P

      Izbriši
    3. Te razumem, ni konec sveta, haha nekateri imamo malo časa za odpisaovat ker skos nekam hitimo in evoga!

      ... ne, te ki kritizirajo so vedno popolni, kaj pa govoriš haha <3

      Ma objem ti pošiljaaaaaam *že dišiš po Nuxe parfumu* haha <3

      Izbriši
  2. Odlična objava Katja! Kot vedno! S vsem nastetim se strinjam, super je imeti nekaksen feedback, pa ce tudi da izdelek ostalim ne ustreza. Ce bi dobila 3 sporocila, bi dodala updejt v objavo. Kot nekaksno opozorilo. Itak ne more bit vsem vsec to kar je meni.
    P.s jaz bom full vesela, ce ti bo kdaj kaksna moja objava mimo, da to javis :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala Anna!

      Ja, točno tako.

      Mi še ni bila, haha ti bom javila - no worries! :D

      Izbriši
  3. Sama z veseljem preberem takšne vrste objav. Zares odličen zapis Katja! ;) Z napisanim pa se ne bi mogla bolj strinjati.
    Tvoj blog je odličen. Navdušujejo me predvsem vrste objav in zdi se mi, da so tvoje ocene izdelkov pristne ter iskrene. Vsekakor te z veseljem berem in spremljam. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti Katja!

      No, ti si tipičen primer bloga, ki ga premalo komentiram. Se bom popravila, ampak o nohtih preprosto nisem tak specialist, zato se mi zdi da je boljše da se ne oglašam.

      Ampak te spremljam! :D

      Hvala ti.

      Še enkrat <3

      Izbriši
  4. Okej, vem da je blog namenjen večinoma ženski populaciji, a tudi sam pokukam nanj, predvsem zaradi svoje blogerske aktivnosti, kot je recimo seznam blogerjev na moji spletni strani in podobno. Mene sicer ne zmoti nagovor ''drage bralke'', a deluje nekam... :)
    Kot drugo pa tole. Vedno, kadarkoli in karkoli počneš, počni to s srcem. Pri marsikaterem blogerju se vidi, da piše zgolj iz dolgčasa, nekatere pišejo o modi, ni obiska, ni komentarjev, ni zadovoljstva, hitro se obupa in blog postane mrtev. Piši z veseljem, ne sekiraj se za kak slab komentar in vztrajaj, obenem pa delaj dobro in kot rečeno, s srcem.
    Lep pozdrav od, verjetno, prvega moškega obiskovalca :)
    Peter Filec

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Joj, se opravičujem!

      Ampak mislim, da je na mojem blogu okoli 80% žensk in sploh takšne objave so namenjene bolj njim.

      Vsekakor pa sem vesela tudi moškega mnenja, uh še kako!

      Nisi prvi, si pa eden izmed redkih, haha <3

      Hvala Peter, lepo napisano!

      Izbriši
  5. wii spet ena filozofska :) sicer sem zadnje leto ali celo več malo bolj tiha bralka ampak sem se odločila da se le malce oglasim. mogoče tale komentar ne bol ravno letel direktno na to objavo ampak morda malce bolj na splošno. Kar mi je res všeč pri tebi je to, da si tako iskrena in pripravljena pomagati. res sem vesela da obstaja nekdo, ki je kljub svojem uspehu na določenem področju pripravljen takole deliti nasvete, misli itd itd. in kljub temu da imam rada beauty in fashion objave najraje klikam takšen kjer malce pofilozofiraš. Se pa strinjamz izjavo, da ima feedback pri bloganju veliko vlogo in čisto verjamem da to tudi na nek način vpliva na motivacijo blogerk. se mi zdi da niso lajki in followerji ter statistika tako ključni. Jaz osebno raje vidim kakšen komentar, debato, kot pa nevem koliko ogledov, lajkov pod objavo pa tišina. Mi je pa malce žal da te nisem na 1. blogerski konferenci malce pocukala za rokav... oh well :'D (no evo sem si rekla en kratek komentar na koncu pa sem še jaz malce pofilozofirala malce bolj raztrešeno in seveda brez repa in glave but still. upam da se boš znašla iz te moje čreve :'D hahaha)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. O, Sarica!

      Ja, brez težav je šlo skozi hahahah <3

      Hvala ti + ja, morva se spoznat in kakšno rečt v živo.

      Ja, številke so brezvezne, če ni tapravih komentov, kot je tvoj. <3

      Izbriši
  6. Dobiti pozitiven feedback je res nekaj najlepsega :) sama sem kar nekaj casa razmisljala o tem da bi zacela blogati, preden sem z blogom dejansko zacela in to, da vidis da si opazen, da ne delas tega brezveze je res lepo :) tvoji komentarji mi polepsajo dan, lepo je videti, da te opazi tvoj vzornik, veliko pa mi pomeni tudi to, da mi je veliko prijateljev povedalo, da me bere, da jim je blog zanimiv in se tudi sama se trudim cim vec komentirati :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Oooo <3

      Hvala ti Marta. Se trudim podpirati nove punce, bi tudi jaz rabila to na začetku, pa takrat tega še ni bilo v tej meri :)

      Le nadaljuj :) <3

      Izbriši
  7. Samo da veš.! Prebrano in super napisano <3 besos

    OdgovoriIzbriši
  8. Katja men so tut zelo zelo ušeč te tvoje objave, ko deliš svoje misli. Strinjam se z vsem in mi je tok ušeč ta tvoj pogled na bloganje. Šele začela sem ampak tut sama velikrat razmišljam o bloganju in koliko sem se v tem času že naučila in spoznala, da je res najbolj pomembno, da ostaneš zvesta sama sebi in da pišeš tako kot hočeš in o stvareh, ki te zanimajo. Družba res narekuje neka 'pravila' ampak če bi se vsi ravnali po teh pravilih in standardih bi bili vsi isti, kar je brez veze in dolgočasno. Grdi komentarji pa naj ti ne pridejo do živega res, ker te veliko punc in fantov radi prebiramo in nas navdušuješ z svojimi objavami. In to je vse kar je pomembno. :) <3

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. <3

      Hvala ti Teja, kako sem vesela - da sva se spoznali! <3

      Kavica kmalu!

      Izbriši
  9. Super objava. Za sebe lahko povem, da v bistvu rada berem tvoj blog. Zdi se mi simpatičen, zanimiv, vizualno lep, poln pozitivne energije in tvojega posebnega načina pisanja, ki bralca pritegne. Žal komentiram bolj redko, to pa predvsem zato, ker ne vem kaj bi napisala. Berem tvoj (in še kup drugih blogov) in se mi pogosto zdi, da je boljše, da sem tiho kot pa, da vedno pišem nekaj na silo v podobnem, dolgočasnem stilu. Ampak brez skrbi, tudi, če ne komentiram/o smo še vedno tukaj in z veseljem čakamo kaj novega nam boš pripravila. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti, sej nisem napisala te objave da bi me hvalile haha <3

      Ampak je vedno to lepo prebrat <3

      Ja - na silo ni treba komentirati - to itak :)

      Izbriši
  10. Take objave so včasih še bolj zanimive kot kozmetične :) Pa še popolnoma se strinjam z vsem napisanim. Glede slovnice pa se ne sekiraj, sej ne pišeš uradno, pa tudi nemogoče je opaziti vse napake, tudi če še 100x za sabo prebereš :D.
    Sicer sem tvoj blog začela spremljat bolj v zadnjem času, ampaka imaš super objave in le tako naprej! :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala :)

      Ma ja, haha - se zavedam svojih "šibkosti" in to je mi super.

      Je pa res, da je nekaterim v življenju pomembno to, drugim ono.

      Meni slovnica res ni :D

      Mi je pa kakšna druga bedarija, ki je čisto nepomembna :D

      Takle imamo :D

      Izbriši
  11. Morem povedati, da si mi vlila polno motivacije, tudi glede komentiranja (in dejansko mislim resno, ker sem storasta in sem ze 2x spesnila dolgi komentar in 2x zaprla, tako, da zdaj pisem tretjic. )
    Vsec so mi te tvoje filozofske objave, ker so nekako drugacne in glih to mi je vsec. Pa se bolj osebne so na nek nacin, ker spoznavas misljenje osebe na drugi strani.
    Prakticno se strinjam z vsem kar si napisala. Najbolj se pa najdem v 5.tocki. Zelo redko komentiram, ker si mislim, da bom tecna in prevec vsiljiva.

    In hvala TEBI za super objave(tudi ce niso slovnicno pravilne), da si lahko z njimi krajsam cas in se mogoce zvem, kar me zanima. <3

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hahahahaha, kraljica!

      Ah, kje. Mislim, da bo vsaka vesela komentarja :)

      Hahaha, hvala ti res :)

      Izbriši
  12. čeprav bo morda izpadlo, da te samo hvalim in kujem v zvezde, ne gre drugače! Ne poznam te osebno, a se čuti, da si en velik pozitivec in krasna oseba. Slovnica gor al dol, meni je važna vsebina in ta je brez dvoma zelo kakovostna. ☺️

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Maya, joooj - nujno kavica.

      Dovolj te imam samo preko spleta! <3

      Hvala ti tisoč miljonkrat miljavžentkrat.

      Izbriši
  13. Pomembna vsebina zapisana na zabaven način, kot ponavadi. :) Keep up the good work je vse kaj je treba rečt. :) ♡

    OdgovoriIzbriši
  14. Super objava Katja. Se strinjam, je isto res kar praviš. Svoj prvi prijeti komentar sem proslavila s plesom po sobi. Še danes jih ne dobim veliko, a ko se kak le pojavi, sem kar živčna, saj se mi zdi nekaj zelo osebnega, da si je nekdo vzel čas in nekaj napisal.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti <3

      Ja, hahah enako!

      Ja... res je, meni je tudi zelo osebno! Veliko več pomeni kot "lajk".

      Izbriši
  15. Katja na kratko bom rekla samo HVALA za to objavo! Sem edna izmed teh zadržanih blogerk in morda se je ravno z branjem te objave, kaj premaknilo v meni.

    LP Anja
    (http://llifestyleish.blogspot.si/)

    OdgovoriIzbriši
  16. Včeraj sem napisala komentar, pa sem zgleda pozabila pritisnit na "objavi". Se povsem strinjam s tabo. Feedback je zelo zaželen in tudi mene razveseli, ko vidim komentar pod novo objavo. Bi pa jaz dodala še to, da dajmo komentirati takrat, ko imamo tudi nekaj za povedati/pripomnit ali pa ko nam je bila objava res všeč ali pa tudi ko ni bila. Mene so v preteklosti namreč zmotili komentarji, ki so se pojavili tam samo zato, da bi jim komentirala nazaj na njihov blog in ravno ti komentarji so ponavadi taki generični, ki jih lahko kopiraš in prilepiš pod vsako objavo. Naredila sem preizkus in nekaj časa nehala komentirati na vse ostale bloge in takrat se je tudi število komentarjev na mojem blogu zmanjšalo, kar pomeni, da verjetno niso bili iskreni in niso obiskovali mojega bloga zaradi vsebine. Zato jih imam raje manj, pa le te iskrene. Pa to ne leti zdaj na določene osebe, ampak je samo ena taka ugotovitev, zaradi katere jaz potem raje ne komentiram, če nimam kaj več za povedat kot pa "super objava" :) No, potem pa vidiš, grem v drugo skrajnost in se preveč razpišem ;) Sem pa tudi jaz predvsem ljubiteljica anti-kozmetičnih in anti-outfit objav, tako da navijam za še kakšno tako, jih z veseljem prebiram :) <3

    OdgovoriIzbriši
  17. Kul objava! :)
    Jaa, jaz sem tudi že večkrat slišala, da gre moškim na živce, da večina blogerk svoje bralce nagovarja v ženski obliki in s tem "ignorira" njih. :D V angleščini se da temu super izogniti z izrazom "guys" (ki je sicer seksističen).

    OdgovoriIzbriši
  18. Katja, hvala za tako iskreno objavo :)* kot začetnica v bloganju sem se res našla v nekih točkah. Se mi zdi, da je iskrenost tista prava pot, na katero ljudje še reagirajo, ker drugače prevladuje sama pasivnost, tako v medijih kot nasploh, škoda je, da se ne pohvali bolj, kar je s trudom narejeno. Zato rabimo vec takih pozitivk, ki povejo po resnici kaj je real life in razbijajo predpostavke in komplekse drugih punc. Hvala, ker si mi polepsala dan. Vse dobro, super blogerka si! :)**

    OdgovoriIzbriši
  19. In amen ter pika:):):), hvala za te top besede in hvala, ker lahko prebiram še tudi tiste druge veliko bolj zanimive objave kot samo klasične ocene. Love it:):):), love you xx :)

    OdgovoriIzbriši
  20. Nimam besed, lahko rečem samo to TOP TOP TOP objava !!! Celo objavo sem samo kimala :) Keep on girl ;)

    OdgovoriIzbriši
  21. Some truly great information, Gladiola I detected this.

    OdgovoriIzbriši
  22. Really nice style and excellent content material, absolutely nothing else we need
    :D.

    OdgovoriIzbriši

Thank you all for your comments, I read them all and I always try to visit your blogs if u have them.

They really mean a lot to me,

Katja

 
© Design by Neat Design Corner