Vow to Fashion

sreda, oktober 19, 2016

Rimske terme 1. del / soba


Prav lepo pozdravljeni v 1. delu serij "Rimske terme".

Če ste v preteklem tednu spremljale moj Instagram in Facebook, ter po novem tudi Insta story, ste lahko ugotovile da sem zelo nesramna oseba, ki vas draži z mojimi okusnimi obroki in pogledi v hotelski sobi.

Ampak preprosto, se ob takšni lokaciji in izbiri hrane... NE moreš upreti fotkanju. Poklicna (blogerska) deformacija. Ups.

Pa začnimo, ... Kje se je vse skupaj začelo in kdaj?


Rimske terme sem prvič obiskala leta 2012 (ojej, sem res že tako stara?) ko me je moj dragi presenetil z oddihom v Rimskim termah za najino 1. leto skupaj.

Kasneje sva jih obiskala še 2x - kar tako, za razvajanje in kratek pobeg in relax od vsakdanjega stresa in tempa življenja. 


Nad čim sem bila v Rimskim termah najbolj navdušena? Prvi vtis?

1. Sobe. Sobe niso v starem stilu, polne lesa in "starega pohištva" kot v nekaterih hotelih, so svetle, delujejo veliko večje kot so, odprte in "dihajo". 

2. HRANA. Tisoč in enkrat HRANA. Velika izbira hrane za zajtrk in večerjo. (tudi kosilo, vendar ga tu še nisem jedla, ker ga nisem potrebovala, hihi)

Iskreno povedano, je bila večerja eden izmed mojih najljubših momentov na oddihu. Taaaakšnaaaa izbiiiira. (počakajte na naslednjo objavo, site prosim!)

3. Prijaznost osebja. Skoraj ne morem verjeti, da so Rimske terme v Sloveniji. Brez zamere, ampak takšno prijaznost sem doživela le v nekaj hotelih, v Dubaju ter pri moji teti v Kanadi. 

4. Razgled. Rimske terme niso klasične terme. Definitivno jih odlikuje lokacija, ki je malce skrita, hkrati pa so na hribu in gledajo na dolino, jutranji pogledi na megleno dolino, ki še spi medtem ko se ti že kopaš v bazenu... prekrasno!

5. Dogajanje. Toliko je početi! Čeprav se vam mogoče ne zdi, ampak Rimske terme imajo svoj park s sekvojami in energetskimi točkami, savne, bazeni (znotraj, zunaj), masažne sobe ... ni da ni!


V tokratnem oddihu, sva šla še za en rang višje. Bivala sva v SUITI. 

SUITI, ki ima svoj lasten jacuzzi. In jacuzzi ne stoji kar nekje, ampak je izjemno stilsko lepo vgrajen v sobo. Na začetku ga skoraj ne opaziš, potem pa ti vzame dih...


Kuku!


Suita Calendula je za vedno spremenila moje mnenje o hotelskih sobah. Kljub temu, da imajo Rimske terme 3 hotele :

- Rimski dvor
- Sofijin dvor (najstarejši)
- Zdraviliški dvor

in da so tudi "čisto navadne" sobe čudovite in so me navdušile že med mojim prvim bivanjem, je tole res popolna kombinacija.

Soba je ogromna. Kopalnica vsebuje dva umivalnika, kar pride prav (ko se ti mudi na zajtrk, ker boš seveda spala do zadnje minute), ogromen tuš, ogroooomno okroglo posteljo ter vgrajen jacuzzi. In seveda svojo plazmo in ogromna okna in visoke strope (kako so vedeli, da jih obožujem).

Skratka... soba je čisto prevelika za dve osebi, ampak se je ne branim, hehe.

Mene je očarala, je definitivno najbolj luksuzna soba v kateri sem kadarkoli bivala.

Naj slike govorijo zase...


Jacuzzi...


Dobrodošlica...


Itak, moram...





Soba je zvečer še bolj magična. Luči je ogromno, sam pa si prilagajaš koliko svetlobe želiš... seveda ima tudi Jacuzzi svojo lučko, pri kateri lahko izbereš barvo. Itak. Bi rdečo, zeleno, belo, modro, vijolično... you name it!


Kaj pa cena?

Verjetno se vam poraja vprašanje, koliko pa takšna sanjska soba stane? Ko sem preverila ceno je bila aktualna cena okoli 270 eur na noč. Verjetno se spreminja od sezone in zasedenosti...

Je to veliko? 

Je. Vsekakor ni malo. Sploh ne za študente.

Se splača?

DEFINITIVNO. V takšnem luksuzu nisi vsak dan in če želiš praznovati kakšno posebno priložnost ali presenetiti nekoga, je to idealen način. 

Soba ima svoj čar in to si ne privoščimo vsak dan, jaz bi to bivanje definitivno ponovila... bi bila pa kakšna kavica, shopping manj... če si bom tu ustvarila čudovite spomine, je to vredno vsakega centa.

Sploh pa ...

You only live once! 

Lep pozdrav,

Katja

P.s. Sledi še naprej. Prihaja objava o hrani. Ampak ne beri lačna!



12 komentarjev:

  1. Ja hvala za lušte res. :P Sem ti fouš, ampak hkrati ti tudi privoščim tako da naj ti bo. Sem vesela, da sta uživala. :)

    OdgovoriIzbriši
  2. iiiiiii jaz bi tudi to probala:))) se crkljati v taki sobi in jacuzziju:)))

    OdgovoriIzbriši
  3. Z mojim dragim sva bila v Rimskih termah lani decembra. Bivala sva v hotelu Zdraviliški dvor. Ravno tako kot ti, sva bila očarana nad hotelom, bazenom, hrano in okolico. Res je prav fajn magični ambient. ;) Bilo je tudi fino se kopat v zunanjem bazenu z 32°C, ko je bilo zunaj pod ničlo. Da ne omenjam pare in megle, ki se je naredila na nebu. V daljavi pa smo opazovali padalce, ki so s svojimi padali popestrili sivo decembrsko nebo. Zagotovo se bova še vrnila.

    http://knjigoljubka.blogspot.si/

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Me prehitevaš, bojo tudi te slike te megle, ker je res lepo! <3

      Ja... imam čisto enake izkušnje :) <3

      Izbriši
    2. Oprosti, ker prehitevam! Res imam lepe spomine in se nisem mogla zadržat, da ne bi napisala ;) <3

      Izbriši
  4. Ooh kako prekransa sobe, cena pa tudi :/ Zame se nekaj casa odpade :(

    OdgovoriIzbriši
  5. Waw, res prekrasna soba. Upam, da bo na kakšni sliki tudi razgled :O <3 In 5 fotografija odspodaj navzgor mi je najljubša, xx

    OdgovoriIzbriši
  6. Živjo.
    En popravek. Najstarejši je Zdraviliški dvor (in ne Sofijin dvor), v katerem so tudi kopeli oziroma t.i. Historični del. Drugi po starosti je Sofijin dvor. Najmlajši del je Rimski dvor, ki so ga zgradili 2011 kot vezni del med prej obstoječima stavbama. Bazenski kompleks po vzoru starorimskih bazenov je prav tako novogradnja. Bazen, ki ga je imelo zdravilišče poprej je bil majhen čofotalnik, ki se je nahajal približno tam, kjer so danes kopeli v Zdraviliškem dvoru. Edini bazen, ki je bil v Rimskih Toplicah in kamor so se lahko hodili kopati gostje takratnega zdravilišča, je bil bazen pod glavno cesto (danes Aqua Roma).
    Lp, Rimljanka :D

    OdgovoriIzbriši

Thank you all for your comments, I read them all and I always try to visit your blogs if u have them.

They really mean a lot to me,

Katja

 
© Design by Neat Design Corner