Vow to Fashion

ponedeljek, september 19, 2016

Nuxe fraiche de beauté ocena


Danes bom pisala o vlaženju kože! Za mojo "vlažilno" linijo sem izbrala Nuxe fraiche de beaute linijo, ki je specializirana za vlaženje kože.

Zakaj se o tem premalo govori in nekaj trikov in izdelkov, ki jih mogoče zanemarjate!


Zakaj je vlaženje kože pomembno?

Voda je eden od osnovnih pogojev za življenje. Nujno jo potrebujemo za delovanje organizma, saj sodeluje pri vseh presnovnih procesih, vključno z delovanjem kože. Da ne omenjam dejstva, da smo ljudje 70% sestavljeni iz vode!

Prenaša hranljive snovi ter pomaga pri izločanju strupov iz telesa, čisti kožo, jo učvrsti in navlaži, sprošča ter pospešuje obnovo celic.

Največji del vode je shranjen v srednjem sloju kože ali usnjici, ki jo vsebuje okoli 80 %.

 V spodnjih slojih povrhnjice je vsebnost vode še vedno visoka in se giblje med 70 % in 80 %, vendar pa se povrhnjica vsakodnevno sooča s fiziološkim pojavom izhlapevanja vode, tako da jo površinske, odmrle celice vsebujejo le med 15-20 %. Koža tako lahko postane dehidrirana. K temu pripomore tudi sres in naš način življenja, življenje v mestu (onesnažen zrak) ter tudi naša hrana in gibanje. 

''Koža je dehidrirana, če v zgornjih slojih povrhnjice vsebuje manj kot 10 % vode.''

Poleg tega, da koža naravno izgublja vodo, so vzroki dehidracije lahko tudi:

·      OKOLJSKI (UV sevanje, izpostavljenost vetru, klimatski napravi, centralnemu ogrevanju ...),

·      KEMIČNI (izpostavljenost agresivnim detergentom in čistilnim sredstvom, ki uničujejo hidrolipidno zaščito, zaradi česar koža hitreje izgublja vodo),

·      GENETSKI (s kronološkim staranjem postaja koža vse tanjša, zaradi česar hitreje izgublja vodo).


Ali lahko "pretiravamo" z vlaženjem kože?

Že res, da je pri vseh stvareh potrebno, da smo zmerni (hrana, ličila, vitamini…), a pri vlaženju kože ne moremo nikoli pretiravati.

Že zelo majhen primanjkljaj vode v koži s seboj prinese številne negativne posledice: slabi vezivno tkivo, slabi kolagenska in elastinska vlakna, koža izgublja napetost, elastičnost, postaja bleda, se hitreje stara in je bolj nagnjena h gibanju.

Zakaj uporabljamo tonike?

Toniki našo kožo navlažijo in koži povrnejo njen naravni pH. Pomagajo tudi pri temu, da koža kremo/serum/masko lepše vpije. 

Efekt spužve

Na lanski blogerski konferenci so nam lepo razložili kako deluje koža. Kot spužva!

Če je suha, vode ne bo vpila ampak se bo od nje odbila. 

Če pa je koža vlažna, kot spužva, bo vodo lepo poskrkala vase. 


Nuxe fraiche de beauté, dnevna krema za obraz

Krema ima klasično teksturo dnevne kreme, ni mastna je zelo vlažilna, lahke teksture.

Je pa zelo posebnega vonja, mene osebno spominja na cvet tiare in mi ni najbolj pri srcu, hkrati pa sem se nanj zelo hitro navadila, sploh ker mi je učinke kreme super, sem ga sprejela.

Moja (normalna-suha) koža, to kremico lepo vpije, vendar če ne uporabim seruma mi je premalo. Je pa super, ker se hitro vpije in lahko takoj po nanosu uporabimo tudi puder in ostala ličila. Hkrati pa je tudi hranilna, vsaj kar se teksture tiče - tako da sem navdušena, nekatere kremice moja koža posrka v 1 min in ni nobenega učinka.

Cena : Okoli 31 eur. 

Bi jo kupila? Vem, da so na tržišču tudi druge zelo dobre vlažilne kreme. Ampak ta me je navdušila. Je zelo lahka, hkrati pa mojo kožo lepo navlaži. To, da je krema skoraj 100% naravna je še dodatno dejstvo, zakaj je dobra za mojo kožo in zato je vredna kakšnega eura več.


Nuxe fraiche de beauté, serum za obraz

Serum je ZELO pomemben. Sicer ga ne uporabljam vsak dan, ampak ko ga - je razlika očitna. Koža je veliko bolj globinsko navlažena in mini gubice izginejo.

Serum je dokaj bogat, ni čisto "prozoren" in gelast kot nekateri drugi serumi, tako da je še bolj primeren za suho kožo!

Vonj celotne kolekcije je enak, ampak ko se ga navadiš - res ni problem. Je pa res, da bo lahko nekaterim zelo všeč, 100 ljudi 100 okusov.

Serum pridno uporabljam preden nanesem kremo in skupaj nudita res super vlažilno kombinacijo, suhi predeli na mojem obrazu so izginili, (če se spomnite, ko sem omenjala suho kožo na nosu, pri obrveh...).

Serum lahko uporabljate (poleti recimo) tudi brez kreme. Meni osebno ne paše, kar imam bolj suh tip kože, ampak ni pravil da ga nebi smeli tako uporabljati.

Cena : okoli 36 eur

Vreden greha? Serumi se porabljajo zelo počasi. 1 stisk je dovolj za celoten obraz, tako da je popolnoma vreden svojega denarja, saj ga boste imeli za vsaj 3-4 mesece. 


Maska za obraz

Maske čisto premalo uporabljam. Sploh vlažilne. Pa tako dober učinek imajo!

Nuxe maska deluje tako, da jo pustimo na obrazu 10-15 min in potem "kar koža ne popije, kar ostane" obrišemo.

Maska je osvežujoča, kožo izjemno globinsko navlaži, jaz po tem nanesem samo še malo seruma in sem "good to go". 

Masko si ponavadi privoščim ob nedeljah, da me sprosti in pripravi na nove tedenske izzive. 

Cena : Okoli 22 eur.

Vredna nakupa? Vsekakor, maska je odlična. Se dobijo tudi veliko cenejše maske, ampak nimajo naravnih sestavin kot ta. Sigurno mi bo zdržala za vsaj 15-20 uporab taka da, ko to preračunam pridem na nizko ceno za 1x uporabo.

Če bi morala kupiti le 1 produkt, kaj bi izbrala?

Po tehtnem premisleku bi bil to serum. Ker je fantastičen, lahko ga uporabljam samega, pozimi dodam še kremico, mojo kožo res izjemno navlaži - in odgovarja mi tekstura.

Izdelke lahko veliko ceneje dobite na spletni strani Sophia, (klik!) razlika je kar očitna. Super pa je, ker imajo vedno vse izdelke in jih lahko naročite od doma. Drugače pa Nuxe izdelke najdete tudi v lekarnah in Maxi-ju.

Pa vaše izkušnje? Tokrat sem prvič testirala nekaj drugega kot njihovo čudovito olje in moram priznati, da sem navdušena.

Wishlist

Definitivno pa si želim preizkusiti še njihovo kolekcijo z medom in njihov Prodigieuse parfum! <3

Lep pozdrav,

Katja



5 komentarjev:

  1. Ohh sanjski trio za testiranje. Meni so njihove kremice tako zelo vsec. In verjetno bom izbrala masko za nakup :) tudi jaz jih premalo uporabljam in ce bi imela na polici taksno za vec uporab bi jo sigurno veckrat tudi nanesla :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Je ane? <3

      Ja, jaz sem zaenkrat samo tole probala in še dva testerčka malo bolj mastnih krem, sem navdušena!

      Najbolj me pa firbec matra za medeno linijo, mmm! <3

      Izbriši
    2. Medena bi bila verjetno meni preveč, za mojo zmešano kožo. Imam pa nagledan Detox serum, ohhh upam, da bodo kmalu boljše finance, da ga preizkusim ;)

      Izbriši
  2. zgledajo vabljivo!! verjetno so pa super:))

    OdgovoriIzbriši
  3. Katja iz medene linije sem imela jaz odstranjevat makeup (gel) pa mi ni bil ravno eden najboljših, pa zameosebno je bil gel čist preveč odišavljen . Je pa res, da kože pa ne izsuši, tako, da če te mika, kar preizkusi medek:)

    OdgovoriIzbriši

Thank you all for your comments, I read them all and I always try to visit your blogs if u have them.

They really mean a lot to me,

Katja

 
© Design by Neat Design Corner