Vow to Fashion

sreda, maj 18, 2016

Kako se znebiti celulita?


Današnja objava bo samo v slovenščini, za slovenske ritke! 

V tej objavi, bi rada razjasnila nekatere mite, napisala nekaj besed o celulitnih kremah in igličnem rolerju. Ali zadeve delujejo?  

Da ali ne?!


Kaj sploh je celulit?

Pojavlja se v obliki skupkov maščobnega tkiva v podkožju, obdanih z vezivno ovojnico. 

Vezivo povzroča motnje v prekrvavitvi maščevja in odtoku tkivne tekočine. 

Podkožje je slabo prekrvavljeno, vene se podaljšajo in zvijugajo, limfa ali tkivna tekočina zastaja v skupkih. 

Presnova v maščobnih celicah je prav tako motena. V tkivu se nabirajo odpadne snovi, presnovki in strupi, topni v maščobah. 

Te spremembe se v koži sprva le tipljejo kot vozličaste odebelitve, kasneje pa jih je moč tudi videti kot pomarančasto, vozlato, spremenjeno kožo. Značilne spremembe v koži so vedno simetrične in se razvijajo postopoma, leta in desetletja dolgo.


Različni tipi celulita

1. Neviden celulit (se ga vidi, le ko stisnemo kožo)

- pri tem celulitu se bodo kreme proti celulitu najbolj poznale

2. Viden celulit

- kreme videz kože izboljšajo le za 20%

3. Trdovraten celulit (zelo trd na otip)

- kreme nimajo učinka


Hrana, ki povroča celulit (napačna punca tole piše, hihi)

Enostavni ogljikovi hidrati

Z enostavnimi ogljikovimi hidrati, ki jih vsebujejo npr. sladkor, moka, riž, testenine in kruh, dobimo v telo naenkrat velike količine glukoze, ki jo telo shrani kot maščobno zalogo. Če se ob tem razvije manjša dovzetnost za inzulin, se ujamemo v začaran krog kopičenja maščob. Poleg tega so škrobna živila pogosto predelana iz pšenice, toleranca na pšenico pa je zelo pogosto znižana, kar pomeni, da je telo ne more ustrezno presnavljati in zato poskuša strupe razredčiti z vodo, ki se lahko nabira v celulitu.

Nasičene in transmaščobe

Nasičene maščobe iz mesa in mlečnih izdelkov in predelane rastlinske maščobe (margarina ipd.) podvojijo količino prostih radikalov in tako povzročajo celulit.

Alkohol

En kozarec alkoholne pijače še ni problematičen, pri drugem kozarcu pa se v krvi dvigne vsebnost sladkorja, kar upočasni pretok krvi, poleg tega pa sprošča proste radikale. Alkohol tudi dvigne raven estrogena, ki spodbuja telo k zadrževanju vode. Vse to povzroča celulit!!! (kozarček vina je ok!)

Kava in kofein

V majhnih količinah kofein pospešuje krvni obtok in presnovo, če pa spijete več kot eno kavo, postanejo arterije manj prožne, pretok se poslabša in nastane celulit. Kofein ni le v kavi, ampak tudi v pravem čaju, kokakoli in še kje. Pijače s kofeinom omejite na tri enote dnevno z vsaj tremi urami premora med eno in drugo. (še dobro da je ne pijem, hihi)

Sladkor

Količina prostih radikalov se, če zaužijemo za 300 kcal sladkorja, poveča za 140%. Sladkor torej povzroča togost kolagena, zaradi česar se septumi skrčijo in s sabo potegnejo kožo, da nastane videz pomarančastih vdolbinic – celulit. Poleg tega se poleni tudi sam krvni obtok. (kriva!)

Sol

Natrij in kalij nadzorujeta količino vode v telesu. Razmerje med njima pa ljudje pogosto pokvarijo z vnašanjem preveč soli v telo, na kar se telo odzove s poskusom redčenja s  tekočino, ki jo zadržuje v tkivih, kar povzroča celulit.
Najbrž je odveč poudarjati, da ta živila omejite, če želite odpraviti celulit. Nadomestite jih s polnozrnatimi izdelki, hladno stiskanimi olji, sadjem in svežimi sadnimi ali zelenjavnimi sokovi ter zelišči, ki hrani prav tako dodajo (še bolj zanimiv!) okus. (kriva!)

Krema proti celulitu - Amande iz L'Occitana 

Krema je pravzaprav GEL. Ima zelo lep vonj po mintu/mandlju in zelenem čaju.

Sama sem jo uporabljala 1x na dan (še boljše 2x, ampak preprosto nisem uspela) v kombinaciji z masažo, rolerjem ali pa krtačo za masažo pod tušem.

Gel se zelo hitro vpije, pusti kožo skoraj malo suho - pa vendarle se kar močno čuti ohlajevalna funkcija kreme! Nekaj minut te prav zebe! Zanimiv učinek, ampak je super - ker imaš dejansko občutek da se nekaj "kuha". Koža je vidno bolj čvrsta, tudi celulit se vidi manj (čeprav težko ocenim, ker imam bolj nevidno obliko) ampak definitivno se razlika pozna. Če ne pri celulitu, se vam bo poznali v čvrstosti kože - je pa odvisno od tega na kakšni stopnji je celulit, če je tam že nekaj let in se ga zelo vidi, se razlike ne bodo poznale. 

Velik plus je to, da je porabite zelo malo in vam bo sigurno zdržala 1 mesec vsakdanje uporabe.

Sama sem zadovoljna s kremo, razlika se opazi (res je tudi, da redno telovadim, popijem vsaj 2 litra vode na dan) in bi jo spet kupila. 

Cena je okoli 37 eur, trenutno akcija 30 eur!


Iglični roler

Ker želim na blogu širiti resnico in nič drugega (truth nothing but the truth, učenje škodi!) sem se odločila, da ocenim tudi ta produkt, čeprav me ni navdušil.

Je zelo majhen, glede na to - da sem imela namen z njem masirati stegna in zadnjico itd... Skratka, res je majhen. Bolj praktično bi bilo, če bi bilj večji in bi porabila manj časa za masažo. Je pa res, da bi bila potem bolečina večja. Začaran krog.

Cena je visoka : okoli 57 eur.

Pa deluje?

Z njem je kar veliko dela. Čeprav je kar vsestranski. Lahko se uporablja za strije, celulit in gubice. V bistvu roler povzroči "poškodbo" kože, ko z iglicami prodre v kožo. Nato se koža hitreje objavlja in tvori se kolagen. Tvorijo se nove celice.

Meni se je zdela uporaba kar zamudna, pa vendarle je malenkost boleča (čeprav imam visok prag bolečine, občutek je kot pri tetoviranju, epilatorju...) in nato se krema malce hitreje vpije...

Večji rezultatov nisem opazila, vendar pa je v souporabi s kremo definitivno super. Kaj je imelo večji učinek, ali krema ali roler ne morem zatrditi. Pa vendarle je lažje namazati kremo in jo nekaj minut masirati v kožo kot roler, kjer zgrešim nekaj površja kože z lahkoto. 


Koda za 20% popust (tudi na izdelke v akciji) : vivalavida

Splošni nasveti za lepo kožo

1. Pijte veliko vode. VELIKO, VELIKO, VELIKO. Vendar ne preveč, da ne izgubite vsega železa.

2. Gibanje. Počepi. Poskoki. Vse kar je v povezavi z gibanjem, povroči hitrejšo prekrvavitev in spodbuja kurjenje maščobih. Jaz osebno najrajši tečem, se sprehajam po 10-15 km in več ter seveda - ZUMBA! <3

3. Zdrava hrana

Hja, tukaj nisem strokovnjak. Zame je višek znanosti če zjutraj pojem banano in kakšen korenček čez dan. Ostalo je nezdrava hrana. Tukaj sem še pionirček.

4. Katjina Zumba in Katjin blog (haha!)

Pa vaši nasveti?!

Kljub temu, da sem nekaj tednov nazaj objavila objavo o hrani, si tokrat želim debate z vami o teh večnih mitih! Kaj ve uporabljate za zmanjševanje celulita? Imate velike težave? Ga sploh imate?

Lep pozdrav,

Katja

9 komentarjev:

  1. Kako dolgo iglice pa ima ta tvoj valček? Ker kakor sem jaz raziskovala je precje odviso od tega, ampak daljše kot so bolj je problem infekcija..

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Je ja, za obraz so krajše iglice, za telo pa daljše.

      Moj ima : 0,5 mm.

      Krema se res lepše vpije, je pa rezultat tu šele po 2-3 mesecih... :/

      Izbriši
  2. Najvec pomaga zdrava prehrana, sportanje ter veliko vode. Te kreme so bolj tako ene ucinkujejo ene spet ne, ko se pa prenehas mazati z njimi pa je spet tako kot je bilo. Dolgorocno se samo z zdravo prehrano pa gibanjem izboljsa stanje koze.
    Je pa res da je pa fajn da kremice obstajajo za mazanje 2 meseca pred poletjem pa cez poletje da imamo lepso kozo. Pa celulit pac je brezveze se je obremenjevat, jaz ga imam tudi kar nekaj pa se zdravo prehranjujem pa sportam tako da je tudi povezan z genetiko.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. To je res ja :)

      Kremica so že tako fajn, ker lepo nahranijo in navlažijo kožo - tudi če niso posebej za celulit :)

      Ja, seveda... to imamo ženske v genih, nimamo kaj :)

      Izbriši
  3. korenček :D a ga ješ skupaj z zajcom ? :P .. malo heca ^^ <3

    OdgovoriIzbriši
  4. A veš, da sem isti iglični roller kupila na ebayu za nekje 6€? Hahaha. In res ne verjamem, da je bil kaj drugačen, 6€ je vreden, več ne. :P Boli kot... omg. Za strije ful pomaga, ampak nekako se nisem mogla "mučiti" vsak dan s tem hudičem. Bljak!!

    OdgovoriIzbriši
  5. Sedaj v ponudbi MOUSE Iglični Roler, ki ima 3 valljčke, ki vsebujejo skupaj 1380 iglic, tretma ni več tako zamuden.

    OdgovoriIzbriši

Thank you all for your comments, I read them all and I always try to visit your blogs if u have them.

They really mean a lot to me,

Katja

 
© Design by Neat Design Corner