Vow to Fashion

ponedeljek, maj 04, 2015

Nega obraza v kozmeticnem salonu : Estetika Mocnik



Pozdravljene bejbe! Današnja objava bo nekaj novega, svežega in drugačnega. Predstavila vam bom nov kozmetični salon v Ljubljani (v shopping centru WTC-ja) Estetika Močnik (klik in podari lajk!)

O salonu in kozmetičarki

Darja je mlada nadvse simpatična punca - ki se je pogumno odločila za svojo poslovno in karierno pot! Ima ogromno izkušenj, znanja in predvsem pozitivne energije da puncam pomaga pri negi kože, nohtov in ostalih malenkosti! Zelo sva se ujeli že na prvem srečanju, tako da nikakor nisva ostali samo pri kozmetičnih temah pogovora, ampak sva se zelo hitro povezali tudi v drugih vodah. Skratka, preverjeno - super punca!

Salon se nahaja v shopping centru WTC-ja, za Bežigradom. Je zelo svetel, prijeten prostor - ki se kmalu napolni s sproščujočo glasbo in pozitivno energijo.



Moja prva nega obraza

Malo čudno mi je priznati, da je bila to pravzaprav moja prva prava nega obraza. Glede na to, da se dnevno ukvarjam s kozmetiko... Pa nič zato! Preprosto nikoli nisem imela večjih težav s kožo & vedno se mi je zmotno zdelo da v kozmetične salone zahajajo samo ljudje, ki imajo večje težave s kožo ali pa denar za razvajanje, ki ga študentom vsekakor vedno primanjkuje. Pa sem se seveda motila. Ravno to bi rada poudarila - da nego obraza potrebuje vsak. Dvakrat na leto je zelo priporočljivo - da se koža res oskrbi in navlaži tako kot je treba. 


Kako poteka nega obraza?

Vesela sem, da imam tudi slikovni material! Ponavadi imam fotografiranje "pod nadzorom", tokrat pa sem morala zaupati fotografu, da bo posnel dobre fotografije - in uspelo mu je! 

1. Čiščenje - najprej se kožo temeljito očisti, da je pripravljena na nanašanje maske, pilinga...

2. Pilingi, maske... Odvisno od vrste nege! Jaz sem imela bolj vlažilno, tako da sem preizkusila encimski piling o katerem sem se naučila, da je zelo primeren za suho kožo. Mehanski (navaden piling, ki ga poznamo z delci) je lahko ZELO napačna izbira. Saj se koža obnavlja na 28 dni in če ga uporabljamo več kot 1krat na mesec je lahko to zelo tvegano! Ta novica me je šokirala, saj sem piling uporabljala vsaj enkrat na teden. Zdaj bom pilinge pospravila v predal - da ne uničujem povrhnjice preden se obnovi. Uporaba pilingov 2-3 tedensko je najverjetneje le marketinška poteza.

3. Konec - krema - moja nega je traja 90 min, ko sem imela na sebi masko, mi je Darja zmasirala glavo, ramena in roke. Kako sproščujoče je vse skupaj, si lahko samo predstavljate. Na koncu, po uporabi maske, pilinga, mešanice arganovega olja in kremice (kako je to dišalo!) sva vse skupaj zaključili z serumom, ker je bila moja koža že dovolj navlažena.


Moja prva izkušnja je zelo pozitivna. Koža je drugačna. Bolj voljna, navlažena. Predvsem pa mi je všeč ker mi je "razbila" limfne vozle. To ustvarja podočnjake, če limfa zastaja. In zabuhlost je izginila. 

Všeč mi je, ker sva se z Darjo tako ujeli - da ni bilo neprijetno in preveč zadržano, ker jaz vsekakor ne morem biti zadržana haha, res sem vesela da sem te spoznala in se veselim prihodnjih obiskov salona!


Nanos mešanice kreme in arganovega olja (noro diši!)


Za konec še maska. (tukaj se je že vpila)


Moja napačna nega obraza (obljubljen članek!)

Tole je za vas. Ker si želim, da bi čim več punc našlo pravo nego obraza, prave kremice, ki delujejo na tvojo kožo. 

Dolgo časa sem mislila, da je moja koža mastnega tipa. Kakšna napaka! Verjetno je bila, pred nekaj leti - ko sem bila še najstnica, vendar sedaj je SUHA! Jaz pa sem še vedno uporabljala matirne kremice, gele... Da bi ostalo moje čelo in nos - čez dan zamatirano.

Darja mi je pojasnila, da je to standardna napaka. Zelo, zelo malo je tistih pravih "mastnih kož". Tiste se morajo res svetiti, po celem obrazu, koža je debela... Tako da, ne delajte te napake - ki sem jo jaz. Še dobro, da mi napačna nega ni čisto uničila kože.

Koža rabi vlago. Vsaka. Če kožo dovolj vlažimo, se gubice pojavijo kasneje! 

Vlažilne kremice & maske so MUST HAVE. 

Tudi če se kje sebum izloča prekomerno, je lahko povrhnjica še vedno IZSUŠENA. Kot je moja. Preklopite na VLAŽENJE kože in ji naredite uslugo.

Upam, da vam je članek všeč. Za KAKRŠNAKOLI vprašanja mi pišite pod komentar ali na mail če ste bolj sramežljive narave grudnikkatja@gmail.com

<3

Katja

14 komentarjev:

  1. Great post, dear! :)

    http://couturecase.blogspot.com

    OdgovoriIzbriši
  2. Super napisano!Sem hvaležna da si doživa prvo izkušnjo kot zelo prijetno in hkrati zelo vesela,da sem lahko tvoji koži podarila vlažilno-regenerativni tretma:)

    OdgovoriIzbriši
  3. ja taprava nega je glavna da so punce lepe:)))
    make up je pika na i:)))

    OdgovoriIzbriši
  4. samo 1x sem imela nego obraza... sedaj si jo ponavadi delam doma ko imam kakšen dan samo zase.. res pa je da se premalo posvečamu temu in da je nega v salonih res top :) super post. xoxo

    OdgovoriIzbriši
  5. Še ena super objava Katja!

    Mene pa samo zanima, koliko je potrebno odšteti za tak tretma?

    Hvala za odgovor in bodi lepo.

    LP

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. O, hvala ti :)

      Mislim da je okoli 60 eur v tem salonu, je pa za študente 20% popust! :)

      Ampak je res fino, meni je ZELO pasalo na kožo kot za dušo :D

      Izbriši
  6. Super! Tudi sama sem malo čekirala te kozmetične salone. Mogoče se v kratkem odločim za obisk. Super post!

    Check me out: http://naturallymarcela.blogspot.com/2015/05/15-random-facts-about-me.html

    OdgovoriIzbriši
  7. Super članek pa velik lajk za zelo estetske fotke :)

    OdgovoriIzbriši
  8. Pa kako mi je uspelo, da sem zadnjič pozabila komentirati?? :) Uglavnem, me veseli, da je bilo tud tebi všeč in da si se še kaj novega naučila! :) Darja je super in tvoje fotke tudi :) xx

    OdgovoriIzbriši
  9. Katja a mogoce ves kako bi doma lahko 'razbili' te vozle in zabuhlost

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Živjo "anonimni " :)

      Meni je Darja naredila rahlo limfno masažo in res so mali podočnjaki izginili, sem poguglala in je nekaj podobnega na youtubu! :)

      Poglej si -

      https://www.youtube.com/watch?v=KN-rVcB5iPM

      S tem pospešiš limfo in preprečiš zaostajanje strupov! :)

      Izbriši

Thank you all for your comments, I read them all and I always try to visit your blogs if u have them.

They really mean a lot to me,

Katja

 
© Design by Neat Design Corner