Vow to Fashion

petek, julij 28, 2017

Knjiga meseca julija - Šola življenja


Prav lepo pozdravljeni, sem nazaj v Ljubljani tale 7-dnevni morski oddih je bil kot nalašč za mojo dušo in telo. Da se naužijeta sonca. Da se spočijeta od stresa. In da se pocrkljata z zvezdnatim nebom in vonjem borovca ... 

Že pogrešam to milino! Še malo in se spet opravim na pot, vse kaže da še dlje kot sem v osnovi planirala. 

Čas je za 2. mesec branja in julijsko knjigo mesecaaaa, juhuhu! 


O avtorju

(vem, da je nekaterim za takšne podatke vseeno in želijo prebrati knjigo v miru vendar jaz vedno rada preberem kdo so avtorji in kaj počnejo v življenju, s kje prihajajo in koliko so stari... te malenkosti sem imela vedno rada!)

Bruno Šimleša (roj. 1979) je avtor knjig s področja popularne psihologije in duhovnosti. Doslej je objavil osem knjig; Ljubeznoslovje in Šola življenja (prevedeni tudi v slovenščino) sta bili med največjimi uspešnicami na omenjenem področju. Njegove knjige so prevedene tudi v srbščino in makedonščino.
 
Šimleša je leta 2002 diplomiral iz sociologije v Zagrebu, dve leti vodil oddajo Svaki dan, dobar dan na hrvaški televiziji in redno sodeluje s številnimi mediji na območju nekdanje Jugoslavije. Trenutno piše tedensko kolumno za Jutarnji list. Žensko združenje za boj proti raku Sve za nju mu je v 2016 podelila nagrado VAM za pomoč onkološkim bolnikom in ozaveščanje javnosti o problematiki raka. 

Šimleša je poročen in ponosen očka sedemletne deklice.

Če bi katera rada izvedela kaj več, lahko gleda oddajo - kjer Bruno predstavi svojo knjigo. 


O knjigi (uradno)

ŠOLA ŽIVLJENJA ima vzvišen cilj – želi vas naučiti, kako živeti srečno! 

Kako živeti polno, ne le životariti. V tej šoli se boste naučili, da svojega življenja ne boste imeli za generalko pred glavnim nastopom, ampak ga boste živeli vrhunsko in s polnimi pljuči. Le naukom iz knjige dajte priložnost, da vstopijo v vaše srce in razum. Če boste njene strani samo brali, ne boste dobili najboljšega, kar vam ponuja. Nasvete iz knjige vzemite resno; ne zavrzite jih, še preden bi jih preizkusili. Bodite vztrajni in odkrili boste, da resnično lahko živite življenje svojih sanj. Če so vam usojene višave, bi bilo škoda, da ne bi leteli.


O knjigi (neuradno)

"Ne išči princa na belem konju, če nisi princesa". 

Verjetno eden izmed mojih najljubših "rekov" v knjigi. Pa kako prav ima. Ne samo dobesedno, ampak nasploh. 

Knjiga je zelo kompleksna. Mislim, da jo bom morala prebrati vsaj še 2x, da jo bom lahko popolnoma razumela.

1. Ni tipična knjiga o duhovni in osebni rasti, vsekakor ne. Všeč mi je to, da dejansko razbija nekatere stereotipe o duhovnih knjigah in nas uči, da ni vse tako preprosto kot samo reči "če razmišljaš pozitivno, se ti bodo dogajale pozitivne stvari". Gre za veliko več od tega.

2. Ena izmed skrivnosti je ta, da se moramo popolnoma vzljubiti. Dojeti, da smo vsi popolni. In definitivno ne dvomiti v svoje misli in "privlačnost". Če rečemo "zgodilo se mi bo nekaj dobrega" in v to globoko v sebi dvomimo in temu ne verjamemo, vsekakor ta igra ne bo delovala.

3. Všeč mi je, kar uči o občudovanju. Moramo se občudovati. Ampak ne tako, kot si marsikdo narobe razlaga "da smo samovšečni, da smo najboljši in edini na tem svetu..." vsekakor ne na tak način. Da ne bo pomote.

4. Všeč mi je tudi kako predstavlja nesrečo, napake ... Da je vsaka pot prava. Da se je potrebno iz napak in nesreč naučiti kar se da največ. Iz njih potegniti kakšno vrlino in stremeti k njej. Ker konec koncev, vrline so vse kar imamo. Pa ne samo to kar imamo, to kar smo ... to kar želimo postati, to k čemur stremimo.

5. Všeč mi je, kaj uči o partnerstvu. Poznam veliko ljudi, ki govorijo "kaj vse si želijo od partnerja" in čisto nobenega ne poznam, ki bi rekel "kaj vse lahko partnerju nudi sam". 

6. Všeč mi je, kar pove o pričakovanjih. Da je vsak človek svoj. Čisto svoj. In, da je normalno, da prizadanemo ljudi, ki bi želeli da smo drugačni. Odnos, ki ga imamo s samim seboj je edina stalnica in drugi odnosi se morajo prilagajati temu. In ne obratno. Ta mi je zares všeč. 

7. Najbolj pa mi je všeč to, kako v knjigi ponavlja in ponavlja to - da smo edina kvalificirana oseba za vodenje svojega življenja prav mi sami. In nihče drug.

Resnično me je knjiga naučila kar nekaj stvari. Lahko bi jih še naštevala, ampak vam bom pokvarila vso zabavo, tako da jo preberite in uživajte ob tem!

Sama jo bom sigurno prebrala še vast 1-2x, da ne bom česa pomembnega izpustila.

Upam, da vam bo všeč. Če vam pa ne bo, pa je to ravno tako, čisto okej kot pravi Bruno.

Lep dan,

Katja

P.s. Kaj bomo brali naslednji mesec? Hmmm...

2 komentarja:

Thank you all for your comments, I read them all and I always try to visit your blogs if u have them.

They really mean a lot to me,

Katja

 
© Design by Neat Design Corner