Vow to Fashion

sreda, december 21, 2016

Na Dunaj z vlakom!

 

Guten tag!

Danes vam bom predstavila idejo o potovanju z vlakom! 

Kljub temu, da najrajši potujem z avtom - ker si sam svoj šef, rada vozim, rada poslušam svojo glasbo in jem sendviče med vožnjo... in kljub temu, da so mi avioni všeč in imajo svoj čar in se jim včasih ne morem izogniti (v Vancouver bi res težko potovala z avtom) sem tokrat PRVIČ potovala z vlakom.

Z vlakom se res redko vozim. Živim v centru Ljubljane, kjer imam faks, službo, dom, fanta, prijatelje in praktično celotno življenje.

Zato se na vlak spravim res res res redkokdaj.

Škoda.Zakaj sem se odločila za vožnjo z vlakom - do Dunaja?

Iskreno povedano, zaradi ekonomske računice. Dunaj je prelep, obiskala sem ga že okoli 5x in vedno ista zgodba, parkirne hiše so tako drage (vedno parkiram v centru) in se mi to preprosto ne izplača.

Vožnja traja okoli 3,5-4 ure. To je malo, vendar pa ko seštejem bencin + vinjeto + parkirno hišo za okoli 20-40 eur na dan (ja, center) ugotovim, da se mogoče bolj splača z vlakom.

Nekatere punce, so mi na facebooku povedale, da sicer obstajajo cenejše parking hiše, ampak žal ne pride v poštev vsaka - če si v hotelu v centru, ali si tam le za 1 dan. Odvisno od situacije.


Zakaj me je vožnja z vlakom presentila?

Preprosto, ker vlakov nisem navajena. Najbolj sem uživala na vlaku Maribor-Dunaj, ki ima kupeje. In z malo sreče, si lahko v kupeju sam - lahko tam spiš, gledaš filme (kot midva z Augustom) in se spočiješ in naješ preden prideš na cilj.

In slučajno sva imela na računalniku sloviti ljubezenski film (zame eden najlepših) Before sunrise, kjer se glavna lika spoznata na vlaku na Dunaj. Bi se lahko zgodba še bolj ujemala? 

Koliko stane?

Najini karti sta bili okoli 70-80 eur. Je pa res, da če karte kupiš prej, jih lahko dobiš že za 40-50 eur (povratne seveda).


Koliko časa traja?

Vožnja traja okoli 6 ur. Dlje kot z avtomobilom, ampak moram priznati - da mi je tako hitro minila, 2 filma, malo čipsa, malo sendvičev, klepeta in smo bili tam!

Ali se prestopa?

Da, v Mariboru se prestopi na avstrijski vlak in se tam počaka okoli 15 min. Potem pa s polno paro naprej do Dunaja.

Tudi razgledi so fenomenalni.
Kupeji preprosto zmagajo! Tako sem se razveslila tega, da sva imela kupe samo zase! Svojo mini sobico na vlaku!

Res je "elegantno" potovanje... in po eni strani popolnoma filmsko!

Vsekakor se bom še odločila za potovanje z vlakom. Mogoče v Zurich, Budimpešto, mogoče naslednji v Frankfurt... bom videla!Pa ve? Ste navajene potovanja z vlakom? So vam všeč?

Več si lahko preberete na :

Slovenske železnice (klik), za dodatne popuste pa se splača spremljati Slovenske železnice facebook (klik).

Lep dan,

Katja

6 komentarjev:

 1. Supeeer objava :) Top fotke in top blog !

  OdgovoriIzbriši
 2. Vlaki so mi bili že od malega zelo všeč. Seveda misli prav na te s kupeji. :) Sicer se žal vozim bolj malo,sem pa se v zadnjih nekaj letih tudi jaz podala z vlakom do Dunaja. Sicer samo do letališča, ampak vseeno. ;) Kar ti ne priporočam pa je spalni kupe ... Na poti do Švice me je skoraj pobralo. Zelo mali prostor, totalno klavstrofobično, poleg tebe spi še 5 ljudi, naslednjič raje celo noč sedim. :P :D

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Ja, te so res sanjski :)

   Ah, to bi šla samo v primeru, da imam svojo sobo, nikakor se ne mislim gužvati z ostalimi - haha.

   Hvala za nasvet :)

   Izbriši
 3. Točno to rabiva z mojim alešom, en tak mini odklop,ko še skrb za vožnjo ni potrebna. Super objavica. Ti pa itak lepotička.

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Ja, res je prav posebno - vedno skrbim za bencin in preračunavam, tukaj pa kupiš vozovnico in je to to :)

   Pa čas vožnje izkoristič za crkljanje, hihi.

   Izbriši

Thank you all for your comments, I read them all and I always try to visit your blogs if u have them.

They really mean a lot to me,

Katja

 
© Design by Neat Design Corner