Vow to Fashion

sobota, julij 02, 2016

Plantae naravna kozmetika


"Kdaj se zavedaš, da ti je ena izmed kozmetik zelo pri srcu?"

"Ko komaj čakaš, da prideš domov in si očistiš obraz z njihovim mlekom za obraz, ki tako lepo diši in naneseš tonik z vrtnico in potem... razvajanje in največje udobje za mojo kožo... kremica z granatnim jabolkom."

Ko postane nega obraza bolj zabavna od ličenja.


GLAVNA FILOZOFIJA BLAGOVNE ZNAMKE PLANTAE JE ORGANSKO

Izdelki Plantae za nego kože so organsko certificirani s strani neodvisne organizacije iz Nove Zelandije, ki je vodilni certifikacijski organ za ekološko predelavo. 

Certifikat BioGro zagotavlja, da izdelki izpolnjujejo stroge standarde za zdravje in nego telesa. 

Logotip BioGro najdemo na sprednji strani vseh Plantae embalaž in je dokaz, da vsak izdelek vsebuje najmanj 95% certificiranih organskih sestavin

Preostali del odobrenih sestavin v pripravkih, pa je naravnega izvora in brez gensko spremenjenih organizmov in škodljivih kemikalij, kot so parabeni, fenoksietanol, polietilen glikol, sintetična barvila in dišave.Sestavine Plantae izdelkov so pridobljene iz ekoloških kmetij, ki spoštujejo okolje. Eterična olja, rastlinska olja in rastlinski izvlečki so naravno pridobljeni, da ohranijo svoje močne hranilne lastnosti. Pridobljeni so s pomočjo nežnih fizikalnih in bioloških procesov, kot so stiskanje, vakum, maceracija, pronicanje, destilacija, drozganje, infuzija in metode fermentacije z uporabo topil organskega izvora, kot so etanol, glicerin, voda in ogljikov dioksid.

DESTILACIJA

Postopek suhe parne destilacije se uporablja zato, da dobimo visoko čistost eteričnih olj in cvetne vode. 

Pri tej metodi se uporabljajo parni hlapi, ki prenesejo olja in bistvene vodotopne sestavine rastlinja. Nato gredo skozi kondenzator, hlajen z vodo, in se zbirajo v sprejemniku, kjer se ločita eterično olje in cvetna voda.

Deli rastlin, ki se uporabljajo v izdelkih Plantae, so rože (vrtnica, sivka, grenka pomaranča), listi (melisa, poprova meta, timijan, borovec in čajevec) in lupine (mandarina in grenka pomaranča).

Uporabljajo tudi superkritično ekstrakcijo in hladno stiskano ekstrakcijo!


Krema za obraz, granatno jabolko 

Kot se lahko spomnite mojih bivših objav, nimam pretiranih težav s kožo. Je normalna, po ličkih suha in po čelu mastna. Klasična normalna koža z mastnim T predelom. Vendar zadnje čase (mogoče zaradi izpitnega obdobja) je bila moja koža drugačna. Mozoljčki na bradi, zeloooo suh predel pri obrveh (koža se mi je dobesedno luščila), nekaj je bilo potrebno storiti.

Pomagala sem si z Plantae kozmetiko, njihova krema je fantastična. Nad njo je navdušena tudi mami, ki ima suh predel kože.

Krema prelepo diši, čisto po rastlinicah in svežini, ter moji koži nudi udobje skozi celoten dan.

Pomembno se mi zdi omeniti, da je krema popolna za normalno kožo, verjetno tudi za suho - ker ustvari res udoben občutek na koži, brez zategovanja, umetnega vonja po alkoholu, čista narava in svežina <3

Kar posebej ljubim pri naravni kozmetiki je to, da tudi če imaš rano (od mozolja) ali sonca ali bilo česa, te nič ne peče ko jo uporabljaš.

Kremo iskreno zelo priporočim, vam jaz jamčim zanjo! :)

Cena : 40 eur

Bi jo spet kupila? Da. Ker mi je res všeč tekstura in kako deluje na kožo kožo, definitivno ena izmed top 3 krem, ki sem jih kadarkoli preizkusila. Če ne drugega, pišite na podjetje za testerje in jo potestirajte, za vse ki imate radi naravne izdelke... je tole raj!



Čistilno mleko z bergamotovim oljem

Kar me je posebej navdušila je tole mleko! Nikakor ni tekoče, kot navadno mleko ampak malce bolj gosto, včasih sploh ne uporabim kreme, ker mi že mleko tako lepo navlaži obraz, ko ga zjutraj z njem očitnim, da je res prav zanimiv občutek.

Diši podobno kot krema, zelo lep, nežen, naraven vonj. Izjemno sem navdušena nad vonji teh produktov! <3

Mleko vsebuje, 

  • Organsko bergamotovo olje iz italijanskega Assoberga
  • Bergamotovo olje se s svojo aromo zelenega citrusa uporablja za izboljšanje tonusa kože, hkrati pa pomaga pri celjenju.
  • Izvleček iz semen grozdnih pešk
  • Lokalno pridelano super sadje učvrsti kožo z visoko vsebnostjo antioksidanta polifenol. Grozdne peške novozelandskega belega sauvignona vsebujejo nekatere izmed najmočnejših antioksidantov na svetu.
Če bi mi nekdo nekaj let nazaj rekel, da mi bo nega obraza še bolj zabavna od ličenja, mu nebi verjela.

S Plantae kozmetiko, se že z vonji izvaja nekakšna aroma terapija, resnično je eden izmed lepših trenutkov dneva, ko si obraz očistim in nahranim z njihovimi izdelki, popolnoma so me "kupili". <3

Cena : 27 eur

Bi ga kupila spet? DA. Čeprav cena ni nizka, ampak mi je res všeč, čisto posebna struktura in tako lepo nahrani mojo kožo, da mi je bolj kot cena pomemben UČINEK in KAJ naredi za mojo kožo.



Cvetna vodica z vrtnico

Cvetnih vodic imam doma res ogromno. Uporabljam jih kot tonik in tudi kot vlaženje nasploh (po celem telesu) skozi vroče dni.

Mogoče je to edini produkt, ki ga lahko primerjam z drugimi, vodica diši podobno kot vodica od Alp Stories, učinek je podoben, je pa embalaža tista, ki me pri Plantae navduši. ZELO, kvalitetna embalaža - in razpršilo je na mestu. Ne poškropi celotnega obraza in se ne izliva, ampak se jo lahko dozira samo toliko kot se jo potrebuje. 

Vodica me je navdušila, vendar pa je podobna ostalim.

Cena : 22 eur

Bi jo kupila? Trenutno jih imam preveč, tako da ne. Definitivno, pa jo priporočam vsem, ki cvetne vodice še niste preizkusile, so odlične za vlaženje kože!


Da strnem misli glede kozmetike Plantae. ZELO me je navdušila. Nazadnje me je tako navdušila kozmetika HERBIO, zdaj pa je tudi njihova kremica Kalei definitivno dobila hudo konkurenco, PLANTAE. 

Izdelki so naravnost čudoviti, embalaža je kvalitetna, izdelki so čisto samosvoji, vonji so omamni in aromatični, definitivno jo toplo priporočam (pišite podjetju za testerje...) in pocrkljajte svojo kožo z nečim popolnoma naravnim! <3

Prosim za maile, bom izbrala punco in ji poslala moje testerje :)

Lep dan in všečkajte Plantae tudi na facebooku!


P.s. Za moje punce, koda "vivalavida" vam bo prinesla 10% popusta ob nakupu. 

Katja

8 komentarjev:

  1. I dont really understant the language but I see one of the items is rosewater. I really love rosewater, it leaves my skin so fresh! :)


    Youtube channel
    ChocolateFashionCoffee

    OdgovoriIzbriši
  2. Super objava in lepo napisano. :)
    Me pa zanima, kako gosto je to čistilno mleko? Se lepo razmaže po obrazu?

    Hvala :)
    Maja K.

    majakrpz@gmail.com

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja, ful se lepo razmaže in res je super tekstura, ful lepo poskrbi da je koža navlažena, včasih sploh ne dam kremice :D

      <3

      Izbriši
  3. Krasna linija res,pri sebi potrdim,da ne povzroča mozoljev:). Zelo taka nežna ampak efektivna linija.:)*

    OdgovoriIzbriši
  4. Tole čistilno mleko se bere super! :)

    OdgovoriIzbriši

Thank you all for your comments, I read them all and I always try to visit your blogs if u have them.

They really mean a lot to me,

Katja

 
© Design by Neat Design Corner