Vow to Fashion

sreda, junij 29, 2016

Kako se boriti proti potenju?


Nega kože v vročih dneh 

Vse se zadevamo dejstva, da je poleti najtežje ohranjati svežino skozi ves dan. 

Vročina naredi svoje, potenje še bolj... Utrujenost se nam hitro pozna na stopljenih ličilih in deodorant je naš "sveti gral", ki nas varuje pred neprijetnim vonjem. 

Vendar kako izbrati dober deodorant, ki nas bo dejansko ščitil pred neprijetnim vonjem skozi ves dan in nas ohranjal sveže? 

Za vse nas sem naredila raziskavo! Beri dalje!


Antiperspirant ali deodorant – poznate razliko?

Ste vedeli, da deodorant s svojim vonjem le prekrije neprijetne vonjave našega potu, medtem ko antiperspirant prepreči neprijetne vonjave in potenje? Antiperspiranti namreč vsebujejo antiperspirantno snov, ki je deodoranti nimajo. Antiperspirant je dobro nanesti le na kožo, pršenju po oblačilih pa se izogibajte.

Tudi če se sama ne potim veliko, mi je vseeno všeč - če ima antiperspirant to moč, da pomaga preprečevati potenje in neprijeten vonj tudi ob največji vročini. In Dove izdelkom to super uspeva.Si vedela...

- da znoj nima vonja? 

- da je znoj sestavljen iz več sestavin, ki nimajo posebnega vonja in šele ko jih bakterije na površju naše kože razkrajajo, znoj dobi svoj značilen »vonj«?

- da nekateri antiperspirant dejansko delujejo 48 ur?


V svojem življenju sem preizkusila že ogromno deodorantov in antiperspirantov. Nekateri so bili presladki, drugi so imeli premalo vonja, tretji nikakor niso delovali kot bi morali in četrti so se poznali na majicah.

Dove antiperspiranti so me navdušili s preprosto vendar barvito embalažo, ki je že na prvi pogled čudovita. Izbira vonjev je pestra! Lahko se odločite za svežo limono, sladko granatno jabolko ali pa kumarico in zeleni čaj (moj najljubši!). Seveda pa imajo v ponudbi tudi njihove klasike, ki so meni zelo pri srcu, ker imajo zelo lep nevtralen vonj.

Kar mi je bilo posebej všeč pri teh antiperspirantih je bilo to, da vsebujejo Dove KREMO in ne vsebujejo alkohola. Kar pomeni, da so mojo kožo zaščitili. Super zadovoljna!

Kar se tiče antiperspirantov v roll on-u in v razpršilu, pa moram priznati - da so se malenkost bolj obdržali tisti v razpršilu. So pa oboji na moji koži delovali super in so zdržali skozi ves dan.

Uspeh!

Moram pa priznati, da tudi zelo rada uporabljam Dove gele za tuširanje. So moja stalnica že več kot 10 let, obožujem jih ravno zato - ker prav tako kot antiperspiranti vsebujejo Dove kremo in kožo res izjemno navlažijo.

 Najbolj pa sem navdušena nad linijo z vonjem pistacije in njihovo klasično "vlažilno" linijo.


Še nekaj nasvetov za pravilno uporabo antiperspiranta!

1. Antiperspirant pred uporabo pretresi. (v razpršilu)

2. Nanašaj ga le na SUHO kožo.

3. Nanašajte ga le na kožo, ki ni razdražena. Dove antiperspirante lahko nanašate na pobrito kožo.

4. Previdno, preden se oblečete, počakajte, da se antiperspirant posuši.Upam, da sem vam z nasveti o deodorantih in antiperspirantih vsaj malo pomagala pri izbiri. Meni je najbolj pomembno, da antiperspirant ne vsebuje alkohola, da moje kože ne draži, ker je koža pod pazduhami zelo občutljiva.


Svoj popolni deodorant sem našla v Dove antiperspirantu! Pa ve? 

Katja

Klik do članka na Zadovoljna.si :)

1 komentar:

  1. Joj Dove,tisti čisto klasični vonj mi je vedno bil amazing dober, še njihovo trdo milo mi je blo omamno,tako kremno v stiku z vodo. Zj že res dolgo nisem ničesar imela od njih, pozabila sem že kako dišijo, Vem pa da sem pred leti imela rada gele, deote, ma vse:)

    OdgovoriIzbriši

Thank you all for your comments, I read them all and I always try to visit your blogs if u have them.

They really mean a lot to me,

Katja

 
© Design by Neat Design Corner