Vow to Fashion

sobota, julij 29, 2017

Boj proti komarjem! S Cvetko!


Kolikokrat naj še omenim, da sem res vesela, da imamo v Sloveniji toliko dobrih in naravnih produktov. To me res izjemno osrečuje!

Danes vam bom predstavila še en Cvetkin produkt, ki je čisto poleten. In sicer zeliščno pršilo proti komarjem in klopom.

S Cvetko sem se že srečala in mi je bila všeč. Njihovo olje proti celulitu je učinkovito, izredno diši in je eden izmed mojih najljubših produktov za to nego, kdo bi si mislil.



Vonj

Je zeliščen. Čisto nič moteč, ampak čudovit po citrusih. Na morju sem ga testirala še z 3 otročki, ki so se pustili "špricati" preden so se prepustili večernim vragolijam. Tudi oni so vonj pohvalili. Hvala fantje za sodelovanje!

Testura

Čisto tekoča, ampak pršilo je super in ga ne potrebuješ razmazati. Poškropiš in to je to.

Učinek?

Odličen. Ko sem ga uporabila, nisem imela niti 1 komarjevega pika. In sem bila cel večer zunaj. Vsekakor deluje boljše kot kakšni drugi spreji proti komarjem in klopom.

Sestavine :

Voda (d.Aqua), glicerol (Glycerol), izvleček bazilike (Basilicum Ocimum Oil), izvleček timijana (Thymus Vulgaris Extract), izvleček atlantske cedre (Cedrus Atlantica Extract), izvleček limonske trave (Cymbopogon Citratus Extract), izvleček poprove mete (Mentha x Piperita Extract), eterično olje geranije (Pelargonium Graveolens Oil), eterično olje bora (Pinus Silvestris Oil).

Kot lahko vidite so sestavine res čisto naravne, to mi je res super. Zakaj bi uporabljala izdelek s tisoč in eno kemikalijo, če lahko enako dobro (ali celo boljše) deluje izdelek, ki je okolju in meni prijazen.

Cena?

Okoli 10 eur za 250 ml kar se mi zdi zelo poceni. Glede na to, da je 100% naraven in narejen v ogromni tovarni in svetovnem podjetju, je to še nizka cena.

Vsekakor se bo z njem lahko škropila cela družina in še ga ne boste porabili.


Meni je izdelek všeč, podpiram slovenske in naravne izdelke - če pa po vrhu vsega res odlično delujejo... je pa še tako boljše! 

Pri Cvetki si želim preizkusiti tudi kakšno kremo za obraz, berejo se mamljivo!

Pa ve? Že poznate Cvetko? Kakšen je vaš odnos do slovenskih produktov? 

Lp,

Katja

petek, julij 28, 2017

Knjiga meseca julija - Šola življenja


Prav lepo pozdravljeni, sem nazaj v Ljubljani tale 7-dnevni morski oddih je bil kot nalašč za mojo dušo in telo. Da se naužijeta sonca. Da se spočijeta od stresa. In da se pocrkljata z zvezdnatim nebom in vonjem borovca ... 

Že pogrešam to milino! Še malo in se spet opravim na pot, vse kaže da še dlje kot sem v osnovi planirala. 

Čas je za 2. mesec branja in julijsko knjigo mesecaaaa, juhuhu! 


O avtorju

(vem, da je nekaterim za takšne podatke vseeno in želijo prebrati knjigo v miru vendar jaz vedno rada preberem kdo so avtorji in kaj počnejo v življenju, s kje prihajajo in koliko so stari... te malenkosti sem imela vedno rada!)

Bruno Šimleša (roj. 1979) je avtor knjig s področja popularne psihologije in duhovnosti. Doslej je objavil osem knjig; Ljubeznoslovje in Šola življenja (prevedeni tudi v slovenščino) sta bili med največjimi uspešnicami na omenjenem področju. Njegove knjige so prevedene tudi v srbščino in makedonščino.
 
Šimleša je leta 2002 diplomiral iz sociologije v Zagrebu, dve leti vodil oddajo Svaki dan, dobar dan na hrvaški televiziji in redno sodeluje s številnimi mediji na območju nekdanje Jugoslavije. Trenutno piše tedensko kolumno za Jutarnji list. Žensko združenje za boj proti raku Sve za nju mu je v 2016 podelila nagrado VAM za pomoč onkološkim bolnikom in ozaveščanje javnosti o problematiki raka. 

Šimleša je poročen in ponosen očka sedemletne deklice.

Če bi katera rada izvedela kaj več, lahko gleda oddajo - kjer Bruno predstavi svojo knjigo. 


O knjigi (uradno)

ŠOLA ŽIVLJENJA ima vzvišen cilj – želi vas naučiti, kako živeti srečno! 

Kako živeti polno, ne le životariti. V tej šoli se boste naučili, da svojega življenja ne boste imeli za generalko pred glavnim nastopom, ampak ga boste živeli vrhunsko in s polnimi pljuči. Le naukom iz knjige dajte priložnost, da vstopijo v vaše srce in razum. Če boste njene strani samo brali, ne boste dobili najboljšega, kar vam ponuja. Nasvete iz knjige vzemite resno; ne zavrzite jih, še preden bi jih preizkusili. Bodite vztrajni in odkrili boste, da resnično lahko živite življenje svojih sanj. Če so vam usojene višave, bi bilo škoda, da ne bi leteli.


O knjigi (neuradno)

"Ne išči princa na belem konju, če nisi princesa". 

Verjetno eden izmed mojih najljubših "rekov" v knjigi. Pa kako prav ima. Ne samo dobesedno, ampak nasploh. 

Knjiga je zelo kompleksna. Mislim, da jo bom morala prebrati vsaj še 2x, da jo bom lahko popolnoma razumela.

1. Ni tipična knjiga o duhovni in osebni rasti, vsekakor ne. Všeč mi je to, da dejansko razbija nekatere stereotipe o duhovnih knjigah in nas uči, da ni vse tako preprosto kot samo reči "če razmišljaš pozitivno, se ti bodo dogajale pozitivne stvari". Gre za veliko več od tega.

2. Ena izmed skrivnosti je ta, da se moramo popolnoma vzljubiti. Dojeti, da smo vsi popolni. In definitivno ne dvomiti v svoje misli in "privlačnost". Če rečemo "zgodilo se mi bo nekaj dobrega" in v to globoko v sebi dvomimo in temu ne verjamemo, vsekakor ta igra ne bo delovala.

3. Všeč mi je, kar uči o občudovanju. Moramo se občudovati. Ampak ne tako, kot si marsikdo narobe razlaga "da smo samovšečni, da smo najboljši in edini na tem svetu..." vsekakor ne na tak način. Da ne bo pomote.

4. Všeč mi je tudi kako predstavlja nesrečo, napake ... Da je vsaka pot prava. Da se je potrebno iz napak in nesreč naučiti kar se da največ. Iz njih potegniti kakšno vrlino in stremeti k njej. Ker konec koncev, vrline so vse kar imamo. Pa ne samo to kar imamo, to kar smo ... to kar želimo postati, to k čemur stremimo.

5. Všeč mi je, kaj uči o partnerstvu. Poznam veliko ljudi, ki govorijo "kaj vse si želijo od partnerja" in čisto nobenega ne poznam, ki bi rekel "kaj vse lahko partnerju nudi sam". 

6. Všeč mi je, kar pove o pričakovanjih. Da je vsak človek svoj. Čisto svoj. In, da je normalno, da prizadanemo ljudi, ki bi želeli da smo drugačni. Odnos, ki ga imamo s samim seboj je edina stalnica in drugi odnosi se morajo prilagajati temu. In ne obratno. Ta mi je zares všeč. 

7. Najbolj pa mi je všeč to, kako v knjigi ponavlja in ponavlja to - da smo edina kvalificirana oseba za vodenje svojega življenja prav mi sami. In nihče drug.

Resnično me je knjiga naučila kar nekaj stvari. Lahko bi jih še naštevala, ampak vam bom pokvarila vso zabavo, tako da jo preberite in uživajte ob tem!

Sama jo bom sigurno prebrala še vast 1-2x, da ne bom česa pomembnega izpustila.

Upam, da vam bo všeč. Če vam pa ne bo, pa je to ravno tako, čisto okej kot pravi Bruno.

Lep dan,

Katja

P.s. Kaj bomo brali naslednji mesec? Hmmm...

četrtek, julij 20, 2017

Moja ljubljana in 10 stvari o meni in Ljubljani


Pozdravljene, v tej objavi vas bom seznanila z nekaj dejstvi, mojimi najljubšimi trenutki v Ljubljani, zato sem se oblekla kot sama rada rečem "športno", da mi bo udobno!

Pa začnimo!




1. Ljubljana je moje rojstno mesto. Verjetno ste to že predvidevale, ampak povem še enkrat. Praktično živim na svojem rojstnem kraju, ker živim tako blizu porodnišnice, da je že smešno. Sosede so hodile rojevat peš, hihi.

2. V Ljubljani živim že svoje celo življenje. In tega nebi zamenjala za nič na svetu. Ljubljano čutim kot svoje mesto in si zares želiš živeti tukaj. Kljub temu, da me vleče v nekaj tujih mest in držav, si želim življenje ustvariti tukaj.

Bolj kot potujem, bolj se zavedam kakšno srečo imam da živim v Sloveniji. Kljub temu, da ni vse popolno (s tem mislim na brezposelost, neusklajenost politike...) skušam v Sloveniji viditi le pozitivno in res mi ni všeč ko ljudje samo pljuvajo čez našo lepo državico, nikjer ni popolno. Čeprav v trenutku, ko srkam Simčičev Cabarnet Sauvignon in uživam v pogledu na Goriška Brda ali pa se kopam v Kolpi v vsem zelenju... se mi zdi, da smo blizu popolnosti :) 

3. Zelo redko se vozim z avtobusom. Povsod grem peš. Ker živim na izjemni lokaciji grem lahko povsod peš. Čeprav se veliko ljudi vozi z avtobusem, sem jaz nekako proti njemu, če grem le lahko peš.

Uživam v pogledih na moje prelepo mestece in se jim ne želim odreči s sedenjem na avtobusu, kjer se ponavadi "skuham" sploh poleti. Hoja ima toliko prednosti, da grem veliko rajši peš. 

Tako da me boste redko videli na avtobusu!

4. Zelo rada tečem na grad. Grad ima zame posebno vrednost. Vidim ga iz balkona, tam sta se poročila moja starša (in polovica Slovencev, hihi), všeč mi je razgled in to, da si v nekaj minutah iz mesta v pravem gozdu in naravi.

Zvečer se res rada odpravim tečt na grad in tam me čaka izjemen razgled, ki se ga nikoli ne naveličam.

5. Nabrežje. Moje nabrežje. Obožujem razgled iz Nabrežja! Točno tukaj kjer sva z Aido posneli te fotografije je eden izmed mojih najljubših delov Ljubljane. Te stare hiške so mi tako zelo všeč, spominjajo me na Amsterdam, ki se ga ne morem nagledati. 

Čudovite so! 

6. Cantina Mexicana. Restavracija, v kateri sem jedla že vsaj 1000x (se ne šparam). Ob koncu osnovne šole smo s sošolkami začele hoditi v mehiško restavracijo in to je bil za nas največji luksuz na svetu, da smo imele v žepu tistih 10 eur za kaktusov sok in nekaj tapasov.

Ta tradicija je ostala do danes, obožujem mehiško hrano, njen pridih, to da se po njej vedno sprehodim skozi Ljubljano ... takšne malenkosti me osrečujejo.

7. Vigojeva pistacija. Kljub temu, da vsi noro derejo v Cacaota, sem jaz bolj "Vigojevka". Obožujem njihov sladoled! Pistacija in grški jogurt sta zakon! 

8. Miklošičeva - burek. Kadarkoli. Vsi Ljubljančani vemo kje so naše "burek/kebab" stojnice, ki so odprte skozi celo noč. Moramo vedeti, haha.

Po vsakem koncertu, po vsaki "žurerski noči" zapaše burek na Miklošičevi. Hvala ker ste!

9. Pridi nocoj, v Tivoli, bova plesala ... Tivoli je prav tako eden izmed mojih najljubših krajev v Ljubljani. Čudovit park, ki nam vedno nudi novo razstavo! 

Srečo imam, da je moj drugi dom čisto blizu Tivolija! In prav tako ima zame poseben pomen, saj sva tam s fantom začela najino ljubezen... in zato mi je pesem od Magnifica še posebej všeč, ker točno opisuje najin zmenek, hihi.

10. Mestni trg. Ulica po kateri se pride do Gornjega trga od Magistrata je moja najljubša ulica v Ljubljani. Tako starinska, tako pristna, avtentična, polna življenja, zgodovine... obožujem jo!

Hvala ti Ljubljana, ker me dnevno crkljaš. 




Hlače : Freddy
Čevlji : Deichmann
Majica : New Yorker
 Jacket : Second hand (se ne spomnim več!)
Očala : Moj Optik
Torba : Oriflame








Fotografije : Aida Mahmutović (klik!)

nedelja, julij 16, 2017

Vse o Fenjalu


Moja zgodba s Fenjalom

Sej poznate tisto prvo izkušnjo, ko si star okoli 11-12 let in se začenjaš zanimati za kozmetiko ... Prvo preizkusiš tisto, kar je doma. Tisto kar ima mami. 

Moj prvi deodorant je bil Fenjal.

In moja zgodba sega približno tam v leto 2003. Stara sem bila 10 let in se začela zanimati za vse kar je bilo mogoče najti v kopalnici. 

"Mami, zakaj imaš tole? Zakaj pa tole?".


Fenjal deodorant je zame še vedno 1 A. Ne samo, da sem nanj čustveno navezana, ker me spominja na mamo, na moje otroštvo, na vse kar je povezano z domom in toplino ...

Ampak, ker ima preprosto najboljši vonj na svetu. Pudrast, svež in res res res res res res res dooolgoobstojen!

Deodorant na meni zdrži dobesedno 12 ur ampak z zelo intenzivnim vonjem. Po delu, po Zumbi, po predavanjih še vedno lepo dišim.

Je pa potrebno paziti, ker meni je najbolj všeč ravno Fenjal Classic, obstajata pa tudi dve drugi različici.


Zanimivo mi je, da tudi Intensive verzija ni tako močna kot Classic verzija. Meni je res daleč najljubša ravno classic verzija.

Res vam toplo priporočam, da če ne drugega - vsaj povonjajte ta čuuudovit vonj v drogeriji. Mislim, da se ga najde skoraj povsod : Dm, Muller, Tuš Drogerija...

Ne bo vam žal. Garantiram. 


Fenjal gel za tuširanje

Ker mi je ta vonj božanski, sem se po več kot 10 letni uporabi deodoranta odločila, da je skrajni čas - da preizkusim tudi gel za tuširanje z istim vonjem.

Tudi ta je čuuuudovit. Vonj se lepo obdrži na koži in je res svež.

Vam pa priporočam, da ga kupite v Mullerju, kjer stane okoli 2,5 eur ... v Tuš Drogerijah je cena 4 eur.

Čisto tako, da ne preplačujete. 


Zanimivost

Fenjal je tudi znamka, o kateri na blogih še nisem brala. Na niti enem slovenskem blogu nisem zasledila objave o teh produktih.

In ironično je, da ga sama uporabljam od nekdaj in o njem še nisem pisala.

Prav smešno.

Čeprav sem zadnje čase navdušena nad deodoranti znamke L'Angelica in Borotalco, pa Fenjal vedno ostaja moja prva ljubezen in izbira.

Ne morem se naveličati tega vonja in res upam da ga nikoli ne nehajo proizvajati.

Lep dan,

Katja

sreda, julij 12, 2017

Avon, favoriti in razočaranja 2017



Kljub temu, da sem bila skeptična do Avona (res nevem zakaj, ker podjetje obstaja res že dolgo let ...) so me nekateri produkti v zadnjih dveh letih odkar bolj resno testiram njihove produkte presenetili do te mere, da so mi celo boljši od podjetij, ki se ukvarjajo le z eno vrsto izdekov.

Sploh pri šamponih in oljih za lase je tako, ampak o tem naslednjič!


Senčila

Če že dolgo berete moj blog, verjetno niso morale mimo te objave tukaj (klik) kjer sem predstavila njihove favorite.

Senčila so super, meni osebno so vizuelno všeč + so dovolj pigmentirana. Če dodamo primer so tudi dovolj obstojna.

Paletke so zelo priročne, lepih odtenkov in prikupne.

Od mene imajo vse pohvale :)

10/10

Čopiči

Sem ena izmed redkih (no, vsaj po mojem mnenju) blogerk, ki ne da veliko na čopiče.

Zato kadarkoli, ko me sprašujete o tem - nimam pametnega odgovora. Čopičev nimam veliko, le okoli 15-20 mogoče (nisem štela) ampak še teh ne uporabljam vseh. Vem, da bi lahko uporabila 10 različnih samo za veke itd., ampak se mi iskreno povedano ne da ukvarjati s tem.

Drugi produkti so mi veliko bolj pomembni, za čopiče pa mi je pomembno to, da so mehki, da lepo nanašajo produkte in to je to. Kakšna številka, znamka in koliko stane, mi ni pomembno.

Prav smešno, tudi pri modi se nikoli nisem pretirano ukvarjala s čevlji in torbicami, vedno mi je bila pomembnejša obleka.

Tako pač je.

No, Avonovi čopiči (malo me je zaneslo, upsii klepetuljica!) so super. Vsaj meni. So zelo mehko, kompaktni, delujejo kvalitetni, nikakor ne delujejo kot da so "cheep" in da se bodo kmalu polomili.

So me zelo navdušili, sploh tisti za rdečilo in kompaktni puder.

Odlično! Pa tudi lepi so mi na pogled, kar je dodaten plus, haha.

10/10


Samoporjavitveni izdelki

Nikoli nisem bila velik fan teh produktov. Vedno, prav vedno končam uporabo z žalostnim nasmeškom v "ko te nebi znao, skupo bi te platio" stilu, da sem itak vedela da bom končala oranžna.

Tudi tukaj je bilo tako, čeprav je nekaj blogerk res pohvalilo izdelke, se pri meni niso izkazali.

Žal.

Oranžna, rumena ... moje noge so izgledale totalno "flekaste". Teh izdelkov se zagotovo več ne pritaknem.

Adijo!

1/10


Olje za lase - advance Techniques supreme oil

Toliko ljudi me sprašuje kaj delam z lasmi, da so tako sijoči in močni.

Nič posebnega, redko kdaj me kakšen produkt za lase res "sezuje", ponavadi so to poceni produkti in ne tisti dražji.

In eden izmed njih je zagotovo tale!

Diši, neguje, lasje se lažje razčesavajo, so močni in konice se manj cepijo. To opazim jaz ob redni uporabi.

Cena je zelo smešna, mislim da je okoli 4-5 eur. Olje je super, res fantastično!

10/10


Matirni puder

Matirni puder je vedno z mano. V torbici ga MORAM imeti, saj se začnem hitro svetiti po čelu, če sem nekaj ur zdoma in po opravkih.

Avon fiksirni pudri so čisto OK. Mojega obraza niso tako zamatirali kot kakšen Bell HypoAllergenic puder, ki mi je res super, ampak so OK.

Nič jim ne manjka, pakiranje je simpatično, praktično.

Mogoče bi dodala večje odprtine pri embalaži, ker se ga včasih malce težje dobi ven.

8/10



BB krema 

Edini produkt o katerem še nimam čisto dodelanega mnenja je njihova BB krema.

Počakala bom, da bom malce temnejše polti (upam, da me sonce malenkost ujame letos!) mogoče mi bo potem boljša.

Svetel odtenek mi je malo pretemen, zato je nisem želela testirati zdaj.

Če vas zanima kako se bo odrezala lahko kasneje sporočim! :)





Avon Attraction rush

Parfum, ki nas je navdušil na prvi blogerski konferenci! Sicer prva izdaja samo Attraction, ampak moram priznati, da je tudi ta čudovita.

To je definitivno moj najljubši Avonov parfum (če zamižim na eno oko in odštejem Life parfum, ki je res prečudovit in obstojen) tako da ga definitivno povonjajte, ko boste imele priložnost.

Avon ima ugodne parfume in res dobrih vonjev.

Čudovit!

10/10


Kroglice - osvetljevalci

Super so! Rahel sijaj, ne pretiran že zaradi nanosa ... primeren za smoky eyes / bolj močne make-upe ... 

Meni je všeč. Lep sijaj dodajo, porabljajo se počasi ... je pa res, da se kdaj primejo na čopič in tako gre kakšna kroglica sem ter tja v nič.

Ampak mi je ta način všeč, ker je bilo tudi moje prvo rdečilo od Oriflama pred 10 leti, v obliki kroglic.

Simpatično!

9/10


Fiksir 

O njem sem že pisala, deluje čisto OK. Ampak iskreno pri teh fiksirjih ne opazim grozne razlike kar se tiče obstojnosti. Mogoče imam potem samo ta "placebo" učinek, da je moj make-up na mestu dlje... nevem.

Vonj je dokaj umeten zato mi izdelek ni preveč všeč. Žal, mi je vonj pomemben.

Drugače pa mi je embalaža zelo všeč in to je velik plus ... škoda za vonj ... Avon me z vonjem velikokrat razočara.

2/10



Micelarna vodica

Moja prva Avonova micelarna vodica. In verjetno zadnja. Lepo odstrani ličila, tudi z matte šminko nima težav...

Ampak vonj. Ne morem mimo res umetnega vonja, ki ga ne prenesem.

Plastika na plastiko.

Obup.

Vsekakor jo bom preizkusila porabiti za matte šminke, ker deluje super, ampak si bom zamašila nos med uporabo, haha.

3/10



ponedeljek, julij 10, 2017

Bourjois novi Healthy mix

 

Bourjois podlage pri meni veljajo za ene izmed najboljših. Zagotovo sem se v Bourjois podlago zaljubila nekaj let nazaj, ko je moja koža prvič izgledala res čiiiisto popolna samo s podlago, prvič sem doživela tisti "waw" efekt, ko je podlaga res izgledala drugače kot ostale.

Mislim, da sem napisala celo objavo na blogu. Ekola, tukaj je!.

In moje navdušenje nad znamko je ostalo enako, če ne še večje - res mi je blizu, sploh glede korektorjev in podlag!


Korektor

Odličen. Kljub temu, da sem se 100% zaljubila v korektor iz druge kolekcije o katerem sem pisala tukaj (klik) me je ta spet navdušil.

Zelo mi je všeč embalaža, dozirnik je popoln. Nikoli ga ne zajamem preveč ampak vedno ravno prav.

Korektorji so zelo lepih odtenkov, mojemu roza podtonu lepo odgovarjajo in se čisto zlijejo z obrazom!

Obožujem njihove tekoče korektorje, enostavno so eni izmed najboljših.

Potrebujem "medium" prekrivnost okoli oči in ko želim skriti kakšen mozoljček (ponavadi na bradi) in te mi res ustrezajo.

Zdržijo mi okoli 4-5 mesecev skoraj vsakodnevne uporabe, kar je super.

Defintinitivno ponovni nakup! <3


Podlaga Healthy mix 

To, da ima podlaga super vitaminčkasto sestavo vemo vse! In meni res ustreza, kot tudi Perfect 1,2,3 podlaga.

Nasploh lahko rečem, da mi njihove tekoče podlage res ustrezajo. Najrajši pa imam ravno te, tista iz kolekcije "air matt" mi je bila presuha.

Vse deluje odlično, odtenek, tekstura, podlage so dokaj lahkotne in nimaš občutka tipičnega "zabetoniranega" obraza.

Obvezno moram čez dodati fiksirni puder, ker se drugače preveč svetim.

Vsekakor pa deluje na moji koži, ki je normalna (T cona je mastna) ostalo je normalno-suho odlično.

Če še niste preizkusile nobene njihove podlage, vam jih res iskreno priporočam. 

Niso pretirano drage, so čisto normalno dostopne in se jih splača preizkusiti, ker so res super.

Pa vam? So všeč? Jih poznate? :)

Lp,

Katja

 
© Design by Neat Design Corner