Vow to Fashion

torek, avgust 29, 2017

Kaj se skriva za mojim belim nasmehom? Koliko me je stal?


Danes bom pisala o nasmehu! Priznam, da se res veliko smejim. 

Vse več. A ni bilo od nekdaj tako. Kljub temu, da sem bila vedno vesel otrok, sem imela veliko nesigurnost in to so bili moji zobje! Niso bili od nekdaj tako lepi in ravni. Sploh ko si mlajši, se veliko ljudi z največjim veseljem zažene v tvojo ''nepravilnost'' in jo še bolj napihuje. Ne želim jokati ali stokati, da mi je bilo težko - ker sem bila zelo močna, ko je prišlo do takšnih trenutkov. Vendar pa ni bilo prijetno. Zagotovo ne. Ko sem dobila stalni aparat, se je začela nova doba. Odštevanje do mojega ''popoldnega nasmeha''. Čeprav je bil popoln že prej - za vse moje najljubše ljudi, pa je vendarle ostal moja nesigurnost. Po 1,5 letu nošenju stalnega aparata se je pojavil moj današnji nasmeh.

In da ne bo pomote, snemljivi aparat še vedno pridno nosim vsako noč, hihi.

Od takrat naprej se trudim navaditi na ta nasmeh, trudim se - da mi ne postane samoumeven (nikoli!) in trudim se, da zobki ostanejo zdravi in beli. Zadnje mesece sem uporabljala super moderno in fancy krtačko znamke Philips Sonicare Diamond clean. Uporabljam jo že skoraj 5 mesecev in moja izkušnja je nadvse čudovita. Prvi vtis? Krtačka me je žgečkala. Za znoret! Prvič si nikakor nisem mogla umiti zob, ker me je po ustnicah tako zelo žgečkala. Drugič je bilo boljše in kasneje sem se popolnoma navadila na njo. Krtačka ima svoj poseben način čiščenja, na katerega se je potrebno navaditi. 

Zobe si čistiš pod posebnim kotom in tudi sama krtačka ti pove kdaj zamenjaš stran. Res mi je všeč! Najboljši občutek je ta, da res zelooooo spolira zobe! 

Neverjetno so gladki. Nevem če bi rekla da so bolj beli, so pa definitivno zelooooo gladki. Vse to lahko potrdi tudi moj fant, ki mi jo dnevno krade. Očitno bo moral dobiti svojo, haha. Krtačka je celo bolj navdušila njega in pa mojega očeta, ki si jo je kupil prvi. Jaz sem izbrala roza barvo (itak), oče pa ima črno. Cena je okoli 160€, odvisno od akcije. Meni osebno je super, je malenkost nepraktična ker je velika in ne gre v vsako kozmetični torbico, ko potuješ ... ampak je super. Učinek je pomemben in jaz ga opazim.

Ščetko je mogoče kupiti tukaj (klik!).


Zobne paste

Kot me poznate, sem velika ljubiteljica znamke L'Angelica! Njihovi šamponi za lase in geli za tuširanje so preprosto top of the top!

Kaj pa zobne paste?

Ste vedeli, da so ene izmed najbolj popularnih v Sloveniji? Da ima res veliko izbiro zobnih past? 

Zobne paste lahko kupite na spletu, (tukaj) ali pa v fizičnih trgovinah. Veliko izbiro ima Tuš drogerija, najdete pa jo skoraj v vsaki večji drogeriji in tudi v Merkatorjih / Sparih.

Paste so 100% naravne, to se čuti po strukturi - ker se ne peni kot smo vajeni, vendar pa je na dolgi rok učinek lep.

Zdi se mi, da so po 3-mesečni uporabi zobne paste L'Angelica moji zobje bolj beli. Lahko me videz vara, ampak se mi zdi da me ne.

Paste so super, naravne, blage, ne dražijo dlesni, delujejo belilno in tudi cena je ugodna.

Če lahko dobim za cca 3 eure naraven produkt namesto čiste kemije, bom vzela naraven produkt.

Hvala L'Angelica ker nas crkljaš!

Torej koliko stane moj nasmeh?

Okoli 4000 eur za ortodonta, malo manj kot 200 eur za zobno ščetko (ki bo trajala vsaj nekaj let), pasta stane 3 eure ...

V resnici pa ... je NEPRECENLJIV.

Se splača skrbeti za zobe, imamo le ene. 

Pa tvoja nega? :)


torek, avgust 15, 2017

100% Katja Grudnik


Holaaaa amigas!

Medtem ko to berete, sem jaz že na poti na moj dopust! Vsako leto s fantom določiva eno (ali več haha) destinacij in izlet planirava več mesecev v najinih mislih, potem pa zadnji mesec ideje dodelava in rezervirava hotele itd.

Tokrat sva se odločila za roadtrip! Lani sva bila v Kanadi in ZDA, kasneje še v Makedoniji z letalom in malce sem jih sita. 

Ugotovila sem, da res zelo močno pogrešam Španijo in Portugalsko! Nazadnje sem bila tam 7 let nazaj in to je preprosto preveč časa.

Španijo sem že obiskala približno 5x, različne lokacije, dvakrat z gimnazijo, s starši ter prijateljico (Mallorca) ostalo je bila celina.

Fant je velik fan Francije, zato sva se odločila da bova vse skupaj združila.

Letos je potovanje namenjeno crkljanju duše, srca in trebuha! Želela sem se pocrkljati z energijo teh ljudi, poslušanjem portugalščine in španščine ... in zato letos pobegneva tja!

Plan je takšen...


1. Nica (Francija). 

Obiskala jo bom prvič, čeprav sem že bila v Cannesu in Monaku, pa sem Nico takrat preskočila. Res se je veselim!

Obiskala bova tud Cannes (seveda, morava - ko pa je režiser v avtu!) ter Monako.

2. Aix-en-Provence. (Francija) 

Nisem ga še obiskala, bila pa sem v Provansi, 10 let nazaj. Res se veselim tega pridiha, naredila bova tudi izlet v vasico Gordes, ki velja za eno izmed najlepših.

3. Toulouse. (Francija) 

Tam bova na kratko, da se spočijeva na poti v Španijo, ampak večerjica v tem francoskem mestu bo padla!

4. Santiago de Compostela. (Španija) 

 Zelo si želim obiskati to romarsko mesto, zato sva se odločila, da se ustaviva tudi tam. Spala pa bova v noro lepi kamniti hiški nad mestom, komaj čakam!

5. Porto. (Portugalska)

 Obiskala sem ga 7 let nazaj in se zaljubila. Lahko rečem, da je bilo resnično eno izmed najlepših mest. In portugalščina... direktno v žilo! Hahah, resnično jo pogrešam, komaj čakam poslušanje tega jezika 24/7, juhu!

Tam bova obiskala nekaj mestec, ki bodo na poti do Lizbone. Ter dolino reke Duro seveda!

6. Lizbona. (Portugalska) 

Kljub temu, da je Porto za moje pojme lepši, se je veselim! Lizbona je odprta, polna sonca in dobre glasbe. Najbolj pa se veselim okoliških vasic!

7. Sevilla. (Španija)

Obiskala sem jo že 2x, je moja ljubezen. Preprosto Sevilla. Špansko-arabska mešanica, nekaj za mojo dušo. 

8. Arcos de la Frontera. (Španija)

 Med Sevillo in Granado bova obiskala 4 mesteca, ki so zelo značilna za tisti konec. Najrazličnejša mesteca z razgledi, belimi fasadami, skalami med ulicami ... tega se res veselim! In tam še nisem bila!

9. Granada. (Španija) 

 Kot Sevilla ima tudi Granada podobno vzdušje. Ravno zato mi je Andaluzija tako blizu, res jo pogrešam! V Granadi imava nor hotel z razgledom na celotno mesto juhuhu!

10. Valencia. (Španija)  

Vrnila se bova drugič! Tokrat si bova le presekala pot do Barcelone. Haha, že drugič le spim tu!

11. Barcelona. (Španija) 

Obiskala sem jo že 2x in mi je bila noro všeč. Ni Andaluzija, ima svoj drugačen čar. Ampak mi je zelo pri srcu, komaj čakam muzeje : Dali, Miro, Gaudi ... here we come!

12. Brignoles. (Francija) 

Zadnji postanek preden se vrneva domov. Še kakšen rogljiček in bagetka za spomin.

Na potovanju bova približno 1 mesec, res se ga veselim. KOMAJ ČAKAM, da se naužijem vse te lepote, jezikov, razgledov... v Španiji pa je čas, da spet malo obnovim znanje španščine iz mature!

Tole bo nekaj za mojo dušo in srce. Inspiracija. Uživanje. Nazaj, domov k "mojim". 

Mogoče se ne vrnem, če se bom imela preveč fino, hihi.




100% Katja

Ne samo potovanje, ampak celotna objava je tako 100% jaz. 

Obleka, v kateri živim - resnično mi je všeč vse, vzorec (portugalski, hihi), model ... in pa cena, le 20 eur v H&M!

V tem looku, ki sem ga letos nosila že vsaj 5x, se popolnoma najdem. In počutim se tako dobro! Resnično bolj moj stil nebi mogel biti.

Makeup za poletni večer

Ustvarila sem tudi videz, ki mi popolnoma ustreza. Vsega preveč, učke so temne, ustnice so matte roza ... in lička osvetljena z mojim najljubšim osvetljevalcem.

Na potovanje bom s seboj vzela 3 Bell matte šminke, podlago, BB kremo, osvetljevalec in fiksir. Od vseh znamk sem izbrala Bell največkrat. Res mi ugaja. 

Najrajši izdelke kupujem v Tuš drogeriji, ker jo imam zelo blizu, vendar če vam je predaleč jih najdete na spletni trgovini tukaj (klik, klik).

Vseeno je dobro, da se odtenki podlag itd., preverijo v živo, če se le da.

Komaj čakam potovanje, komaj čakam ustvarjanje nočnih lookov za pozne večere v Sevilli, pošljem kakšen selfie! 





Adiós chicas, uživajte v koncu poletja in se slišimo kmalu! 

Če pa ima katera kakšen dober predlog kakšne restavracije, muzeja, itd. pa kar na plan z besedo!

Zdaj pa zares! Pičim v Nico!

Katja





Fotografije : Aida Mahmutović (klik) Hvala ti. Tokrat si me res, čiiisto ujela!


ponedeljek, avgust 14, 2017

Yummy styled planer 2017


Brez planerja bi bila izgubljena. Vanj si zapisujem VSE. Izpite, sestanke, objave, ideje, pomembne datume, obletnice, rojstne dneve ... skratka, VSE! 

Vem, da je mogoče lažje imeti opomnike na telefonu ali računalniku, ampak sem res "old school" oseba, ko pridemo do planerja.

Všeč mi je, da imam fizično obliko planerja in ne elektronsko.

Planer vedno zamenjam na začetku šolskega leta, ki se bliža! Tokrat sem se odločila za čisto nov, svež in čokoladen planer!


Prednost tega planerja je ... da si lahko sam organiziraš mesece. Ni potrebno začeti septembra ali januarja, lahko sam izbereš mesec in tako porabiš vse mesece in tudi kupiš ga lahko v kateremkoli mesecu v letu!

To je res super pogruntavščina!

Je res, da je za minutko več dela, ker sam pišeš dneve, ampak vseeno se mi zdi zelo praktična ideja, da ti meseci ne ostanejo.

Meni ponavadi vedno!


Planer je tudi luškano darilo! Zaradi planerjev, ki so omejeni na točno določene mesece, planer ne more biti darilo (vsaj ne skozi celo leto!), Yummy styled planer pa je glede tega izjema!

Meni osebno, bi bilo to super darila. (ampak zdaj ga že imam, hihi)


Yummy je preprosto YUMMY. Bodimo iskrene, veliko damo na izgled. Vsaj jaz - pri takšnih drobnarijah. 

In ta planer je točno takšen kot si želim, da bi bil. Čičkast, luškan, sladek, čokoladen in ravno prav roza.


Kje ga kupiš?

Na spletu (kjer je najcenejši) tukaj (klik!) ali pa v Felix knjigarnah (Čopova, Kolosej itd., preveri na spletu!), Babuška boutique, Fluffymuffin.si.

Je unikaten, slovenski?

DA! Zasnovala ga je simpatična 20-in-še-nekaj letnica, katero sem tudi osebno spoznala. Podpiram slovenske podjetnice, izdelke z zgodbo in izdelke, ki so narejeni pametno in z ljubeznijo.


Na Facebooku podarjam kar 3 planerje! 

Si ga želiš? :)

Sodeluj!

Katja


četrtek, avgust 10, 2017

Bodi svoja & poletni styling!




Hola chicas! 

Tale objava je namenjena vsem, ki si želijo biti svoje. Verjetno spet ne bom uspela vsega "povedati" v eni objavi in mogoče ne bo rdeče niti ali pa mi bo ušla čez nekaj besed, ampak če boste karkoli odnesle od današnjega obiska bloga, bom vesela.

Navdihnila me je Ingrid Divković, pisateljica kateri zadnje mesece tako veselo sledim, da ji včasih celo prva všečkam objavo na facebooku, kjer jo sledi 50.000 ljudi, haha.

In pa tudi tale objava čudovite Neje (klik!). Moja bo podobna, pa še vedno moja, hihi. Imava pa zelo podobno razmišljanje, kava pade kmalu. Ma kakšna kava ... šampanjc!

In tudi moji ljubi Agnes Krown, ki je prav tako zelo močno vplivala na moj pogled na svet. 


Želim povedati, kako zelo uživam v tem, da sem "svoja". Se mi zdi, da z vsakim letom bolj.

Kljub temu, da sem tip človeka, ki je zelo odprt, zelo iskren, zelo direkten in ne znam skrivati čustev ... sem "svoja" že od nekdaj. Nikoli se nisem marala prilagajati množici. Kljub temu, da sem bila velikokrat izobčenka in v manjšini me to ni motilo. Vedno sem želela delati, obleči, reči to kar jaz čutim in želim. To pa ni vsakič lahko. Pravzaprav je nekaj najtežjega.

Z leti vse bolj "čutim" kateri ljudje so zame. Katerih se rajši izogibam. Ampak do tega ne moreš priti s knjigo ali s citatom. Le sam. Ko je čas za to. Lahko pa vse to pomaga spodbuditi razmišljanje.

Kakšne ljudi želim okoli sebe? 

Ne potrebujem ljudi, ki me bodo imeli radi. Rada sem z ljudmi, ki me sprejemajo. To, da me imajo radi pride kasneje. Rada bi, da bi me imeli ljudje radi zaradi "mene". In ne tega, kar počnem, predstavljam, kar lahko imajo od mene itd...

Rada sem z ljudmi, ob katerim sem lahko 100% jaz. Žal, je pri nekaterih tako, da kar kmalu ugotoviš, da nikakor ne moreš "blekniti" vsega kar misliš, ker to razumejo narobe. Res ne maram "finih" ljudi, rada imam preproste ljudi z odprtimi očmi, svojim razmišljanjem in ljudi, ki ne vidijo všečkov, številk ampak preprosto osebe. 

Ravno zato mi je včasih prav smešno, ko me kdo prepozna ko sem s prijatelji iz osnovne šole / gimnazije, s katerimi sem le "Katja" in ne blogerka itd.

Ne maram ljudi, katerim se "trudim ustreči". Ne bom se trudila, da bi me ljudje imeli radi. Nič več. Se ne rabim. In takšnih ljudi ne potrebujem. 

Nočem "fit inn-at". Če se ujamemo, je to super. Ponavadi "klikne" takoj. Ne mislim se spremeniti zato, da bi me ljudje imeli rajši. Da bi jim bolj pasala. Kje pa. Za koga že? Zase?

Postregla vam bom z realnostjo, z mojo indentiteto, mojo dušo, srcem - drugače enostavno ne znam. 

Obožujem ženske, pri katerih prepoznam to enako energijo in samozavest. 

Enostavno se mi zdi, da obstaja preprosta resnica in ta je, da smo ljudje lahko iskreno, notranje in prav čisto zares srečni le takrat ko smo čisto svoji. 

Primer (glede oblačil, pa vendarle...)

Sama vem kako se počutim, ko se oblečem za kakšno priložnost tako kot se moram. Naprimer za ustni zagovor izpita. Čim manj namazana, zelo urejena, nikakor preveč v barvah, nikakor v krilu, čisto vsakdanje in nevpadljivo. In točno vem kako se počutim takrat. Nesrečno. Prisiljeno v nekaj, kar nisem jaz. Vem, da so situacije v življenju, pri katerih ni spodobno nositi bindija na čelu in kazati tatuja v arabščini pa vseeno ... so te meje tako očitne? Ali živijo le v navideznih pravilih in glavah ljudi?

Ko pa se uredim za večer s prijateljicami, nataknem visoke pete, oblečem obleko, ki se vleče za mano še 2 metra in namažem ustnice z najbolj močno rdečo šminko, kar jo imam. Dodam smoky eyes - čeprav je vsega preveč je moja samozavest do neba in moje srce skače od sreče, ker se počuti svoje.

Zato bi se rada zahvalila vsem ženskam, ki me inspirirajo.

Mogoče smo "težje" za prenašati, ampak imamo veliko za ponuditi. 


In še en meni zelo ljub citat moje Ingrid za konec : 

Sreča te obišče ko verjameš, da ti je to kar imaš sedaj v rokah dovolj za srečno življenje. Ker je. Čisto dovolj je.


Svoja tudi s šminko

K temu, da se počutim dobro v svoji koži pa pripomorejo tudi obleke, kozmetika in ličila.

To poletje vsaj 5x tedensko nosim Bell matte šminko, v katero sem čisto zaljubljena. Obstojnost, matte učinek ter čiiiiisto nora prava roza barva!


Obleka 

Je iz New Yorkerja. Nič posebnega od kvalitete, pa vendarle jo nosim non stop!

Tam vedno najdem dobre obleke za poletje, niso predrage, si jih privoščim več in so malce drugačne.

Nisem bila sigurna kako zelo mi bo všeč tale zelena, ampak mi je ZELO všeč. 

Maxi obleke so edina stvar, ki pridejo v poštev v tej vročini!

Upam, da vam je objava všeč in ste od nje kaj odnesle.

Kaj pa vas naredi svoje? :)








sreda, avgust 09, 2017

Borotalco deodoranti


Zadnje leto priznam, da sem dala deodorantom večjo pozornost kot ponavadi.

Navdušil me je naravni Nelipot, moj večni Fenjal ter BOROTALCO.

Kljub temu, da mi njihova embalaža na prvo oko ni prav nič privlačna in mi deluje umetno in hladno, me kot izdelek res prepriča.


Potrebovala sem čas. Nisem ga sprejela kar tako. Kot sem napisala zgoraj me embalaža ni pritegnila in posledično zato izdelkov nisem tako hitro testirala.

Kaj pa morem... ženske smo estetska bitja!

Zakaj mi je všeč?

Klasičen Borotalco ima res njihov poseben vonj. Svež, unikaten, za moške in ženske. Vsaj meni se zdi čisto unisex.

Drži. Res, res se ga vonja tudi po celem dnevu. Čeprav bolj nežno, ampak opravi svojo nalogo.

Vonj mi je prirastel k srcu po mesecih uporabe in moja favorita sta vsekakor :

- original verzija (zeleno-bela)
- ter intensive (siv pokrovček)

Resnično pri meni delujeta. In tudi ostale blogerke so deodorante zelo pohvalile! O moji prvi izkušnji pa si lahko več prebereš tukaj (klik).

Nato pa sem odkrila še njihov gel za tuširanje. Moram priznati, da me je videz spet nekako odbijal.


Ampak ta vonj, tako klasičen in svež!

Seveda sem ga morala vzeti in preizkusiti. Moram pa priznati, da so nekatere druge verzije (fresh + vanilija), ki sem jih kupila v Italiji še boljše, res so dobre.

Presenečena nad tem, da mi je znamka - ki jo na začetku sploh nisem posebej občudovala, zlezla pod kožo.

Cene so normalne, ugodne, nič ekstremnega.

Če jih še ne poznate, se jih splača sprobati.


Kar se tiče drugih verzij mi invisible in pure, nista tako všeč. Vonja je manj in posledično imam zato občutek, da ne delujeta tako dobro kot ostala dva.

Si pa definitivno želim preizkusiti tudi tiste v spreju. Imela sem jih pred leti in se potem bolj osredotočila na te v stiku, so mi bližje.

Me zanima kako bi mi bili sedaj všeč tisti v spreju, ko sem znamko vzljubila!


Pa ve? Jo poznate? (verjetno jo že iz televizije...)

Lep dan,

Katja



torek, avgust 08, 2017

Wash and go šamponi


Velikokrat me vprašate, kateri so moji najljubši izdelki za lase. Preizkusila sem jih že kar nekaj, čeprav priznam, da tem produktom, ne dajem tako velike pozornosti.

Zanimivo je to, da so mi večkrat všeč produkti, ki so nizkocenovni kakor višjecenovni produkti.

Velikokrat čisto nič ne pričakujem od izdelkov in so fenomenalni. 

Enako je bilo s šamponi "Wash & go".


Šampon, maska in olje za lase

Šampon diši zelo lepo, sveže čisto malenkost po sivki! Šampon mi je bil všeč, nič ekstremnega ampak čisto soliden za svojo ceno.

Najbolj me je navdušilo olje za lase, za ceno manj kot 4 eur je olje odlično. Lasje se res lepo razčešejo in so izredno mehki. Za suhe konice poleti je odlično!

Ko pa imam več časa uporabim še masko (čeprav sem kar lena za te izdelke, imam rajši olja!) deluje odlično.

Všeč so mi rezultati, kjer je res vidno na laseh da si uporabim en produkt več.

Drugače res ne vidim smisla v teh produktih.

Oljček je odličen in maska prav tako, za to res nizko ceno ju izredno priporočam.

Kupite jih lahko tukaj :


Če bi morala izbrati le en produkt bi bil to :

Oljček! <3




nedelja, avgust 06, 2017

Kam po hude vizitke? #aeroprint


O svojih vizitkah sem razmišljala že dolgo. Veliko lažje je, če lahko osebi izročiš svoj kontakt in spletno stran na lepi vizitki, kakor pa da si jo more shranjevati nekam med osnutke in na to za vedno pozabi.

Ste vedeli ... da imajo na Japonskem praktično vsi vizitke? In da, ko se predstavijo si izročijo vizitke, zato da si ljudje zapomnejo koga so spoznati in da imajo kontakt.

To mi je iz prve roke povedal moj fant, ki je Japonsko obiskal 2 leti nazaj. 

Zdi se mi čudovito, dejansko imaš takoj kontakt od osebe, ki si jo spoznal + ne pozabiš imena!


Kako do vizitk?

Pravzaprav sploh nisem vedela, kako naj se lotim tega. Ravno zato to pišem, da pomagam tistim, ki so prav tako izgubljeni kot sem bila jaz.

Kontaktirala sem Center tiska (klik!) in jim preprosto povedala kaj si želim, kakšno vizitko in za kaj bo namenjena.

Ker je namenjena za blog in nasploh zame, sem se odločila da nanj dodam tudi obraz. 

Zakaj pa ne, ljudje si te tako lažje zapomnejo! :)

#aerotisk

Fantje so se res potrudili. Kljub temu, da še sama nisem točno vedela kaj vse si lahko izmislim in koliko dela je, so me zadeli v nulo.

Mislim, da si lepših vizitk nebi mogla želeti.

So edinstvene, barvne, niso minimalistične (ker tudi jaz nisem, hoho) in so preprosto jaz.

Res so kvalitetne in na eni strani celo vodoodporne!


Tiskarno izjemno priporočam, pošiljajo tudi po pošti.

Vsekakor pa lahko pridete tudi tja osebno na sestanek - čeprav sem se jaz uspela vse dogovoriti preko emaila!

Kaj vse se da natiskati?

Veliko več stvari, kot sem si mislila. 

- letake, brošure, knjige, vizitke, plakate, kuverte, nalepke, etikete, ...

- tudi tapete, jumbo plakate ...

- tisk majic, jedilnih listov itd.

Ponujajo praktično vse, tako da če kdo potrebuje kakšno zadevico zase, jih res toplo priporočam.

Fantje obvladajo. Tudi če sami ne veste kako točno bi oblikovali, vas bodo že "prebrali" in vam naredili zadevo tako, da bo štimala.

Hvala še enkrat za super vizitke, sem neskončno vesela - da ste me "prebrali" kaj želim!

Lep dan,

Katja


 
© Design by Neat Design Corner