Vow to Fashion

sobota, januar 30, 2021

Nega, ki je tako intimna, da se o njej ne govori #cvetka

Intimna nega

Uporabljaš intimno milo & intimno olje? Jima zaupaš?

Jaz intimno milo uporabljam že kar nekaj časa, intimno olje pa res občasno. Ampak me je Cvetka ponovno spomnila na to, kako super je.

Pa pojdimo počasi. Zakaj bi sploh morala uporabljati sledeče izdelke?

Intimno milo

Intimno milo je prilagojeno sluznici. In je vedno posebnega PH-ja. Čeprav ko se tuširano do naših intimnih predelov pridejo tudi geli za tuširanje - so te takšni, da lahko povzročijo neprijetne občutke in sluznico izsušijo.

Intimno milo pa je tisto milo, ki je narejeno posebej za tvoje intimne predele in le-teh ne bodo izsušili ali razdražili.

Cvetkinih novih izdelkov sem se zelo razveselila! Milo je res čudovito.

Diši nežno, po zeliščih.

PH je takšen kot mora biti, torej 4,2 ter je polno olj ter zeliščnih izvlečkov.

Milo je primerno vsakodnevni uporabi ter zaradi olj, ki jih vsebuje našo kožo tudi dodatno navlaži ter spodbuja regeneracijo.

Milo je primerno tudi za najbolj občutljive ženske (ali moške).

Meni se milo dopade in je postalo moja stalnica. Res je osvežujoče in predvsem izredno prijetno.

Ter ga vsekakor priporočam.

Najdete ga tukaj!.



Intimno olje

Pred leti sem že uporabljala intimno olje, ampak kasneje nanj pozabila. Priznam, da se mi ni zdel življensko potreben izdelek in bil je tudi izredno drag.

Vesela sem, da je Cvetka ustvarila izredno dostopen produkt, ki si ga lahko privošči vsaka izmed vas.

Olje je čudovito! Majhno, ampak iskreno - porablja se minimalno.

Uporabljam ga zvečer, po tuširanju in z njem vsekakor ne pretiravam. Enkrat na dan je čisto dovolj. 

Olje preprečuje izsušitev sluznice, pomirja srbečico (super tudi po depilaciji, britju ... ) ter je še posebej izvrstno za tiste, ki imate kožo nagnjeno k vnetjem ter suhi sluznici.

Sama sicer nimam nobenih težav na tem predelu, ampak mi olje paše. Enostavno je občutek izredno prijeten ter kožo zelo lepo navlaži ter nahrani.

Glede vonja - je zelo blag. Zeliščen ampak prijeten. Vsekakor se hitro navadiš na ta zadnji del razvajanja ter ga potem težko "izključiš".

Meni je olje super in vesela sem, da sem ga ponovno vrnila v svojo rutino.


Seveda pa velja tudi moja stalna koda : KATJA20, ki ti prinaša 20% tudi na že znižane izdelke, tako da se zares splača. 

Menim, da lahko olje (kot dodatna nega, ki se včasih zdi nenujna) marsikateri ženski reši kakšno težavo ali pa le pomaga pri vsakodnevnemu ugodju v svoji koži.

Mislim, da se premalo govori o intimni negi. 

To je naš del telesa, ki si zasluži prav posebno pozornost in razvajanje.

Mislim, da se tako ženska še malce dodatno poveže sama s seboj in si vzame kakšen trenutek več, da se pocrklja.

Oba izdelka sta me navdušila, pa sem mislila da sem preizkusila že vse na tem področju, ampak Katarina je poskrbela, da me je tokrat navdušila res čisto naravna intimna nega in to je nekaj novega.

Hvala za čudovita izdelka & upam, da navdušita tudi vas.

Katja

torek, januar 26, 2021

Najboljše knjige 2020


Izbrati moram 10 najljubših knjig, ki so me navdušile v letu 2020! In ker sem letos še posebej veliko brala, bo to letos še večji zalogaj. Ampak sem vse dobro premislila in na svoj list napisala 10 naslovov, ki so me še posebej močno navdušili in inspirirali.

Pa začnimo! 

Najrajši berem ob morju, poleti, tako da tam v 14 dneh s svojega kupčka knjig odkljukam vsaj 14 knjig. Čeprav mislim, da sem jih letos na morju prebrala okoli 20. Res sem jih dobesedno "požirala" in pri meni je zaloga knjig hitro izpraznjena.

Ampak ker smo bili tudi kar nekaj časa doma, sem tokrat brala tudi na domačem balkonu, ko smo bili spomladi doma.

1.  Skok v Smetano, Edo Marinšek.

Oh! Biografija našega Petra Florjančiča. Peter je umrl novembra 2020, tako da je dejansko pravi čas, da spregovorim besedico ali dve o tej knjigi.

Ko sem si pogledala film "Stoletje sanj", sem se popolnoma navdušila nad Petrom! Kaj vse je doživel, naredil, izumil! 

In njegova biografija je bila moja velika želja. Žal je nikjer nisem našla, zato sem vam napisala na IG - če kdo ve, kje bi jo lahko našla.

Našla sem jo na spletu, v bukvarni v Radovljici - od koder sem jo naročila. 

Knjiga ima okoli 500 strani in je izjemna. Brala sem jo kar nekaj časa, ampak ne zato ker je tako dolga, ampak ker je imel Peter takšno neverjetno življenje, da dejansko potrebuješ včasih kakšen dan, da malce vse skupaj dojameš, podoživiš.

Priporočam jo vsakomur, ker je res izjemen človek. In seveda še posebej tistim, ki radi potujejo in jih zanima kako je izgledala evropska elita v 50ih in 60ih letih prejšnjega stoletja.

2. Hoja/Tišina, Erling Kagge.

Tudi Erlingovi knjigi Hoja in Tišina sta me močno impresionirali. Tako zelo preprosti, a hkrati tako močni. Zakaj ljudje potrebujemo hojo in tišino bolj kot kdajkoli prej ... preberi si v knjigi.

Ničesar ne bom izdala, ker je prečudovito ko to prebereš sam.

3. Malomeščani, Lara Paukovič.

Hecno je brati knjigo, ki jo je napisala oseba, ki jo poznaš. Z Laro sva 4 leta skupaj (a v sosednjih razredih) gulili klopi Poljanske gimnazije. Sicer se nikoli nisva zares družili, a vedeli sva ena za drugo. Ne moreš pozabiti obrazov, ki jih gledaš vsak dan nekaj let. 

Njena knjiga Malomeščani me je navdušila. Res je odlično opisala problem naše generacije oz. celotnih 20-ih let. Nekajkrat me je nasmejala, nekajkrat sem se sama našla v situacijah, nekajkrat pa sem se zamislila nad tem kako drugače živimo kot naši starši in stari starši ...

Skratka, super knjiga.

Bravo Lara!

4. Materinstvo, Sheila Heti

Še ena knjiga, ki sem jo prebrala ob čudovitem ambientu ob morju. Ta me je še posebej navdušila, saj obravnava temo o kateri smo dostikrat tiho. Materinstvo. Je nujno imeti otroke? Zakaj? Komu se dokazujemo? So nujno "zlo"? Ali jih imamo, ker si jih želimo? Je ženska manj ženska, če nima otrok?

Skratka, fantastična knjiga. Res svobodomiselna in odprta do tega vprašanja.

Res mi je bila všeč. Sheila piše zelo iskreno!

Vredna branja!


5. Cavazza, Vesna Milek.

Vesna mi je letos nekako zlezla pod kožo. Letos sem prebrala kar 3 njene knjige! Izredno me je navdušila! Knjiga Cavazza pa ... uau. Brez besed. Nisem imela pojma o njegovem življenju. Kaj vse lahko človek preživi ... in še kar živi.

Uau.

Fantastično!

6. Ogledala, Vesna Milek

Izredno se mi je dopadel koncept knjiga. To so pravzaprav njeni članki zbrani v knjigo! In za tiste, ki smo jih redko brali je to super. Noro sem se zaljubila v njeno razmišljanje, do vsega! Do umetnosti, ljudi, krajev ... Ko potegnem črno opazim, da sva si z Vesno zelo podobni. Obe čutiva. Na veliko. Morda včasih premočno. In naju zna to "koštati". Ampak ... je vredno.

Čudovita knjiga vsega kar Vesna je. Kar živi. Kar bere. Posluša. Opazuje.

Morda bi si tudi sama kdaj želela napisati takšno knjigo, ki je pravzaprav dnevnik vsega kar imam rada.

7. Frida Kahlo, Caroline Bernard

Frida. Moj blog je dobil ime po njeni zadnji sliki. Na roki imam vtetoviran njen podpis iz slike. Skratka, blizu mi je. In pomeni mi ogromno. Tako da ... Čakala sem res dobro knjigo o Fridi ... in ta je res ... ODLIČNA.

Hitro se bere, hkrati je polna podrobnosti, ki si jih želim vedeti.

Hkrati pa se prehitro konča. Želela bi si da bi trajala. Da bi tudi Fridino življenje trajalo dlje kot le 47 let.

Škoda. Me zanima kaj vse bi še ustvarila in dosegla.

Te quiero, amiga.


8. Vojni dnevniki, Astrid Lindgren

Ko bi vedela, da bom šla sama čez podobno obdobje ... bi morda knjigo brala malce na drugačen način.

Astrid je bila mama 2 otrok, žena in pisateljica. V tistem času pa čisto "navadna" ženska, ki je živela v svojem mestu in preživela obdobje druge svetovne vojne.

Opisovala je kako se je vojna stopnjevala. O čem so brali vsak dan. O čem je razmišljala. Česa se je bala. Česa je v trgovinah zmanjkalo ... kako se je pomirila, kako je njena družina preživljala vojno ...

Čez dober mesec (po tem, ko sem prebrala knjigo) se je začela pandemija. 

Tudi sama sem se počutila kakor Astrid. Ujeta v svojem domu. V strahu. V pomanjkanju vsega. (ok, hrane sicer ni manjkalo, a v prvi karanteni v trgovini nisem bila 2 meseca!!!)

Skratka ... prebrala sem jo ob pravem času.

9. Vabi Sabi, Beth Kempton

O tem sem že pisala ,tukaj (klik). Čudovita knjiga.

10. Včeraj, danes, jutri, Sofia Loren

Še ena biografija, ki me je navdušila. Sofia je pojem italjanske ženske. Pojem lepote. Pojem "la dolce vite" in vsega kar je "guštarsko".

V tej knjigi pa opiše tudi bedo in žalost svojega življenja. In to je še en dokaz, da je življenje sestavljeno iz vsega.

Iz neverjetno čudovitih trenutkov in iz neverjetno turobnih trenutkov.

Vse to nas učijo tisti, ki so živeli pred nami.

Da nas ne bo to preveč šokiralo.

Da je tudi TO življenje.

Pa nas vedno znova ...

A nas ne rabi. 

Tako je. Tako je bilo pred nami in tako bo za nami.

Pa lep večer,

Katja

četrtek, januar 07, 2021

TOP izdelki leta 2020

Pa jo imamooo!

Eno izmed vaših najljubših objav na blogu! In to je objava z najboljšimi izdelki v letu 2020 po mojem mnenju.

Odločitev je bila kar težka, ampak kljub temu da sem se res potrudila izločiti čimveč izdelkov se jih je nabralo res ogromno!

Leto 2020 morda ni bilo leto potovanj, vsekakor pa je bilo leto odličnih izdelkov, ki sem jih na novo odkrila ali pa so bili lansirali prav v letu 2020.

Pa začnimo!

Imortelle maslo

Si zagotovo zasluži prav posebno pozornost. Je maslo, ki pomaga pri različnih težavah. Jaz ga najrajši uporabljam po depilaciji, po britju ... maslo, ki čisto zares (in to v kratkem času) pomiri kožo in zmanjša rdečico.

Deluje protivnetno in je kot nalašč za takšne težave.

Pomagal mi je tudi poleti pri komarjevih pikih, odrgninah, raznih praskah - ki nastanejo na morju, ko poskušaš prehitro iz vode itd.

Vsekakor mislim, da je to izdelek, ki bi moral biti v vsakem domu.


Dermedic je znamka, ki mi je prišla pod roke prvič v letošnjem letu in o kateri nisem vedela praktično ničesar.

In ravno zato nisem imela nobenih pričakovanj.

Nato pa me je popolnoma presenetila in me zelooo navdušila! 

Najbolj sem zadovoljna z njenimi kremami, kremnim čistilom za obraz ...

Vsekakor pa si želim preizkusiti še kaj.

Čudovita in zelo dostopna dermatološka znamka!

Probiotiki Golden tree

Kljub temu sem o njih pisala že velikokrat, tudi letos ostajajo med favoriti. Enostavno mi pomagajo. In res "paše" narediti kuro s probiotiki vsak drugi mesec, da se telo malce odpočije oz. regenerira.

Vsekakor priporočam.

Sleep well

Kot sem že večkrat omenila, nikoli nisem jemala nobenih pomirjeval in uspavalnih tablet. Načeloma zelo dobro in trdno (in dolgo!) spim.

Ampak življenje je nepredvidljivo. Zgodijo se tragedije. Naporni dnevi. In takrat mi srce razbija tako močno, da ga slišim ko ponoči ležim v postelji.

In v takšnih primerih vzamem 2 tableti Sleep well in se lažje umirim in posledično kar hitro zaspim tudi v takšnih primerih.

Izkazale so se za super pomoč in vam jo priporočam iz vsega srca.

So popolnoma naravne, sestavljene le iz zelišč.

Okus imajo po sivki in niso prevelike.

Jaz jih brez težav konzumiram, ko jih potrebujem.

So pa res super in hitra rešitev za takšne noči.

Upajmo, da jih bo v 2021 malo.


Spomladanska kolekcija Butterskov 2020

Ta kolekcija me je popolnoma dobila. Zaljubila sem se v te vonje na prvi pogled. In jih takrat vzela tudi s seboj na potovanje na Malto!

Vonj fige in karamele me bo za vedno spominjal na tisti čas.

Čudovita masla, ena njihovih najboljših.

Seveda tudi izredno mehka, ker so z cupuasujem.

Laminacija obrvi

Sicer ni izdelek, je pa storitev, ki me je v tem letu res navdušila.

Laminacija prihrani čas in živce, ki jih sicer porabim pri urejanju obrvi.

Izvrstna zadeva, sploh pri moji Ines. V salonu La Bonita.

Komaj čakam, da jo spet obiščem!

Vedno izredno zadovoljna!


Belly maslo (jagoda in vanilija)

Eno izmed mojih najljubših masel! Oh, ta vonj! Popolnoma nas je omrežil in še danes mislim, da je vsekakor eno izmed TOP 3 masel.

Vonj po jagodni milki ... edino tako ga lahko opišem kot si zasluži.

Čuuudovito maslo. Če niste preizkusili (je to sploh mogoče?) še nobenega ... preizkusite vsaj tega!

AGELESS eliksir by Nataša Godler

Najbolj luksuzen anti-age serum kar jih imam! In mislim, da še dolgo ne bo nobenega tako luksuznega na mojih poličkah v kopalnici.

Ta je res fenomenalen, njegove sestavine so izbrane najbolj skrbno in učinki se še začenjajo poznati.

Res nekaj najbolj dragocenega kar imam na poličkah za nego obraza.

Ponosna in počaščena, da ga imam.

Cvetkin vlažilni serum

Cvetkin serum je dostopen, sestavljen iz rastlinskih olj in izredno hranilen. Meni paše predvsem v res hladnih dnevih ali pa tudi kakšen večer poleti, ko je moja koža izsušena zaradi morja in sonca. 

Čudovit izdelek, ki sem ga uporabljala kar lep čas lanskega leta.

Vem pa, da je navdušil tudi vas.

In to me zares veseli!

Aroviva - aronija

Tudi kapsule sveže aronije iz Vipavske doline so me letos navdušile! So naraven vir vitaminov, železa in zelo redkih mineralov.

Spoznala sem jih lani aprila in jih jemala skozi celo leto.

In uganite ...

Nisem še zbolela.

Cvetkine sončne kreme

Cvetkinih favoritov je kar nekaj. Letos sem to znamko še posebej dobro spoznala in nisem si mogla pomagati, da jih nebi uvrstila med favorite. 

Tudi kreme za sončenje (za telo in obraz) so me navdušile.

Naravna zaščita z vonjem po zeliščih ... in še nisi ves bel! Res čudoviti izdelki, ki so primerni za uporabo skozi celo leto.

Ne pozabiti, da je potrebno SPF kremo na obrazu nositi tudi v dežju!

Cvetkini šamponi in balzami

Čudoviti, naravni in ugodni šamponi in balzami. Mojih lasem zelo pašejo, mislim pa da dejansko malenkost pomagajo tudi pri temu, da niso tako hitro mastni. Čeprav mojemu mastnemu lasišču načeloma ni pomoči, ker si lase perem na 2-3 dni (in še to z uporabi suhih šamponov) ampak Cvetka mi paše.

Zelo!

Preizkusite jih, ne bo vam žal.


Masaže pri La Calmi

Čeprav v ta salon hodim na več storitev, so ravno masaže tiste, po katerih najbolj slovijo. Če zamižim na eno oko, da ustvarjajo čudovite nohtke!

V tem salonu se počutim odlično. Domače, sproščujoče ... kot se moraš počutiti v salonu kamor se prideš polepšat, sprostit, pocrkljat.

La Calma je zagotovo salon, ki ga moraš obiskati.

Če ne drugega ... na kakšno masažico! Za dušo! Punce obvladajo!


Valens vitamini

Če že omenjam prehranske dodatke, moram omeniti tudi Valens vitamine.

Čudoviti so! Najvišje kakovosti, okusni, slovenski in še hitro za konzumiranje.

Tako preprosto, a tako zelo učinkovito hkrati.


Bam body piling

Je zagotovo eden mojih najljubših izdelkov letos! Porabila sem jih že kar nekaj. Sprva res nisem mislila, da me bo tako navdušil ... ampak ta vonj in učinek ... ah, nekaj najboljšega!

Vonj po Jaffa piškotih in ravno pravšnja zrnca, ki kožo nežno masirajo in jo nahranijo z olji, tako lepo , ... da po tuširanju ne rabiš uporabiti ničesar več.

Res čudovit slovenski izdelek in še iz 100% naravnih sestavin.

Kaj bi lepšega?

Komaj čakam, da vidim kaj bodo pri tej znamki ustvarili v letu 2021!

Cvetkin eliksir za lase

Je eden izmed zadnjih letošnjih favoritov. Pod roke mi je prišel konec novembra in vanj sem se močno zaljubila!

Vsekakor nekaj najboljšega kar obstaja za moje lase!

Lase naredi tako lepo mehke, pripravljene na nadaljno oblikovanje in izredno dišiiiii, hvala Katarina za ta produkt, tole je res BOMBA.


By Rokko - Tanning mist

Nisem blazno velika ljubiteljica samoporjavitvenih krem ali mistov. Ampak ... tole ... me je pustilo brez besed.

Tako hitro in tako nežno deluje, da me je popolnoma navdušil!

Nekaj najboljšega, če želite hitro in nežno priti do lepe polti.

In da niste oranžne, haha.

Nouba Staminal podlaga & Millebaciji

Nimam kaj. Spet moram pohvaliti mojo Noubico! Res izvrstna ličila! Letos me je navduševala podlaga Staminal (ki kožo tudi neguje) in pa seveda ... moje najljubše matte šminke.

Millebaciji.

Res še nisem naletela na bolj vzdržljive šminke, haha.

Ostanejo na ustnicah tudi, ko poješ burger.

Odtenki pa so enostavno čudoviti.

Misshine maske

Seveda ne manjkajo Misshine maske. Brez skrbi. Misshini favoriti so non stop v uporabi pri meni ... a tokrat bi ponovno izpostavila ravno maske, ker so res najboljše.

Komaj čakam, da vidim kaj nam bodo punce pripeljale iz Koreje ... letos! 

Kakšen nov trend? Še boljšo BB kremo?

Je to sploh mogoče?

In da ne pozabim omeniti Misshinih krem za sončenje ... najboljše.


Manly - by Butters

Za konec bi pohvalila Manly maslo. Maslo, ki so ga ustvarili za moške, ampak priznam da ga sama zelooo rada uporabljam.

Meni odgovarja predvsem za nego rok, ker se hitreje vpije kot navadna masla.

Hkrati pa je bogatejše od kreme za roke.

August ga uporablja po britju ali za nočno nego (ko ga spomnim, da bi bilo pozimi fino, da kožo malce nahrani - in ne, da me potem sprašuje zakaj ga vse zateguje).

Skratka, čudovit.

Tako na pogled, kot tudi po sestavinah in občutku na koži.

To je to!

Imamo kakšne favorite enake?

Javite mi!

Lep dan vam želim še naprej,

Katja

 

torek, januar 05, 2021

9 let bloga VIVALAVIDA!


 9 let! Kakšna dolga doba! In koliko stvari se je spremenilo vmes!

Le ena stvar je ostala enaka. Moja strast do bloganja, pisanja, ustvarjanja za vas! 

To leto je bilo še posebej posebno. Tudi za nas blogerje, ki smo se navajeni srečavati na naših dogodkih in izletih, ki nam jih pripravijo podjetja ... a to leto smo bile večinoma vsaka zase. Kar je po svoje zelo zanimivo, saj vse bolj ugotavljaš kaj želiš in česa ne. 

V tem letu sem spletla kar nekaj čudovitih sodelovanj in ohranila tista, ki so mi še posebej pri srcu.

Veseli me, da lahko delam večinoma za slovenska podjetja, ki jih res obožujem! 

Presrečna sem, ko dobim vaša sporočila o tem kako vam je kakšen izdelek rešil svet ali pa le vaš slab dan. Vse to je vredno zlata! In se ne da opisati kako lepo je dobiti feedback na svoje delo.

Upam, da nam uspe v 2021 narediti dogodek kjer bomo poklepetale, nazdravile in spoznale kakšen nov čudoviti izdelek kar skupaj!

Najlepša hvala za vse v tem letu! Brez vas bi bilo vse to brez smisla!

Še vsakoletna statistika :

IG : 19,500 

FB : 6,371

Ogledi na blogu : 1,942,946 ta trenutek

HVALA ZA VSE!

Vaša Katja



 
© Design by Neat Design Corner