Vow to Fashion

ponedeljek, oktober 15, 2018

Zakaj je povečava prsi lahko smrtno nevarna?


Pred letom in pol, se me je zelo dotaknila zgodba o kateri sta pisali blogerski kolegici Gejba in Maestra. Objavili sta zgodbo prijateljice, ki se je nič hudega sloteč, da je lahko operacija (povečava prsi) zelo nevarna - odpravila na ta poseg.

Zbodlo me je predvsem to, da ji kirurg ni pojasnil zapletov. Ni ji pojasnil tega, da je treba vsadke menjati vsake cca 10 let.

Zbodlo me je, ko sem potem prebrala nekaj intervjujev s slovenskimi plastičnimi kirurgi ...

Manjše prsi so za njih "deformacija" in ženske prsi po porodu - so nujno potrebne operacije, ker izgledajo povešene itd.

KAKO PROSIM? Kdo si ti, da krojiš in odločaš kaj je lepo in kaj ne. Bomo šli res tako daleč za denar? Potem bi torej vsaka 2. ženska potrebovala operacijo. Dajmo se zresnit. Nobena narkoza in nobena operacija (sploh, če je nepotrebna in ni nujna) ni prav posebej zdrava in dobra za telo.

To, da ženska v sebi nosi praktično "smrtnonosno" vrečko polno strupenih snovi, ki so lahko zelo nevarne, če iztekajo v telo (tako je bilo pri tem primeru) in to se ženskam pozna na vsakdanjem počutju in tudi na dolgi rok.

O tem, bi se sicer še dalo debatirati ... ampak mogoče kasneje.

Jaz si le želim, da se sprejmete. Če lahko kaj spremenite s športom itd., dajte. Hvala bogu, da se to da. 

Želim si, da se vzljubite. Če pa to delate, le zato da bi bili bolj privlačne moškemu spolu, vas pa lahko takoj ustavim in povem, da zaradi velikih in lepih "nepovešenih" prsi ne bo nihče z vami do konca življenja. 

Če je to razlog, da ste moškemu zanimiva, to ni vredno omembe. Vsi vemo, da so za zvezo in ljubezen potrebne vse ostale stvari veliko bolj kot pa fizični izgled.

Prvi del te zgodbe, si lahko preberete tukaj (klik).

Zaradi varstva osebnih podatkov smo imena izpustili. Hvala za razumevanje.



Pozdravljeni!

Rada bi Vam opisala svojo izkušnjo z doktorjem saj sem bila leta 2009 v njegovi ambulanti na pregledu za povečavo prsi. Takrat sem bila stara 26 let in sem imela dve leti starega sina, ki sem ga dojila eno leto. Po tem času se mi je zdelo, da moje dojke niso več lepe in seveda sem si zaželela lepše in večje. 

Glede na to, da je imel takrat dr. sloves zelo dobrega kirurga sem se odločila,da se naročim v njegovi ambulanti v Ljubljani.

Pregled sem imela 5.6.2009 in v njegovi ambulanti sem bila približno uro in pol. 

Pogovarjala sva se o vsadkih, kakšne oblike prsi bi si želela, tudi sam je veliko svetoval glede oblike in velikosti, ker jaz resnično nisem veliko vedela o tem, dr. sem pa takrat 100% zaupala. 

V ambulanti sva bila ves čas sama in sem imela prijeten občutek saj je občutil moj strah pred samo operacijo in me je ves čas miril. 

Tudi sama sem povedala, da me je omenjene operacije zelo strah in me je lepo umiril v smislu, da ne rabim skrbeti in da on to počne že zelo dolgo časa in je vedno vse v redu.


Tudi glede bolečine me je umiril in mi rekel, da bom eno noč preživela pri njih na kliniki in da bo bolečina resnično minimalna. 

O tveganjih se nisva pogovarjala, niti enkrat mi ni omenil, da bi naj vsadke menjala. 

Če bi takrat omenil, da vsadki niso doživljenski bi se jaz zahvalila za pogovor in odšla domov. 

Omenjene vsadke je predstavil kot zelo varne in ene izmed boljših na tržišču. Ni omenil, da mi lahko vsadek poči in po njegovem pogovoru sem jaz verjela, da bi mi vsadki resnično služili do smrti... Mene je bilo strah ene operacije, kaj šele več operacij samo zaradi vsadkov.

Na koncu mojega pregleda sem bila sigurna, da bom šla na operacijo, ampak sem še zadnjič izrazila svoj strah pred operacijo in bolečino.

 Takrat mi je dr. rekel, da edina neprijetna stvar bi bila drenaža in da je neprijetno takrat ko jo odstranijo.

 Dr. je verjetno videl, da sem ob tem stavku prebledela in mi takoj rekel, da mi bodo takrat malce povečali morfij. Po tem sem ambulanto zapustila in pri sestri pred njegovo ambulanto dobila napotke za vplačilo avansa pred operacijo. Avans sem kasneje tudi vplačala, ampak mi ta stavek z drenažo ni šel iz glave in na koncu sem se odločila, da na operacijo ne bom šla ter jih klicala za vračilo avansa.

Na pregledu, ki je trajal uro in pol je bila edina negativna omenjena stvar v zvezi z operacijo drenaža, ki je bila posledično razlog, da me je premagal strah in sem operacijo odpovedala.

 Če bi jaz slišala še vse ostale možne zaplete, ki jih je zdravnik dolžan pojasniti nebi niti slučajno sla tako daleč, da bi vplačala avans in se doma mučila sama s sabo in se prepričevala,da resnično rabim večje prsi in da enkrat bi za to že potrpela. Takrat si sama nisem brala stvari na internetu, ker še to ni bilo tako pogosto in iskreno povedano se mi tudi ne zdi prav, da bi morala sama iskati informacije, glede na to da sem tudi sam pregled plačala 80 eur. 

Ker sem bila mlada in neumna sem 100% zaupala dr. in verjela, da resnično ta operacija nima tveganj. Pri njemu nisem dobila nobenega gradiva, nobenih brošur in sem se resnično zanašala samo na njegove besede. 
Iz srca sem mu hvaležna, da je omenil vsaj drenažo saj je le ta bila razlog, da sem zaradi samega strahu odpovedala operacijo. Je pa resnično bila ta drenaža edina negativna oziroma po njegovih besedah neprijetna stvar, kar se tiče operacije. 

Danes sem zelo vesela, da sem odlašala in da me je premagal strah, saj bi bila zelo razočarana ko bi izvedela, da to le nebi bila moja zadnja operacija. Jezna in razočarana bi bila, če bi prišlo do zapletov saj mi le ti niso bili predstavljeni. 

Ni prav, da se zdravnik zaradi svojega dobička zanaša na neumnost in naivnost mlade punce, punce ki je prišla iz podeželja v mesto na pregled v upanju, da lahko dr. zaupa s svojim življenjem. Jezna sem,da je takrat tako dobro izkoristil mojo naivnost in bi me s svojimi pomirjajočimi besedami skoraj spravil pod nož. 

Jezna sem, da je precenil da sem očitno lahek plen saj nisem vedela veliko o operacijah.

Jezna sem, ker sem mu povedala za svoj strah in tudi sam ga je občutil in mi zaradi tega zamolčal pomembne informacije glede vsadkov in jezna sem, ker vem da se to dnevno dogaja mladim puncam v želji, da bi bile lepše oziroma da bi ustrezale standardom, ki nam jih prikazujejo revije in televizija.
Vesela sem, da me besede dr. še vseeno niso umirile do te mere,da bi spreminjala svoje telo in po njegovih besedah bi ga morala. 

Danes sem zelo vesela, da sem pustila svoje telo takšno kot je in sem z njim zadovoljna in kar je najbolj pomembno; danes sem zdrava!


Lepo Vas pozdravljam



Slike so sposojene od @karissapukas (Canadian blogger)


Ni komentarjev:

Objavite komentar

Thank you all for your comments, I read them all and I always try to visit your blogs if u have them.

They really mean a lot to me,

Katja

 
© Design by Neat Design Corner