Strani

četrtek, julij 20, 2017

Moja ljubljana in 10 stvari o meni in Ljubljani


Pozdravljene, v tej objavi vas bom seznanila z nekaj dejstvi, mojimi najljubšimi trenutki v Ljubljani, zato sem se oblekla kot sama rada rečem "športno", da mi bo udobno!

Pa začnimo!




1. Ljubljana je moje rojstno mesto. Verjetno ste to že predvidevale, ampak povem še enkrat. Praktično živim na svojem rojstnem kraju, ker živim tako blizu porodnišnice, da je že smešno. Sosede so hodile rojevat peš, hihi.

2. V Ljubljani živim že svoje celo življenje. In tega nebi zamenjala za nič na svetu. Ljubljano čutim kot svoje mesto in si zares želiš živeti tukaj. Kljub temu, da me vleče v nekaj tujih mest in držav, si želim življenje ustvariti tukaj.

Bolj kot potujem, bolj se zavedam kakšno srečo imam da živim v Sloveniji. Kljub temu, da ni vse popolno (s tem mislim na brezposelost, neusklajenost politike...) skušam v Sloveniji viditi le pozitivno in res mi ni všeč ko ljudje samo pljuvajo čez našo lepo državico, nikjer ni popolno. Čeprav v trenutku, ko srkam Simčičev Cabarnet Sauvignon in uživam v pogledu na Goriška Brda ali pa se kopam v Kolpi v vsem zelenju... se mi zdi, da smo blizu popolnosti :) 

3. Zelo redko se vozim z avtobusom. Povsod grem peš. Ker živim na izjemni lokaciji grem lahko povsod peš. Čeprav se veliko ljudi vozi z avtobusem, sem jaz nekako proti njemu, če grem le lahko peš.

Uživam v pogledih na moje prelepo mestece in se jim ne želim odreči s sedenjem na avtobusu, kjer se ponavadi "skuham" sploh poleti. Hoja ima toliko prednosti, da grem veliko rajši peš. 

Tako da me boste redko videli na avtobusu!

4. Zelo rada tečem na grad. Grad ima zame posebno vrednost. Vidim ga iz balkona, tam sta se poročila moja starša (in polovica Slovencev, hihi), všeč mi je razgled in to, da si v nekaj minutah iz mesta v pravem gozdu in naravi.

Zvečer se res rada odpravim tečt na grad in tam me čaka izjemen razgled, ki se ga nikoli ne naveličam.

5. Nabrežje. Moje nabrežje. Obožujem razgled iz Nabrežja! Točno tukaj kjer sva z Aido posneli te fotografije je eden izmed mojih najljubših delov Ljubljane. Te stare hiške so mi tako zelo všeč, spominjajo me na Amsterdam, ki se ga ne morem nagledati. 

Čudovite so! 

6. Cantina Mexicana. Restavracija, v kateri sem jedla že vsaj 1000x (se ne šparam). Ob koncu osnovne šole smo s sošolkami začele hoditi v mehiško restavracijo in to je bil za nas največji luksuz na svetu, da smo imele v žepu tistih 10 eur za kaktusov sok in nekaj tapasov.

Ta tradicija je ostala do danes, obožujem mehiško hrano, njen pridih, to da se po njej vedno sprehodim skozi Ljubljano ... takšne malenkosti me osrečujejo.

7. Vigojeva pistacija. Kljub temu, da vsi noro derejo v Cacaota, sem jaz bolj "Vigojevka". Obožujem njihov sladoled! Pistacija in grški jogurt sta zakon! 

8. Miklošičeva - burek. Kadarkoli. Vsi Ljubljančani vemo kje so naše "burek/kebab" stojnice, ki so odprte skozi celo noč. Moramo vedeti, haha.

Po vsakem koncertu, po vsaki "žurerski noči" zapaše burek na Miklošičevi. Hvala ker ste!

9. Pridi nocoj, v Tivoli, bova plesala ... Tivoli je prav tako eden izmed mojih najljubših krajev v Ljubljani. Čudovit park, ki nam vedno nudi novo razstavo! 

Srečo imam, da je moj drugi dom čisto blizu Tivolija! In prav tako ima zame poseben pomen, saj sva tam s fantom začela najino ljubezen... in zato mi je pesem od Magnifica še posebej všeč, ker točno opisuje najin zmenek, hihi.

10. Mestni trg. Ulica po kateri se pride do Gornjega trga od Magistrata je moja najljubša ulica v Ljubljani. Tako starinska, tako pristna, avtentična, polna življenja, zgodovine... obožujem jo!

Hvala ti Ljubljana, ker me dnevno crkljaš. 




Hlače : Freddy
Čevlji : Deichmann
Majica : New Yorker
 Jacket : Second hand (se ne spomnim več!)
Očala : Moj Optik
Torba : Oriflame








Fotografije : Aida Mahmutović (klik!)

5 komentarjev:

Thank you all for your comments, I read them all and I always try to visit your blogs if u have them.

They really mean a lot to me,

Katja