Strani

petek, julij 10, 2015

Book review - Nick Vujicic / Life without limits


Čas je, da vam predstavim knjigo - ki me navdušuje že približno pol leta. Moškega z naslovnice najverjetneje poznate, ste za njega že slišali ali pa za njega slišite prvič. Kakorkoli, to prečudovito bitje je name naredilo ogromen pečat. 

Kdo je Nick?

Za Nicka sem prvič slišala nekaj let nazaj, ko je obiskal Slovenijo. Na mojo ogrooomno žalost, ga takrat še nisem poznala in se njegovih predavanj nisem udeležila. *strašanskomiježal*

Nick je z eno besedo - sonček. Avstralec srbskega rodu, rojen brez rok in nog. Pa vseeno, ga NIČ ni ustavilo do njegove največje želje - da bi bil srečen in da bi postal velik govorec.

Njegovo življenje bi lahko opisovala nekaj ur, vendar na kratko - ni mu bilo lahko, vendar je iz svoje "situacije" potegnil najboljše in si naredil polno življenje. Trenutno pričakuje drugega otroka. Ja, tudi družino in ljubečo ženo ima.

O čem govori knjiga?

Knjiga je napisana tako, da jo lahko razume vsak. Opisuje Nickovo življenje, predvsem pa je glavna tema ta - da imamo lahko vsi polno, srečno in najboljše življenje kar ga lahko živimo. Da se sanje dejansko uresničijo. Da nič ni nemogoče.

Ja, ja... Kar sanjaj. Meni se še nikoli ni nič izšlo tako, kot sem upal/a.

Povedano po resnici, ko sem se pred približno 10 leti (ja, zelo sem bila majhna) začela spoznavati z to filozofijo "think positive", sem kmalu ugotovila da vse deluje. Vendar, pa ni dovolj to da misliš pozitivno, verjameš... Resnično moraš v to (recimo svoj cilj) verjeti 100%, brez dvoma, zmago moraš čutiti z vsem srcem in telesom. Vse je v glavi, v mišljenju... Želela bi, da ljudje vedo in se po temu ravnajo, saj bodo njihove misli vplivale na dejanske dogodke. 

Nick zagovarja podobno. In jaz se mu 100% pridružujem. So stvari v življenju, ki so se mi zgodile boljše kot sem želela ali kadarkoli upala, so stvari za katere danes vidim da boljše da se niso izšle in so stvari, v katere nisem 100% verjela in se zato niso uresničile. Vendar iz vsake negativne izkušnje probam potegniti pozitivno, čeprav je to težko.

Knjigo vam iz vsega srca priporočam, roko na srce - Nick je legenda! Prav rada bi ga nekega dne spoznala saj mi deluje noro srčen človek in definitivno nekdo, po katerem se lahko zgledujem.

Poljubčke, pozitive in objem!

P.s. Tale objava bi lahko štela kar nekaj strani, pa sem želela le izpostaviti bistvo. Filozofiranja je pri tej temi lahko ogromno.

Za dodatna vprašanja, komentarje, nasvete... Sem vam na voljo!

Katja

7 komentarjev:

  1. poczekam na tłumaczenie :)

    http://lamodalena.blogspot.com/

    OdgovoriIzbriši
  2. Ko je bil v Sloveniji sem šla na to njegovo 'predavanje'. On je res tak zelo pozitiven človek, ob katerem začneš biti bolj hvaležen za vse kar sam imaš. :)

    OdgovoriIzbriši
  3. Sama sem tudi bila ena izmed srečnic na njegovem predavanju in tam niti pomisliš ne, da obstaja nesreča, negativne misli..samo pozitiva:) srčno upam, da še kdaj pride v slovenijo in da ga spoznaš:)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja... Res je čudovita oseba, upam da se mi želja uresniči! :)

      Izbriši
  4. Jaz vem za njega od kar je prišel v SLO, ampak žal nisem bila na njegovem predavanju, tudi nobene njegove knjige še nisem prebrala, čeprav bi že bil skrajni čas. Ampak me prav jezi, da je tukaj, tako težko priti do knjig. Upam, da bom našla v knjižnici kaj angleškega ko bom jo prebrskala, ampak dvomim, ker najbrž bo vse v španščini in najbrž ne bo v ang novejših knjig. Vseeno upam na najboljše.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Sej je lahka za brat, mogoče bi ti tudi v španščini šla :) <3 Če kolikor toliko razumeš!

      Izbriši

Thank you all for your comments, I read them all and I always try to visit your blogs if u have them.

They really mean a lot to me,

Katja